pytanko-ile Jeep Cherokie 4l pali wam gazu na 100km ???
Moderator: Mroczny
pytanko-ile Jeep Cherokie 4l pali wam gazu na 100km ???
pytanko-ile Jeep Cherokie 4l pali wam gazu na 100km
? rposze o opinie

- Discotheque
-
Moj szeroki pali.
Miasto - potrafi zjeśc kolo 23l. Trasa jadac 100 do 120 zjada 15 literków.
wszystkie duperele oprocz reduktoras - elpigazPKi pisze:XJeep, a jaką masz instalacje gazową ?
reduktor LOVATO super major chyba - taki do 270 KM
pali mniej niz na reduktorze elpigazu ktory to pozwalal wkrecac sie silnikowi do max 3500 obr - po wymianie wkreca sie do 5000 - jak potrzeba

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
- Discotheque
-
Spoko spoko, mi na walnietej sondzie palil 32 litry. Teraz 21. Da sie zyc. Tylko jak dostaniesz sonde NGK i bedziesz ja lutowal do oryginalnej wtyczki to uwazaj na kolory, wbrew pozorom dwa takie same kolory niekoniecznie mozna polaczyc. Ja tak spapralem po czym silnik ochu.al
Mialem farta ze nie wyslalem ECU do nieba.
Mialem farta ze nie wyslalem ECU do nieba.
- Discotheque
-
I tu jest kupa. Ja tak zrobilem i prawie ECU sie upieklo bo podalo 12V na sterowanie z sondy zamiast 5V. Moje ECU ocalil sterownik do LPG przez ktory przechodzil sygnal.Radek666 pisze:Najlepiej sam sobie wymien!
Tnij kabelek po kabelku i dolutowuj do odpowiadajacego w nowej sondzie; w ten sposob sie nie pomylisz.
Musialbym sie schylic pod auto i zobaczyc kolorki.
No jak sie kolorki nie zgadzaly to mierniakiem trzeba wtedy. U mnie sie zgadzaly kolory a i jeszcze miernikiem zweryfikowalem i chodzi jak trzeba!Bocian pisze:
I tu jest kupa. Ja tak zrobilem i prawie ECU sie upieklo bo podalo 12V na sterowanie z sondy zamiast 5V. Moje ECU ocalil sterownik do LPG przez ktory przechodzil sygnal.
Musialbym sie schylic pod auto i zobaczyc kolorki.
tyle ze ja mialem czterokabelkowa (ta pierwsza)
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka
Mialem sobie kiedys Jeepka

- Discotheque
-
Jutro bede lezal pod wozem bo wymieniam caly uklad hamulcowy z tylu na ganc noje nowka pewex. Kazda sprezynke linke, okladzine, i bebny na fabrycznie nowe. Bedzie zyleta 
To jak juz bede lezal to spisze kolory i polaczenie. Lacznie z info z jakiego modelu numeracji na jaki NTK jak polaczyc.
Tylko mi przypomnijcie ....

To jak juz bede lezal to spisze kolory i polaczenie. Lacznie z info z jakiego modelu numeracji na jaki NTK jak polaczyc.
Tylko mi przypomnijcie ....

Przypomne też bo mnie tez interesuje, choć na gazie nie śmigam...
Pozatym, jak zmierzyć sygnał sondy ? Czy działa
Bo jak miałem analizator podpięty na wolnych obrotach to było widać starania regulacji, chwilami nawet było OK a po sekundie lambda odjechało w kosmos, potem znowu się łapie prawie do ideału i za chwile znów kosmos....

Bo jak miałem analizator podpięty na wolnych obrotach to było widać starania regulacji, chwilami nawet było OK a po sekundie lambda odjechało w kosmos, potem znowu się łapie prawie do ideału i za chwile znów kosmos....
- Discotheque
-
Rozjezdzanie sie sondy na wolnych to moze byc objaw padu. Wzbudza sie tylko co jakis czas od wibracji rury. Zaloze sie ze jak ja wykrecisz to w srodku bedzie cos grzechotaloPKi pisze:Przypomne też bo mnie tez interesuje, choć na gazie nie śmigam...

Tak normalnie czujnikiem nie da sie jej za bardzo sprawdzic.
witam
witam
przez to sonde spedzilem dzis z gazownikami zamiast 20 min(mialo byc tylko ustawienie na kompie) to 5 godz.
wlasnie tak bylo jak pisaliscie wyzej zeby uwazac na kolory kabelkow i sie tym nie sugerowac.
fachowcy od lpg juz mi mowili ze kupilem zla sonde.ja na to zadzwonilem do szpeca p.stanislawa ,on powiedzial o tych kablach (kolory)
fachowcy przelutowali wcale nie kolor do koloru ale najwazniejsze ze sonda pracuje na benzynie i na lpg.
na razie przejechalem 120 km na 20l gazu przy predkosci 100 110.nie moge ustawic rezerwy wiec latam do zgasniecia motoru i bede mial wtedy wyznacznik.
pozdrawiam
przez to sonde spedzilem dzis z gazownikami zamiast 20 min(mialo byc tylko ustawienie na kompie) to 5 godz.
wlasnie tak bylo jak pisaliscie wyzej zeby uwazac na kolory kabelkow i sie tym nie sugerowac.
fachowcy od lpg juz mi mowili ze kupilem zla sonde.ja na to zadzwonilem do szpeca p.stanislawa ,on powiedzial o tych kablach (kolory)
fachowcy przelutowali wcale nie kolor do koloru ale najwazniejsze ze sonda pracuje na benzynie i na lpg.
na razie przejechalem 120 km na 20l gazu przy predkosci 100 110.nie moge ustawic rezerwy wiec latam do zgasniecia motoru i bede mial wtedy wyznacznik.
pozdrawiam
KUBA
- Discotheque
-
Re: witam
KUBAZ pisze:...wlasnie tak bylo jak pisaliscie wyzej zeby uwazac na kolory kabelkow i sie tym nie sugerowac.
fachowcy przelutowali wcale nie kolor do koloru ale najwazniejsze ze sonda pracuje na benzynie i na lpg...
he he he i wyszlo na moje

teraz zmieniam decyzje i wyrazy wdzecznosci przyjmuje tylko w Red Bullach piwa mam juz wirtualnie przyobiecane z 40 skrzynek

ewentualnie w Pb98
witam
witam
cos jest nie tak.
po zamontowaniu nowej sondy latalem 2 dni,wogole nie odczowalem roznicy miedzy lpg a benzyna,az do dzis zaczal sie nagle molic nie chcial rprzezucac biegu ,max jechal do 60km
fakt ze nie zmienilem jeszcze kabli a ani swiec ale czy to ma cos wspolnego?
chyba sonda jest sprawna jezeli chodzila 2 dni?
moze mieliscie podobny przypadek ?
pozdrawiam
cos jest nie tak.
po zamontowaniu nowej sondy latalem 2 dni,wogole nie odczowalem roznicy miedzy lpg a benzyna,az do dzis zaczal sie nagle molic nie chcial rprzezucac biegu ,max jechal do 60km
fakt ze nie zmienilem jeszcze kabli a ani swiec ale czy to ma cos wspolnego?
chyba sonda jest sprawna jezeli chodzila 2 dni?
moze mieliscie podobny przypadek ?

pozdrawiam
KUBA