A jednak są fachowcy ....

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Mag69

A jednak są fachowcy ....

Post autor: Mag69 » pn kwie 05, 2004 7:53 am

Kolega sprzedawał Cherokiego,dał ogłoszenie ,podał cene i wszystkie standartowe dane .

Przyjechał kupiec z mechaniorem oblukali całe auto ,wszystko pasowało
aż tu nagle mechanior :panie to auto było bite
kolega :o ,kupił go w salonie nówke ,nigdy nawet rysy nie zrobił ,nikomu auta nie pozyczał ,więc myslał ,że facet sciemnia żeby cene obniżyć ,
więc mechanior pokazuje mu błotnik z prawej strony i z lewej ,
ten z prawej był przykrecony innymi śrubami .
Konsternacja z obu stron ,razem pojechali do servisu (cały czas był serwisowany) i cóż sie okazało .............
samochód był walniety w servisie podczas zjeżdzania z platformy i był wymieniony prawy błotnik.

i kupujący urwał z ceny 3kzł

Teraz kolega domaga sie od serwisu odszkodowania za ukryce faktu uszkodzenia samochodu ,
obiecali wypłacic

:)21
LJ 70

bodek1

fachowcy

Post autor: bodek1 » pn kwie 05, 2004 8:07 am

Po pierwsze to co to za servis , który nie ma fabrycznych śrub , a po drugie to właścicielowi servisu trzeba jaja urwać . Ten skurwiel za taki numer powinen dać porządne odszkodowanie . W glowie mi się nie mieści , że można w serwisie uszkodzić auto . Zajebałbym
UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY

Awatar użytkownika
Stiopa

Post autor: Stiopa » pn kwie 05, 2004 8:09 am

Chciałbym mieć takie problemy .

:)21 :)21 :)21
Stiopa
XJ Sport '93

belfer

Post autor: belfer » pn kwie 05, 2004 8:42 am

Ja słyszałem o takim serwisie bmw gdzie w 850 źle podpięli kabelki idące od akumulatora :o i komorę silnika zjarało :)11 jeszcze na placu, a bryka była specjalnie sprowadzana. Proponowali właścicielowi odbudowę :roll: , ale ich obśmiał :lol:
Osobiście znam taki serwis jeepa, gdzie pan nie wie o naklejce na ścianie ogniowej ze schematem podciśnień, EGR itp :)20
Cherokee XJ 4.0 96'
Comanche MJ 4.0 88'

Awatar użytkownika
heniu w berecie

Post autor: heniu w berecie » pn kwie 05, 2004 12:04 pm

taaa oni wszyscy sa zajebisci kiedys pojechalem mamy pahero to co mieli naprawic naprawili ale spierdolili halogeny i gosciu udowadnial mi ze jest uszkodzony przelacznik okazalo sie ze jest spalony tylko bezpiecznik do czego doszedlem sam a na elektryce znam sie jak wilk na gwiazdach dalej patrze spalony bezpiecznik od alarmu wyciagam a tu watowanko :lol: robie awanture a gosciu do mnie ze co on mial zrobic jak nie maja bezpiecznikow i to jest serwis ??

Awatar użytkownika
Wiktor

Post autor: Wiktor » śr kwie 07, 2004 12:30 am

TYLKO C*PY MAJA DŻIPY
XJ
askow@op.pl

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » śr kwie 07, 2004 6:32 am

Mag69 czyzby serwis pana Err(y)wina.
To ja sie dolacze. :)21 :)21 :)21
Nasz cherokiee wyladowal tam na " przegladzie" + wymiana pompy paliwa( pomijajac ze " przeglad " kosztowal nas tyle za ile pozniej kupilismy naszego placko uaza) np. min, wymmieniono nam pasek klinowy, ktory miesiac wczesniej wraz z innymi ( nowka) czesciami sciagnelismy ze stanow- pomijajac fakt ze zalozono nam gorszej firmy to jeszcze na zadanie oddania " starego"... mowili ze wyrzucili.
I za to sie placi tyle kasy ze kopara opoada... byl to pierwszy i ostatni raz naszej wizyty w tym aso....

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » śr kwie 07, 2004 6:39 am

Drako pisze:Mag69 czyzby serwis pana Err(y)wina.
Nie chce publicznie na forum podawać bo ,mozna miec kłopoty :lol:

A znasz jakis inny w okolicy :)5 .

LJ 70

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » śr kwie 07, 2004 6:51 am

coby nie mowic mechanior klasa :)2 :D
MOC&OFFROAD-GOOD IDEA :)21
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4 :)13

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » śr kwie 07, 2004 8:38 am

a z drugiej strony to po jaki ch... pchacie się paroletnimi autami do serwisu ? :o
raz, że jedziecie się wyczesać na własne życzenie, dwa że poziom większości jest śmieszny i problemy praktycznie gwarantowane...

raffik

Post autor: raffik » śr kwie 07, 2004 8:46 am

banan pisze:a z drugiej strony to po jaki ch... pchacie się paroletnimi autami do serwisu ? :o
raz, że jedziecie się wyczesać na własne życzenie, dwa że poziom większości jest śmieszny i problemy praktycznie gwarantowane...
W niektórych autoryzowanych jakiś czas temu dawali kawę za free no to jeszcze był powód żeby tam wpaść i np. nowe autka pooglądać :lol: teraz dostajesz jak naprawiają Twoje auto więc już tam nie zaglądamy :D :D :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
Aśka&Kuba

Post autor: Aśka&Kuba » śr kwie 07, 2004 8:46 am

dokładnie :lol: smutne ale prawdziwe :wink:

tieri

Re: A jednak są fachowcy ....

Post autor: tieri » śr kwie 07, 2004 9:01 am

Mag69 pisze:Kolega sprzedawał Cherokiego,dał ogłoszenie ,podał cene i wszystkie standartowe dane .

Przyjechał kupiec z mechaniorem oblukali całe auto ,wszystko pasowało
aż tu nagle mechanior :panie to auto było bite
kolega :o ,kupił go w salonie nówke ,nigdy nawet rysy nie zrobił ,nikomu auta nie pozyczał ,więc myslał ,że facet sciemnia żeby cene obniżyć ,
więc mechanior pokazuje mu błotnik z prawej strony i z lewej ,
ten z prawej był przykrecony innymi śrubami .
Konsternacja z obu stron ,razem pojechali do servisu (cały czas był serwisowany) i cóż sie okazało .............
samochód był walniety w servisie podczas zjeżdzania z platformy i był wymieniony prawy błotnik.

i kupujący urwał z ceny 3kzł

Teraz kolega domaga sie od serwisu odszkodowania za ukryce faktu uszkodzenia samochodu ,
obiecali wypłacic

za takie cos mozna ich niezle wyczesac koledze wujka jedna z marek samochodowych zaoferowala wymiane samochodu na jaki tylko chce z produkowanych przez nich,
pozdrawiam
michal
u 404

belfer

Post autor: belfer » śr kwie 07, 2004 9:13 am

[quote="banan"]a z drugiej strony to po jaki ch... pchacie się paroletnimi autami do serwisu ? :o
raz, że jedziecie się wyczesać na własne życzenie, dwa że poziom większości jest śmieszny i problemy praktycznie gwarantowane...[/quote]
Ja do rzeczonego serwisu pojechałem tylko i wyłącznie z płonną nadzieją otrzymania schematów podciśnień bo ogień zjarał moją nalepkę. Oczywiście odszedłem z kwitkiem. :evil: bo "schematy są tylko na cd-rom i program uniemożliwia wydruk" :o .Dzwoniłem nawet do centrali chryslera w sprawie sterowników i schematów el. Miły pan powiedział, że "chrysler chroni swoje dokumentacje i niechętnie udostępnia je postronnym" :)20 .
Są jednak wyjątki: jak potrzebowałem informacji nt. podłączenia kabli do czujnika wału to zadzwoniłem zrezygnowany do ASO w Zabrzu i tam elektronik w 3 min. objaśnił co do czego, jakie napięcie itp. :)2 Byłem zaskoczony i wzruszony :)22
Cherokee XJ 4.0 96'
Comanche MJ 4.0 88'

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » śr kwie 07, 2004 9:26 am

bo to był pracownik...normalny człowiek najwyraźniej :)2
nie chce mi się pisać jaką wojne prowadziłem kiedyś z servisem vw-aldi...miałem auto na rozrząd a właściciel sam sobie kupił pasek w serwisie - oznaczenie się różniło jedną literką - ale zęby były kwadratowe a nie okrągłe i przez to nie pasował na koła...jakiś burak w garniturze co kiedyś chyba był akwizytorem albo czipsy sprzedawał stwierdził, że komputer nie kłamie i ten pasek pasuje...musiałem zwalać koła z wału, wałku i pompy i jechać ze wszystkim do serwisu aby idioci zajarzyli, że kwadrat nie pasuje do koła...z łaską przyjeli pasek zpowrotem i powiedzieli sorry...ręce opadają...cały dzień w pzd...

Awatar użytkownika
Aśka&Kuba

Post autor: Aśka&Kuba » śr kwie 07, 2004 9:34 am

TYLKO LAĆ W PYSK I PATRZEĆ CZY RÓWNO PUCHNIE :evil:

tieri

Post autor: tieri » śr kwie 07, 2004 9:35 am

belfer pisze:
banan pisze:a z drugiej strony to po jaki ch... pchacie się paroletnimi autami do serwisu ? :o
Ja do rzeczonego serwisu pojechałem tylko i wyłącznie z płonną nadzieją otrzymania schematów podciśnień bo ogień zjarał moją nalepkę. Oczywiście odszedłem z kwitkiem. :evil: bo "schematy są tylko na cd-rom i program uniemożliwia wydruk" :o .Dzwoniłem nawet do centrali chryslera w sprawie sterowników i schematów el. Miły pan powiedział, że "chrysler chroni swoje dokumentacje i niechętnie udostępnia je postronnym" :)20 .
Są jednak wyjątki: jak potrzebowałem informacji nt. podłączenia kabli do czujnika wału to zadzwoniłem zrezygnowany do ASO w Zabrzu i tam elektronik w 3 min. objaśnił co do czego, jakie napięcie itp. :)2 Byłem zaskoczony i wzruszony :)22
duzo danych do aut amerykanskich i japonskich (szczegulnie tych ktore ida tez na rynek amerykanski) bez problemu mozna znalezc w necie, po prostu w stanach wiele z tych zeczy musi byc udostepniona, znalazlem nawetbez problemu opisy kodow "producenckich" P1... do OBD2 co do europejskich aut jest b trudne
pozdrawiam
michal
u 404

Awatar użytkownika
BĄKU

Post autor: BĄKU » śr kwie 07, 2004 9:56 am

W Bielsku Białej Bierwa uruchomił własny sewis jeepa i czesze trochę mniej niż w Zabrzu ale jak tam z wykonaniem i jakością u niego to nie wiem. Napewno profesjonalny sewis jeepa powstanie w Jelczu Laskowicach i tam będzie dla was placki najtaniej 8)
TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » śr kwie 07, 2004 9:58 am

Awatar użytkownika
pancziki

Post autor: pancziki » śr kwie 07, 2004 11:04 am

To jest wszystko chooj
Jak pojechałem do serwisu Mitsubishi po elektrozawór to kazali mi przyjechać z mechanikiem , który palcem pokaże gamoniowi od zamówień która to jest część. Nie widziałem czy się śmiać czy go jebnąć młotkiem
długi może więcej

Awatar użytkownika
Stiopa

Post autor: Stiopa » śr kwie 07, 2004 11:38 am

A wszystko przez to , że większość z tych wysztyftowanych chłoptasi , którzy siedzą w serwisach , w dziale części , nigdy w życiu nie było w warsztacie , o ubrudzeniu sobie rąk to już w ogóle nie mówiąc . Dla nich jest tylko komputer i program , w którym jeżeli czegoś nie mogą znaleźć to znaczy że tego nie ma . Żygać mi się chce jak takiego cebrzyka widzę .
Trafiają się chlubne wyjątki , ale ze świecą takich szukać .
Stiopa
XJ Sport '93

Awatar użytkownika
mykelo

Post autor: mykelo » śr kwie 07, 2004 11:45 am

jebnales oczywiscie? :)21

no
mykelo
krakuff

you're nobody til somebody kills you

Awatar użytkownika
pancziki

Post autor: pancziki » śr kwie 07, 2004 11:57 am

mykelo pisze:jebnales oczywiscie? :)21

no
Nie , kazałem zzapirdalać do kanału pod syfa . Wlazł zawowołał drugiego przybłęde posiedzieli, podumali ale nic im do pustych łbów nie przyszło.
Spytałem czy pierwszy raz widzą L200 :)5 na to oni , że mitsubishi robią od niedawna ale wcześniej robili landrovery a potem bmw a to duzo bardziej skomplikowane fury są.
długi może więcej

Awatar użytkownika
Stiopa

Post autor: Stiopa » śr kwie 07, 2004 12:04 pm

pancziki pisze:
mykelo pisze:jebnales oczywiscie? :)21

no
Nie , kazałem zzapirdalać do kanału pod syfa . Wlazł zawowołał drugiego przybłęde posiedzieli, podumali ale nic im do pustych łbów nie przyszło.
Spytałem czy pierwszy raz widzą L200 :)5 na to oni , że mitsubishi robią od niedawna ale wcześniej robili landrovery a potem bmw a to duzo bardziej skomplikowane fury są.
I z LR zrezygnowali , bo się odrobić nie mogli , tyle tego było ?
Wiadomo - psuje się to to , że ho ho !

Stiopa
XJ Sport '93

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » śr kwie 07, 2004 1:33 pm

Stiopa pisze:A wszystko przez to , że większość z tych wysztyftowanych chłoptasi , którzy siedzą w serwisach , w dziale części , nigdy w życiu nie było w warsztacie , o ubrudzeniu sobie rąk to już w ogóle nie mówiąc . Dla nich jest tylko komputer i program , w którym jeżeli czegoś nie mogą znaleźć to znaczy że tego nie ma . Żygać mi się chce jak takiego cebrzyka widzę .
Trafiają się chlubne wyjątki , ale ze świecą takich szukać .
wiesz ja osobiscie uwazam ze te panienki werbowane na wyborach miss sa super :)21 nie ma jak wydekoltowana dziunia przyjmujaca zamowienie np. na wymyiane rozrzadu :)21 jest to slodkie :)21 i dziwic sie ze pozniej nagle facet do momenu placenia chodzi jak nacpany :) bo jak tu przy takiej dupci narzekac ze za drogie... nie wyjdzie sie na maxi kaza :)21 :)21 :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”