jeep grand cherokee 2.7 diesel

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

crissu67
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

jeep grand cherokee 2.7 diesel

Post autor: crissu67 » czw maja 07, 2009 8:51 pm

witam, proszę o opinie o tym silniku 2.7 diesel, przymierzam się do wymiany auta na jeepa grand cherokee. Interesuje mnie jego żywotność, spalanie i jak sprawuje się w tak siężkiej budzie, czy trzeba go chipować czy czuć braki mocy...? dzięki z góry za opinie

Awatar użytkownika
andrzej:)

Re: jeep grand cherokee 2.7 diesel

Post autor: andrzej:) » czw maja 07, 2009 9:28 pm

Jest dobry, lepszy od tego drugiego :wink: ale to opinia zasłyszana, bo ja mam dziadka 5.2 na Pb :)21

wojtek_pl
Kontaktowanie:

Post autor: wojtek_pl » pt maja 08, 2009 5:06 pm

2.7 CRD jest zdecydowanie lepszy od 3.1 TD, który to jest wynalazkiem VM.

Podobno lubią być padnięte wtryskiwacze 4 lub 5 (lub tylko uszczelnienia wtryskiwaczy) bo silnik jest długi i ciężko się do nich dostać. Dla piątego to trzeba nawet opuszczać silnik lub wycinać dziurę w podszybiu.
Poza tym silnik całkiem fajny wydaje się być a moment 400Nm jest w zupełności wystarczający - 4.7 HO ma 440Nm :)
Ja się całkiem poważnie zastanawiam nad zakupem CRD w bardzo dobrym stanie (jak nie znajdę V8 HO rzecz jasna).
Pozdrawiam
Wojtek
Są takie dni, kiedy nawet prosta czynność fizjologiczna może być niebezpieczna...

Awatar użytkownika
seburaj

Post autor: seburaj » sob maja 09, 2009 9:14 am

generalnie jedzie... znacznie lepiej rozpedza sie niz hamuje :)21 no ale to typowe w jeepach
silnik dobrze spasowany z pieciobiegową skrzynią, w stosunku do tego co pakują w osobowe mercedesy jest troche przemapowany - troche wiecej momentu, mniej mocy... jak każdy common rail nie przepada za kiepskim paliwem
silnik - jako nieoryginalny z budą - jest troche na siłę zmieszczony w komorze, każde dłubanie przy osprzęcie wyzwala we mnie falę przekleństw :roll:
aha, i szukaj egzemplarzy wyprodukowanych po listopadzie 2002 - bedziesz mial wtedy bonusa w postaci lepszych przednich zacisków hamulcowych i zaoszczedzisz na nerwach (i masażu rąk za pomoca telepiącej sie kierownicy)
robok rzępoli w harapuciu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”