osłony silnika i skrzyni
Moderator: Mroczny
osłony silnika i skrzyni
witam,
Jak w temacie. Uprzedzam że szukałem może chu....owo ale nie znalazłem. Szukam fotek ,schematów , linków co dotyczy zabezpieczenia skrzyni i ewentualnie silnika + drążki przed dzwonem w zamaskowanego pniaka na środku lajtowej scierzki w lasku. Wczoraj takiego dzwonka zaliczyłem:) Na szczęście TYLKO osłonka blaszkowana sie troszkę pomieła , skrzynia cała.Pniaczek niewinny ale dla plaskacza za wysoki.
Ostrzegam przy okazji że zabezpieczenie fabryczne najwyrzej może uchronic przed większym kretowiskiem więc należy uwarzac. Sorki za za zasmiecanie forum moimi przygodami , ale musiałem się pochwalić. Liczę na pomoć i z góry dzieki
Jak w temacie. Uprzedzam że szukałem może chu....owo ale nie znalazłem. Szukam fotek ,schematów , linków co dotyczy zabezpieczenia skrzyni i ewentualnie silnika + drążki przed dzwonem w zamaskowanego pniaka na środku lajtowej scierzki w lasku. Wczoraj takiego dzwonka zaliczyłem:) Na szczęście TYLKO osłonka blaszkowana sie troszkę pomieła , skrzynia cała.Pniaczek niewinny ale dla plaskacza za wysoki.
Ostrzegam przy okazji że zabezpieczenie fabryczne najwyrzej może uchronic przed większym kretowiskiem więc należy uwarzac. Sorki za za zasmiecanie forum moimi przygodami , ale musiałem się pochwalić. Liczę na pomoć i z góry dzieki
- Altegradius
- Kontaktowanie:
- Altegradius
- Kontaktowanie:
RR V8 pisze:Asfir

Przy okazji - do zastosowania ultra lajtowego założyłem przednią (sięga za miskę) i mogę kupić jeszcze dwie - na skrzynię i reduktor oraz dalej na bak - jednek te elementy są znacznie wyżej albo schowane w ramie i boję się, że osłony stworzą tylko super przyssawkę do błota, bo przestrzeń pod brzuchem spadnie o kilkanaście centymetrów. Opancerzać?
Przednia osłona już przeszła testy - prześwit mam mizerny - i żyje.
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
- Altegradius
- Kontaktowanie: