problem z moim Jeepkiem
Moderator: Mroczny
problem z moim Jeepkiem
Witam Wszystkich. Jestem tutaj nowy bo dpioero od tygodnia jestem (nie wiem czy szczęśliwym) posiadaczem Jeppa.
I tutaj już zaczynają się moje prośby. Potrzebny jest mi schemat elektryki do Jeepa Cheroke z 94 r., motor 2,5 benzyna.
Prawdopodobnie poprzedni włąściel "pomajdrował" coś z elektryką i kilka rzeczy w "moim spełnieniu marzeń" albo nie działa, albo działa nie tak jak powinno.
Po pierwsze i na tą chwilę najważniejsze to to że nie działa mi wskaźnik poziomu paliwa. Poprostu wlałem 20 l benzyny i nic... wskaźnik leży...i dodakowo kontrolka rezerwy śiweci. Muszę to zrobić ale bez schematu mój elektryk sobie nie poradzi.
Może oprócz schematu jakieś podpowiedzi...
Dzięki Bardzo i w Was cała nadzieja.
I tutaj już zaczynają się moje prośby. Potrzebny jest mi schemat elektryki do Jeepa Cheroke z 94 r., motor 2,5 benzyna.
Prawdopodobnie poprzedni włąściel "pomajdrował" coś z elektryką i kilka rzeczy w "moim spełnieniu marzeń" albo nie działa, albo działa nie tak jak powinno.
Po pierwsze i na tą chwilę najważniejsze to to że nie działa mi wskaźnik poziomu paliwa. Poprostu wlałem 20 l benzyny i nic... wskaźnik leży...i dodakowo kontrolka rezerwy śiweci. Muszę to zrobić ale bez schematu mój elektryk sobie nie poradzi.
Może oprócz schematu jakieś podpowiedzi...
Dzięki Bardzo i w Was cała nadzieja.
Re: problem z moim Jeepkiem
zaczyna się ciekawie...
- pbyra
-
jak miała ci się podnieść wskazówka skoro dopiero rezerwę zalałeś..... zatankuj do pełna a potem snuj wnioski.......
TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ
gg: 4793104
gg: 4793104
a bezpieczniki sprawdziłeś - od tego bym zaczął
manuale znajdziesz na peep orku jest tam taki temat z linkami do wszelakich, ale czy do XJ 2,5 benzyna znajdziesz to nie wiem, rzadko spotykany motor
alternatywnie wygugluj sobie service manuala, ale to będzie po angielsku 

manuale znajdziesz na peep orku jest tam taki temat z linkami do wszelakich, ale czy do XJ 2,5 benzyna znajdziesz to nie wiem, rzadko spotykany motor

zrob sobie herbate i kup sanki
- paranoic_killer
Widzisz- popełniłeś błąd, trzeba było kupić 4.0! Popełniłem ten sam
Trudno znaleźć cokolwiek do 2.5 bena niestety. Szukaj na jeep.org, a jeśli to nie pomoże szukaj lepszego elektryka! Powodzenia

Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
20 to on ponoć spala jeszcze na ssaniu
zawsze też można poswięcić troche czasu i wykręcic żarówkę od rezerwy , no co
ja kiedyś w swojej pipie wykręcałem od abs-u bo sie pierdoła nie mogła zdecydować czy jest sprawna czy zepsuta .

zawsze też można poswięcić troche czasu i wykręcic żarówkę od rezerwy , no co

SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
paranoic_killer pisze:trzeba było kupić 4.0!

bo te 2 i jedna druga mają fabryczną wadę
SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
no cóż... problem tylko częściowo się rozwiązał... może inaczej już wiem przynajmniej o co chodzi... po pierwsze kontrolka się świeciła bo ktoś majdrował przy czujniku poziomu paliwa... Wyjął pływak, a mechanizm ustawił na "stałe" by pokazywał prawie pół zbiornika. Potem walnęła pompa paliwa i przy próbie jej uruchomienia mechanizm czujnika się przestawił i zaczęła palić się kontrolką rezerwy.
Przy okazji wymiany pompy paliwa, dobrałem pompę od jakiegoś Seata. Kształ ten sam, nie wiem czy parametry te same ale "bydle" pali... i to najważniejsze. I zaoszczędziłem 3 stówy na pompie.
Tak przy okazji może ktoś ma czujnik poziomu paliwa. Bo chociaż wiem że w zbiorniku mam ok 40l beznyny ale wolałbym żeby działał.
Tutaj pytanie: ile mieści zbiornik paliwa w XJ?
Przy okazji wymiany pompy paliwa, dobrałem pompę od jakiegoś Seata. Kształ ten sam, nie wiem czy parametry te same ale "bydle" pali... i to najważniejsze. I zaoszczędziłem 3 stówy na pompie.
Tak przy okazji może ktoś ma czujnik poziomu paliwa. Bo chociaż wiem że w zbiorniku mam ok 40l beznyny ale wolałbym żeby działał.
Tutaj pytanie: ile mieści zbiornik paliwa w XJ?
- adam_buszkowo
-
hmmm,nowa pompa paliwa do jeppa to 100zł,jakim cudem zaoszczedziłes 300zł
za 200zł mozna kupic cały wkład razem z pompą paliwa i czujenikiem w alledrogo.
jeep musi miec cisnienie 4,8 bara na pompie paliwa.

za 200zł mozna kupic cały wkład razem z pompą paliwa i czujenikiem w alledrogo.
jeep musi miec cisnienie 4,8 bara na pompie paliwa.
Naprawa sam. Jeep
Części do Jeepów-silniki skrzynie mosty reduktory
do ZJ,XJ WJ,KJ
tel. 794-684-655
Części do Jeepów-silniki skrzynie mosty reduktory
do ZJ,XJ WJ,KJ
tel. 794-684-655
adam_buszkowo pisze:hmmm,nowa pompa paliwa do jeppa to 100zł,jakim cudem zaoszczedziłes 300zł....
jeepnięci tak lubią liczyć

GAZ69>Terrano3.0>3xVitara>SAMURAI>TOY LJ70>JEEP TJ,XJ,WJ>2xJIMNY>2xGVII2,7+TJ