Sprawdzenie przed zakupem Kraków
Moderator: Mroczny
Sprawdzenie przed zakupem Kraków
Witam,
Czy szanowni forumowicze znają jakiś zaufany warsztat w Krakowie w którym mógłbym zrobić przegląd / sprawdzenie Jeepa przed zakupem?
Pozdrawiam
Piotrek
Czy szanowni forumowicze znają jakiś zaufany warsztat w Krakowie w którym mógłbym zrobić przegląd / sprawdzenie Jeepa przed zakupem?
Pozdrawiam
Piotrek
Saab 9000i 2.0 16V 89r.
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Re: Sprawdzenie przed zakupem Kraków
Od Jeepow to musisz sie wybrac do Raffi w Bibicach.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

Marcin-Kraków pisze:Od Jeepow to musisz sie wybrac do Raffi w Bibicach.

Krótko zwięźle i na tematandrzej:) pisze:Marcin-Kraków pisze:Od Jeepow to musisz sie wybrac do Raffi w Bibicach.potwierdzam

Dzięki.
Pozdr.
PiL
Saab 9000i 2.0 16V 89r.
- jaras83
- jestem tu nowy...
koledzy czy ktoś osobiście korzystał z usług "Raffi"? jak sprawa wygląda z jakością
jak to się kształtuje cenowo? 

..VFR750 +XJ 4.0= 5 WD...

- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Wiecej dowiesz sie na forum jeep.org.pl
Ale sadze, ze jesli powierzysz im auto nie bedziesz zalowal. To specjalisci od tego zlomu, w naszym rejonie.
Ale sadze, ze jesli powierzysz im auto nie bedziesz zalowal. To specjalisci od tego zlomu, w naszym rejonie.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
jaras83 pisze:koledzy czy ktoś osobiście korzystał z usług "Raffi"? jak sprawa wygląda z jakościąjak to się kształtuje cenowo?
ja nawet kiedyś im nissana dałem do roboty

choć to nie jeep, zrobili i jeździł
do czasu aż silnik w nim zamordowałem

Czwarte serce 

Opinie mają b. dobre, zarówno co do fachowości jak i cen (w sensie, że są rozsądne). Niestety nie można ich namówić, żeby założyli filię w Poznaniujaras83 pisze:koledzy czy ktoś osobiście korzystał z usług "Raffi"? jak sprawa wygląda z jakościąjak to się kształtuje cenowo?

- jaras83
- jestem tu nowy...
no to mnie przekonaliście, jutro dzwonie i się umawiam..
dzieki

dzieki

..VFR750 +XJ 4.0= 5 WD...

Koledzy - a jeśli chodzi o zagazownie jeepa w Krakowie to czy możecie polecić mi jakiegoś sprawdzonego gazownika? Poczytałem na forum trochę o robocie partaczy i nie chciałbym wpaść w kłopoty. Mój kumpel z pracy ma znajomych gazowników w firmie Fugazi na Lindego 5 i on twierdz,i że jest znich zawsze zadowolony (gazuje osobowe Ople Astry WRC) lecz nie wiem czy można to przełożyć bezpośrednio na gazowanie jeepa (model jeszcze dokładnie nie jest ustalony). Dodam jeszcze że nigdy nie jeździłem zagazowanym autem, zawsze diesle lub małe benzyniaki (obecnie żona jeździ peugeotem 206 1.1 - kupa g...a) więc nie mam żadnej wiedzy empirycznej w tym temacie.
Dzięki za podpowiedzi.
Dzięki za podpowiedzi.
Zdaje się że moje truchło było tam gazowane.
Nie narzekam na razie na instalacje.
Dobry parownik choć potrafili dobrać do pojemności i mocy.
Pilnuj żeby ci nie założyli takiego do 135 koni bo to się też zdarza w niektórych warsztatach ponoć.
Pilnuj żeby ci nie założyli takiego do 135 koni bo to się też zdarza w niektórych warsztatach ponoć.
Zdrapek i poharatka
A jaką masz instalacje??? I ile na niej przejechałęś??? Ja biorę pod uwagę silniki 3,7 lub 4,0 ostatecznie 4,7 co jest uzależ od tego jaki egzemplarz zdoła w Philadelphii za korzystną cenę wyrwać dla mnie brat (rozrzut od Cheerokee do Grand Cheerokee).
Pozdrawiam
Pozdrawiam

s3R pisze:Zdaje się że moje truchło było tam gazowane.
Rozmawiałem z gościem w Fugazzi i powiedział mi że sekwencję do Cheeroke 4.0 na bazie Stag 300 i listwy, które można rozbierać i w razie czego wymieniać poszczególne części (ponoć jest to dobra opcja bo nie trzeba w razie awarii kupować kompletnej nowej) mogą założyć za 3300zł - z tego co się orientowałem to uczciwa cena. Co do doboru instalacji do mocy to facet zapewniał że nie stanowi to dla nich problemu i będzie "tak jak książka pisze". Odnośnie włoskiej instalacji bodajże Lorenzo to kwota ok. 5tysi, więc zastanawiam się czy wogóle warto brać pod uwagę taką ewentualność - czytałem na forum o Srtag300 i raczej była ona chwalona przez wszystkich użytkowników - po co więc przepłacać???
Pozdr.
Instalacja LPG to nie tylko jednostka sterująca,
ale również ważne są pozostałe podzespoły, a najważniejszy montaż tego wszystkiego.
Stag 300 do V8 to dobre rozwiązanie, tylko abyś nie miał problemów musisz również z uwagą
dobrać pozostałe komponenty. Można dobrze i drogo a można również dobrze a ekonomicznie.
Ja u siebie w Hemiku 5,7 mam:
- Staga 300 Plus
- 2 reduktory Scorpion GT
- Wtryskiwacze: Magic Jet (narazie chodzą i nie ma problemów - choć trafiają się różne opinie o tych wtryskach)
- Miedż fi 8
- Butla 200l
Zestaw ekonomiczny - wszystko ogarnięte i serwisowane
przez zakład w Śledziejowicach (Firma Bet-Pol) poniżej link do stronki:
http://www.felgi.krakow.pl
pzdr.Jarek10
ale również ważne są pozostałe podzespoły, a najważniejszy montaż tego wszystkiego.
Stag 300 do V8 to dobre rozwiązanie, tylko abyś nie miał problemów musisz również z uwagą
dobrać pozostałe komponenty. Można dobrze i drogo a można również dobrze a ekonomicznie.
Ja u siebie w Hemiku 5,7 mam:
- Staga 300 Plus
- 2 reduktory Scorpion GT
- Wtryskiwacze: Magic Jet (narazie chodzą i nie ma problemów - choć trafiają się różne opinie o tych wtryskach)
- Miedż fi 8
- Butla 200l
Zestaw ekonomiczny - wszystko ogarnięte i serwisowane
przez zakład w Śledziejowicach (Firma Bet-Pol) poniżej link do stronki:
http://www.felgi.krakow.pl
pzdr.Jarek10
Jeep ZJ 5.2 "96 / Mitsubishi Montero/Pajero II 3.0, Dodge Ram 1500/ Hemi 5,7
Czyli wg. Ciebie Jarek, są dokładni i fachowi? Stronę mają fajną, jeśli tylko mógłbyś mi coś powiedzieć o tym systemie V generacji WGP firmy Irene - co to takiego i czy warto się temu bliżej przyjżeć???
Pozdr.
Pozdr.
Raczej odpuść sobie systemy V generacji.
Mało kto jest w stanie to ogarnąć, a ewentualną awarię można zaliczy wszędzie.
Tak więc jeżeli już masz zakładać instalkę to na dzień dzisiejszy IV generacja
jest najlepszym rozwiązaniem.....Stag 300 lub Stag premium jest bardzo popularnym sterownikiem,
i średnio kumiaty instalator ogarnie ją na dobrych podzespołach....
Mało kto jest w stanie to ogarnąć, a ewentualną awarię można zaliczy wszędzie.
Tak więc jeżeli już masz zakładać instalkę to na dzień dzisiejszy IV generacja
jest najlepszym rozwiązaniem.....Stag 300 lub Stag premium jest bardzo popularnym sterownikiem,
i średnio kumiaty instalator ogarnie ją na dobrych podzespołach....
Jeep ZJ 5.2 "96 / Mitsubishi Montero/Pajero II 3.0, Dodge Ram 1500/ Hemi 5,7