PRZEKŁADKA YJ

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

szybkijanek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

PRZEKŁADKA YJ

Post autor: szybkijanek » sob lut 16, 2008 2:49 pm

Koledzy mam kolejne pytanko i prosze o pomoc czy jest może ktos kto robił przekładke z ANGLIKA na normalnego czyli prawo lewo kierownica i cała reszta może ktos ma jakies fotki albo stronke gdzie by można było to podpatrzec albo jakiekolwiek informacje na ten temat.

Awatar użytkownika
Kuba M.

Post autor: Kuba M. » sob lut 16, 2008 4:33 pm

W jeepie nie da sie tego zrobić tanio. A dobrze to już wogóle sie nie da.
Poza tym sprawdź, bo ostatnio podobno cos sie pozmieniało w przepisach i nie da się zarejestrować takiego jeepa-byłego angola
F150 302 V8

szybkijanek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: szybkijanek » sob lut 16, 2008 5:01 pm

ja juz mam yj a angola chce przeszczepic reszte na czesci sprzedac to co zostanie

Awatar użytkownika
Kuba M.

Post autor: Kuba M. » sob lut 16, 2008 5:30 pm

A, znaczy się części z angola chcesz przełożyć do normalnego ??
Ujawniło mi sie znowu czytanie bez zrozumienia :oops:
Napewno przekładnia kierownicza nie będzie pasowała, część instalacji elektrycznej też, obudowa deski rozdzielczej i pewnie jeszcze jakieś drobiazgi. Cała reszta powinna pasować :wink:
Co do samego przekładania to odkręcasz stare, przykręcasz nowe i już :D :D
F150 302 V8

Awatar użytkownika
Wiktor

Post autor: Wiktor » sob mar 22, 2008 9:58 am

przekladka z angola na nasza strone kieratu jest bardzo prosta.
Jeep nie wypuszczal oryginalnych nadwozi z prawostronna kierownica tylko tak naprawde angol to przerobiony lepiej lub gorzej normalny samochod. Mam na mysli np. otwory na kolumne kierownicza w sciance grodziowej. Trzeba odnitowac oryginalne otwory po lewej stronie przelozyk kolumne , zalozyc inna - nasza przekladnie kier. i "nasze" drazki kier. Zegary - po prostu przelozyc w miejsce schowka i schowek w miejsce zegarow bo deska jest symetryczna. Zadna filozofia.
TYLKO C*PY MAJA DŻIPY
XJ
askow@op.pl

Awatar użytkownika
Kuba M.

Post autor: Kuba M. » sob mar 22, 2008 2:26 pm

Wiktor pisze:przekladka z angola na nasza strone kieratu jest bardzo prosta.
Jeep nie wypuszczal oryginalnych nadwozi z prawostronna kierownica tylko tak naprawde angol to przerobiony lepiej lub gorzej normalny samochod. Mam na mysli np. otwory na kolumne kierownicza w sciance grodziowej. Trzeba odnitowac oryginalne otwory po lewej stronie przelozyk kolumne , zalozyc inna - nasza przekladnie kier. i "nasze" drazki kier. Zegary - po prostu przelozyc w miejsce schowka i schowek w miejsce zegarow bo deska jest symetryczna. Zadna filozofia.
Tiiaaa :roll: To obejrzyj dokładnie przegrode czołową w XJ-cie :wink:
F150 302 V8

Awatar użytkownika
Karol STW

Post autor: Karol STW » sob mar 22, 2008 9:49 pm

Tak jak Kuba.M Prawi
Przerabialem ten temat w Xj sciana grodziowa jest inna RHD jest bite nawet na niej inaczej wyprofilowana,więc musialbys grodziowa kupic w serwisie jesli wogule zajmuja sie sciaganiem takich rzeczy :roll: Instalke musialem przedluzac przewody do kompa i innych rzeczy oczywiscie deske rozdzielcza musilem zaprojektowac sam typu hardkor Ryfel itp i na etapie 50% stwierdzilem ze rzeźba w gownie straszna i dalem sobie spokuj. Przekladnia kierownicza mocowania odlane sa na druga strone co prawda ze otwory po drugiej stronie byly+ ale mocowanie panharda przy moscie musisz przespawywać kupic mocowanie górne ,Nowego panharda i dużo innych rzeczy :)3
superXjsuper4.0 D30 ARB,D44 Detroit 34"Fedima jakis łincz i osłonka ....

Awatar użytkownika
Wiktor

Post autor: Wiktor » ndz mar 23, 2008 2:30 pm

ale piszemy o YJ. A XJ tez robilismy.
TYLKO C*PY MAJA DŻIPY
XJ
askow@op.pl

Awatar użytkownika
Karol STW

Post autor: Karol STW » pn mar 24, 2008 9:42 am

Nawiązywalem do tego że napisaleś ze Jeep nie wypuszczał nadwozi specjalnie na anglie 8) i na kraj kwitnącej wiśni a jednak sciana grodziowa jest RHD :roll: w YJ możliwe ze będzie tak samo 8)
superXjsuper4.0 D30 ARB,D44 Detroit 34"Fedima jakis łincz i osłonka ....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”