co wybrać
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
co wybrać
witam jestem na forum 4x4 nowy i mam takie pytanie z racji ze jest to strona o jeep-ach mysle o zakupie granda z silnikiem 5.2 96r nie jestem maniakiem off road-u szukam autka do którego zmieszcze rodzinke i wygodnie bede sie przemieszczał lecz czasem wybiore sie do lasu.. prosze o za lub przeciw i jak to działa na gazie ? 

Witamy
Wszystko to juz bylo wielokrotnie, wystarczy wpisac jeep+gaz w wyszukiwarce ale co tam napisze
Silniki Jeepkow swietnie sobie radza z gaem wiec nic tylko zagazowac.
Co do wad to dla zastosowan o jakich piszesz ich nie wykrylem. Na czarnym jezdzi sie swietnie, przyspieszenie pozwala poszalec;) w lekkim terenie nawet z oponkami drogowymi mozna sie bawic swietnie.
Pali okolo 22 l gazu przy spokojnej jezdzie, w terenie okolo 60.
Zj jest swietnym autem dla rodziny , konfortowy w srodku, bezpieczny. W zime jezdzi sie bez stresu. Wybor silnika tak jak piszesz tylko V8.
Zycze udanego zakupu.

Wszystko to juz bylo wielokrotnie, wystarczy wpisac jeep+gaz w wyszukiwarce ale co tam napisze

Silniki Jeepkow swietnie sobie radza z gaem wiec nic tylko zagazowac.
Co do wad to dla zastosowan o jakich piszesz ich nie wykrylem. Na czarnym jezdzi sie swietnie, przyspieszenie pozwala poszalec;) w lekkim terenie nawet z oponkami drogowymi mozna sie bawic swietnie.
Pali okolo 22 l gazu przy spokojnej jezdzie, w terenie okolo 60.
Zj jest swietnym autem dla rodziny , konfortowy w srodku, bezpieczny. W zime jezdzi sie bez stresu. Wybor silnika tak jak piszesz tylko V8.
Zycze udanego zakupu.

Jeep ZJ 5.2 V8 + Kumho
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Ryszard Giedrojć
-
Mam zagazowanego ZJ-ta. Z sekwencją działa ok. Jedyny mankament, to zbiornik zamaist zapasowego koła. Polecam używanie tempomatu, bo wtedy znacznie mniej spala. Dobre auto do rodzinnych wycieczek. Przyśpiesza dziarsko. Jak kupisz zadbane truchło i będziesz dbał, to poczujesz przyjemnośc płynacą z jazdy amerykańcem, wyposazonym w silnik goodnej pojemnosci.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
- Misiek Cypr
-
Auto zacne i do Twoich celow jak najbardziej przydatne.
Jezdzilem takim 98' mial instalacje gazowa, nie pamietam czy jeden, czy dwa mixery. Nie byl on moj, pozyczylem go tylko na dwa miesiace.
Zrobilem z 8 tysiecy kilometrow, glownie po Trojmiescie. Spalanie po Trojmiescie, trudno bylo zejsc ponizej 30ltr gazu. W trasie 16-18 na 100.
Jezdzilem takim 98' mial instalacje gazowa, nie pamietam czy jeden, czy dwa mixery. Nie byl on moj, pozyczylem go tylko na dwa miesiace.
Zrobilem z 8 tysiecy kilometrow, glownie po Trojmiescie. Spalanie po Trojmiescie, trudno bylo zejsc ponizej 30ltr gazu. W trasie 16-18 na 100.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044