przedni most wydaje z siebie dziwne odgłosy
Moderator: Mroczny
przedni most wydaje z siebie dziwne odgłosy
mowa o XJ z 91r wymieniałem uszczelniacze na półosiach, piasty, krzyżaki i sworznie (wszystkie cztery) po złożeniu chodziło wszystko bez zarzutu, po paru dniach jazdy po wrzuceniu przodu czasem słychać dziwne stuki, podobne do brzdękania sprężyny, podkreślam że nie zawsze one się pojawiają, miał ktoś coś podobnego?? nie ingerowałem w ustawienie ataku (nie był on rozbierany) jedynie wyciągnięty był talerz wraz z całym koszem. macie jakieś sugestie co to może być??
FJ40
LJ70
LR seria III
T3 syncro
LJ70
LR seria III
T3 syncro
Re: przedni most wydaje z siebie dziwne odgłosy
szkoda ,że ataku nie rozebrałeś - mało Ci wtedy zostało do zmiany łożysk - a to u Rafcia ?
Xtreme Off Road Team
692 490 694
692 490 694
oleum jest git,
a auto Rafcia, łożyska są wporządku, a i Rafcio nie chciał ruszać, wlazłem pod spód i prawdopodobnie poszedł podwójny krzyżak, luz jest na wałeczkach tego ustrojstwa a nie na krzyżakach i to chyba to ...
http://jeep.avtograd.ru/shafts/images/double_cardan.gif
a auto Rafcia, łożyska są wporządku, a i Rafcio nie chciał ruszać, wlazłem pod spód i prawdopodobnie poszedł podwójny krzyżak, luz jest na wałeczkach tego ustrojstwa a nie na krzyżakach i to chyba to ...
http://jeep.avtograd.ru/shafts/images/double_cardan.gif
FJ40
LJ70
LR seria III
T3 syncro
LJ70
LR seria III
T3 syncro
piszczy lozysko iglowe w srodku CV-ki. Wyjac wal, zdjac krzyzak od storny reduktora, OSTROZNIE wyjac tylna czesc CVki i naglutowac smaru do srodka.
Jak nie bedzeisz ostrozny, to sie igielki posypia i masz puzzle
Jak nie bedzeisz ostrozny, to sie igielki posypia i masz puzzle
Bo lato to pora to czas na kochanie, tak bylo zawsze i tak juz zostanie 

łożysko igłowe okazało się kaplicą w tym wale, może parę tysięcy km temu przesmarowanie by je uratowało a tak poszła wymiana wału
FJ40
LJ70
LR seria III
T3 syncro
LJ70
LR seria III
T3 syncro