Co to jest lub czego tu nie ma
Moderator: Mroczny
Co to jest lub czego tu nie ma
Witam szanowne grono fachowców. Jest sobie auto. Grand szeroki 97 Laredo 4,0 i... w miejscu wajhy do przełaczania z trybów 2H, 4L, itp ma nic. Tzn zaślepkę. Czy to oznacza, ze jest to 2WD czy może permanentne 4x4. Nie jestem znawą Jeep'a ale noszę sie aby do grona kolegów dołączyć. Od czegos trzeba zacząc wiec dziadunia takiego chcialbym popelnic. "Ludzie" gadają, ze to przyjemnie jezdzi i LPG lyka bez wstretów. Pozdrawim Bogo
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Taka historia mi się przypomniała. W komisie w Legionowie przez długi czas (parę lat temu) stał brązowy (czy złoty, kawowy, coś takiego) cherokee 4.0. Właściciel komisu był blady wręcz z dumy jaki to interes zrobił i tanio kupił auto z ambasady USA. Kilka tysięcy taniej niż wartość rynkowa.
Gość był klientem kumpla, który szukał terenówki. Pojechaliśmy więc oglądać. Ładny, rzeczywiście. Stan super. Tylko że 2WD
Gość mało zawału nie dostał, uwierzył dopiero jak mu pokazałem że z przodu zamiast mostu mu belkę.
Samochód później stał w rzeczonym komisie chyba z rok. Może ktoś pamięta, komis za centrum szkolenia policji.
Gość był klientem kumpla, który szukał terenówki. Pojechaliśmy więc oglądać. Ładny, rzeczywiście. Stan super. Tylko że 2WD

Samochód później stał w rzeczonym komisie chyba z rok. Może ktoś pamięta, komis za centrum szkolenia policji.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Bez wajchy
A to znaczy, ze on cosik ulomny bo tylko na tyl go pcha. Zagladanie pod auto w rachube nie wchodzi bo on tylko na zdjeciu wiec lipa. Tak czy inaczej dla mnie to gitarrra bo bardziej od taplania w blocie interesuje mnie typowe miejskie uzywanie. Damian dobrze mowi. Cena jest atrakcyjna bo mu w fabryce most i reduktor z listy wyposazenia wycieli
. Pozdrawiam tedy i b. dzieki za oswiecenie.

- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Re: Co to jest lub czego tu nie ma
zagladales po auto?Bogo pisze:Witam szanowne grono fachowców. Jest sobie auto. Grand szeroki 97 Laredo 4,0 i... w miejscu wajhy do przełaczania z trybów 2H, 4L, itp ma nic. Tzn zaślepkę. Czy to oznacza, ze jest to 2WD
Re: Bez wajchy
Tia, tylko weź i go sprzedaj za jakiś czas za jakiekolwiek pieniądze (nie mówię o w miarę dobrych)- życzę powodzeniaBogo pisze:Tak czy inaczej dla mnie to gitarrra bo bardziej od taplania w blocie interesuje mnie typowe miejskie uzywanie. Damian dobrze mowi. Cena jest atrakcyjna bo mu w fabryce most i reduktor z listy wyposazenia wycieli. Pozdrawiam tedy i b. dzieki za oswiecenie.

Niektóre modele z silnikiem 4.0 miewały japońskiego skrzynie. Ale chyba już w roczniku 97 nie. A jak t było w 2WD, pojęcia nie mamCzy ZJ odziedziczyl ja po poprzedniku czy juz ma inny typ . Pozdro

F150 302 V8
Re: Co to jest lub czego tu nie ma
LR_Olek pisze:zagladales po auto?Bogo pisze:Witam szanowne grono fachowców. Jest sobie auto. Grand szeroki 97 Laredo 4,0 i... w miejscu wajhy do przełaczania z trybów 2H, 4L, itp ma nic. Tzn zaślepkę. Czy to oznacza, ze jest to 2WD
Bogo pisze:...
Zagladanie pod auto w rachube nie wchodzi bo on tylko na zdjeciu wiec lipa
...
"Bo ofrojd to nie je rurka z kremem ani nie gilgotki, ostry...."
Uaz z uazowołgą a nie z andorią
Uaz z uazowołgą a nie z andorią
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Re: Bez wajchy
To po co taki samochód?Bogo pisze: Tak czy inaczej dla mnie to gitarrra bo bardziej od taplania w blocie interesuje mnie typowe miejskie uzywanie.

Dużo pali, silnik wielki, cała moc idzie na tył (w zimie będzie jeździć się fatalnie), aerodynamika na poziomie wczesnogierkowskiego kiosku ruchu, osiągi na poziomie zwykłego plaskacza 2.0 w benzynie a odsprzedaż w normalnych pieniądzach będzie mniej prawdopodobna niż odkrycie wody na marsie.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Panowie zawsze mozna kupic to cudo i postawić przed domem. no i oczywiście napisac kartke najgłupiej wydane pare kawalków.
Koleś chce kupić starego granda do lansu po ulicach...... śmiech mnie ogarnia:) jak nie chce bawic sie w blotku niech se BMW do lansu kupi.
Koleś chce kupić starego granda do lansu po ulicach...... śmiech mnie ogarnia:) jak nie chce bawic sie w blotku niech se BMW do lansu kupi.
Jak nie błoto to co???
Nissan Terrano 1
Jeep cherokee xj
Nissan Terrano 1
Jeep cherokee xj
tak samo jak 2wd campo, taro, hiluxy itp. niby nazwa się fajnie kojarzy ale to zwykłe taczkowozy do cementu i krowich placków
lansowóz ok, gorzej jak Szanowna Pani sobie zażyczy na łono natury, to może już tam zostać i mchem obrośnie

lansowóz ok, gorzej jak Szanowna Pani sobie zażyczy na łono natury, to może już tam zostać i mchem obrośnie
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Cieszyl to sie moze przy zakupie. Mysle ze teraz skonczyl sie cieszyc (no sprzedajacy to pewnie sie poplakal ze szczesciaBogo pisze:No jud dobrze! Temat umarl sam bo sie sprzedal i inny sie cieszy.

Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

moglbys czasem telefon odebracZun pisze:Cieszyl to sie moze przy zakupie. Mysle ze teraz skonczyl sie cieszyc (no sprzedajacy to pewnie sie poplakal ze szczesciaBogo pisze:No jud dobrze! Temat umarl sam bo sie sprzedal i inny sie cieszy.
) .AUTO JEST NIESPRZEDAWALNE . A w zimie zostawiasz go w garazu i jezdzisz innym
A jak sie sasiad zapyta czemu panie jeepem w zimie nie jezdzisz to mu powiesz ze szkoda auta

Kiedy dzwonilespavvel pisze:moglbys czasem telefon odebracZun pisze:Cieszyl to sie moze przy zakupie. Mysle ze teraz skonczyl sie cieszyc (no sprzedajacy to pewnie sie poplakal ze szczesciaBogo pisze:No jud dobrze! Temat umarl sam bo sie sprzedal i inny sie cieszy.
) .AUTO JEST NIESPRZEDAWALNE . A w zimie zostawiasz go w garazu i jezdzisz innym
A jak sie sasiad zapyta czemu panie jeepem w zimie nie jezdzisz to mu powiesz ze szkoda auta

Mam dzisiaj druga zmiane , tak wiec w godzinach dopoludniowych sobie poprostu spie

Świszcząca Suka Stage I