Jakie ten JEEP ma oznaczenie?ZJ?
generalnie interesuje mnie wszystko odnosnie modelu z 4,0 silnikiem z 95r Laredo
1. chce zamontowac gaz i wybor instalacji jest jeszcze w fazie przemyslen(2gen lub wtrysk) ale nie to mnie martwi co wybrac a raczej montaz samej butli bo strasznie mi zalezy na bagazniku wiec tak mysle zeby zaladowac butle pod spodem w miejscu baku a sam zbiornik paliwa zadoptowac od czegos innego lub zrobic jakis maly na wszelki wypadek i w ogole. Dokladnie jeszcze nie wiem jak to wyglada od spodu bo auto stoi jeszcze w Niemczech(w poniedzialek jedziemy po te auto) ale mam taki wstepny wlasnie pomysl. te auta raczej nie bedzie jezdzic w tudnym terenia wiec uszkodzenie zbiornika z gazem jest malo prwdopodobne
2.Jak z skrzynia automatyczna?dodam ze to pierwsze auta z automatem wiec jestem troche wystraszony jesli chodzi o wytrzymalosc tej skrzyni a najbardziej ubolewam ze nawet jak sie spie.... to malo jest konkretnych fachowcow bo czesto slysze o jakis naprawach przez "specow" a pozniej sa tylko wieksze problemy no i wydatki
3.ta dzwignie obok biegow ma pozycje N i do czego to sluzy?
4.ile realnie pala te auta z automatem bo wyczytalem w katalogu ze od 14 trasa do 19,5w miscie ale to byly chyba dane z manualem
5.na co cierpia te modele i co sie typowo w nich psuje i na co zwracac szczegulna uwage w serwisowaniu
6.czy sa kosze na zapasowe kolo do tego modelu tak zeby bylo na zewnatrz?
to tyle jak na razie

pozdrawiam Daniel