Co to za kontrolka ? Jeep tj
Moderator: Mroczny
Co to za kontrolka ? Jeep tj
witam, Jak w tytule co to za kontrolka świecąca na żółto w kształcie strzałki skierowanej do góry. Umieszczona jest nad wskażnikem ciśnienia oleju. zapala się podczs jazdy przy dociśnieciu pedału gazu.Raz się zapala i gasnie. W tym czsiesłychac pykający przekaznki pod kierownicą. Brak książki serwisowej i nie ma jak zerknąc. Pozdrawiam
Re: Co to za kontrolka ? Jeep tj
Ta strzałka sugeruje, że najwyższy czas zmienić bieg na wyższyBacardi pisze:witam, Jak w tytule co to za kontrolka świecąca na żółto w kształcie strzałki skierowanej do góry. Umieszczona jest nad wskażnikem ciśnienia oleju. zapala się podczs jazdy przy dociśnieciu pedału gazu.Raz się zapala i gasnie. W tym czsiesłychac pykający przekaznki pod kierownicą. Brak książki serwisowej i nie ma jak zerknąc. Pozdrawiam

Taki rodzaj uproszczonego ekonomizera

F150 302 V8
ciekawe? z tym że to automat! Faktycznie zapala sie w momencie dodawania gazu , ale nie tylko wtedy. Mam wątpliwości co do tego. Świeci nażółto co by sugerowało jakąs awarię? Zaznaczę że wymieniany był ecu , zakodowany w USA . Może ma ktoś manuala do tj 2003 r? Niestety zakupiłem samochód bez instrukcji.
Jeżeli masz automat, to na bank ktoś coś przerabiał. W moim starym XJ-cie elektryk-pierdoła zrobił z tego kontrolkę od ładowaniaBacardi pisze:ciekawe? z tym że to automat! Faktycznie zapala sie w momencie dodawania gazu , ale nie tylko wtedy. Mam wątpliwości co do tego. Świeci nażółto co by sugerowało jakąs awarię? Zaznaczę że wymieniany był ecu , zakodowany w USA . Może ma ktoś manuala do tj 2003 r? Niestety zakupiłem samochód bez instrukcji.

A jakby miała sygnalizować awarię, to raczej miałaby czerwony kolor

F150 302 V8
jak w temacie , dalej nie wiem co mi się zapala, wszystkie odpoiedzi są błędne, ma ktoś może książkę z z instrukcją , aby to sprawdzić?
Poszukaj tu instrukcji - http://www.jeep.org.pl/forum/viewtopic. ... 04&start=0
XJ '92 4.0HO 8,5'' Warn 9,5Ti, CC 37"
dzieki kolego, znalezione- to swiatełko to ekonomizer! ciekawa sprawa. Kolega wczesniej sugerował takie rozwiazanie.
jeszcze raz dzięki!
pozdrawiam Arek
jeszcze raz dzięki!
pozdrawiam Arek