Uszczelniacz piasty
Moderator: Mroczny
Uszczelniacz piasty
Witam. posiadam mosty od cherokee 4.0 89r. DANA 30 i mam uszkodzone uszczelniacze piast (tzw antypyłowe, brudasy; w metalowej obudowie) jak sie dowiedziałem uszczelniacze te to integralna czesc piasty a przeciez nie beed wywalał 200 zł na nowe piasty tyko z powodu uszczelniaczy. Pytałem sie w sklepach motoryzacyjnych o taki rozmiar (87x74x10) niestety jest to nietypowy rozmiar symeringu i nie idzie takiego dostac. Moze ktos kiedys miał problem takiego rodzaju i podpowie co tam wepchac zeby pasowało i przy okazji uszczelniało mi piasty... 

Atomek szalony traktorek 

Re: Uszczelniacz piasty
Trochę wprowadzono Cię w błąd.Sesil pisze:Witam. posiadam mosty od cherokee 4.0 89r. DANA 30 i mam uszkodzone uszczelniacze piast (tzw antypyłowe, brudasy; w metalowej obudowie) jak sie dowiedziałem uszczelniacze te to integralna czesc piasty a przeciez nie beed wywalał 200 zł na nowe piasty tyko z powodu uszczelniaczy. Pytałem sie w sklepach motoryzacyjnych o taki rozmiar (87x74x10) niestety jest to nietypowy rozmiar symeringu i nie idzie takiego dostac. Moze ktos kiedys miał problem takiego rodzaju i podpowie co tam wepchac zeby pasowało i przy okazji uszczelniało mi piasty...
Bo raz - za 200 PLN nowej piasty nie kupisz nigdzie, tyle to trzeba dać za używaną
Bo dwa - w Twoim roczniku są rozbieralne piasty w których można zmieniać łożyska i uszczelniacze. Dopiero na przełomie lat 90/91 pojawiły się piasty nierozbieralne.
Pozostaje kwestia, czy gdzieś da się dokupić sam uszczelniacz poza zestawem naprawczym

F150 302 V8
Da się Raffi.pl Evaria.plKuba M. pisze: Pozostaje kwestia, czy gdzieś da się dokupić sam uszczelniacz poza zestawem naprawczym

superXjsuper4.0 D30 ARB,D44 Detroit 34"Fedima jakis łincz i osłonka ....
Nie wiem, mam ten nowszy typ, więc nie wnikałem w temat dostępności częsci do starszej piastyKarol STW pisze:Da się Raffi.pl Evaria.plKuba M. pisze: Pozostaje kwestia, czy gdzieś da się dokupić sam uszczelniacz poza zestawem naprawczym![]()
![]()

F150 302 V8
w Evari własnie mi powiedziano ze to jest integralna czesc wiec u nich nie kupie a co do 200 złotowej piasty to miałem na mysli uzywke własnie
. no ale ktos moze ma jakies inne pomysły

Atomek szalony traktorek 

raffi tez lipa ..;/ "raczej całe piesty..." moze ma ktos jakies dojscia do kogos gdzie robią symeringi na zamowienia ?
Atomek szalony traktorek 

Kurde, będzie ciężko chyba.Sesil pisze:raffi tez lipa ..;/ "raczej całe piesty..."
Z używanymi starego typu też łatwo nie będzie, a nowsze bez zmiany tarczy hamulcowej i zacisku nie podejdą

F150 302 V8
a moze ktos ma gdzies walający se symering o takich nietypowych rozmiarach
hehe

Atomek szalony traktorek 

Nie wiem ale jak potrzebowałem uszczelniaczy do piasty , udezylem do raffi byli wstanie sciagnac mi go i cena wcale nie była powalajaca za 3 uszczelniacze bo tyle idzie do jednej piasty
bodajze 70 czy 80 zl , kpl łozysk federal mogul czy jakos tak za 200zl udało mi sie zakupic od forumowicza .
A uszczelniacze zakupiłem w evari bo czas mnie gonił bo na rajd trzeba było jechac
i pamietam ze mieli na stanie kilka zestawow
A w hurtowni oryginalne łozyska timkena 250zł za szt mi powiedzieli

A uszczelniacze zakupiłem w evari bo czas mnie gonił bo na rajd trzeba było jechac

A w hurtowni oryginalne łozyska timkena 250zł za szt mi powiedzieli

superXjsuper4.0 D30 ARB,D44 Detroit 34"Fedima jakis łincz i osłonka ....
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
..ale jest pewien sekret którego Ci nie zdradze driver, no moze kiedys po rajdzie przy grillu po kilku głębszych 

Spróbuj jeszcze - www.fenix.com.pl, może tam będą mieli
juz nie trzeba dostałem taki symering na www.stozek.pl 

Atomek szalony traktorek