Problemy z przełączniem reduktora
Moderator: Mroczny
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
Problemy z przełączniem reduktora
Mam problem z przełączniem reduktora. Przy przełączaniu z 2wd na 4x4 full time nie zawsze wchodzi i świeci się z boku kontrolka part time . Nie zawsze sie tak dzieje ale przeważnie .W drugą strone to samo dopiero jak ostro przychamuje to sie przód wypina . Auto troche stało bo dopiero co kupione , ale już sie zakochałem w nim 

- Discotheque
-
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
- Discotheque
-
-
-
RaFFI! Serdeczne dzięki za "załatwienie" wirnika do rep-a 8000 . Już dwa tygodnie czekam na telefon . Więcej nie zadzwonię , ale widzę , że "słowo" to dla Was pusty wyraz . Sorry za sarkazm , ale jestem przyzwyczajony do spelniania obietnic , a Wy niestety tylko mówicie natomiast z realizacją coś kiepsko . Pozdrawiam Bogdan Bieńkowskiraffi pisze:a moze poszli do lasu??
sprawdz tulejki na cięgnach!!
szczególnie ta która jest przy budzie!!
jak bedziesz wimieniał to zwróc uwage na to że maja różne kolory!!
![]()
![]()
![]()
UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY
-
-
Dobra nie chodzi tu o ferment . Krótko . Zjarałem rep-a 8000 . Walnął mi wirnik . Zadzwoniłem z pytaniem czy mają nowe i w jakiej cenie. Nowa dostawa miała być w cenie coś 1600 netto , ale była nadzieja na dostawę w starej cenie to znaczy ok.1000 . Kolega z firmy obiecał mi jednak kontak za 3-4 dni informując , że jest możliwość załatwienia używanego wirnika za ok.400PLN. Czekałem ponad tydzień i żadnego telefonu więc zadzwoniłem . Kolego , który odebrał telefon nic o sprawie nie wiedział , ale zapisał ponownie mój nr tel. i obiecał , że ktoś oddzwoni z informacją . I znów dupa. Żadnego telefonu . Może Wy jesteście przyzwyczajeni do takiego załatwiania sprawy , ale ja nie . Nie mam pretensji o wirnik bo może nie mieli , nie załatwili nie wnikam . Czekałem bo bardzo mi zależało , żeby mieć wyciągarę na Ostrzyce .Gdybym wiedział , że nici z tego to wbrew ich opinii poszukałbym czlowieka , który mi wirnik przewinie . Mam pretensję tylko do tego , że umawiali się na telefon i totalnie mnie zignorowali. Moja dewiza to rzetelność , a tu jej po prostu zabrakło . Pozdrawiam.
PS. Wcześniejszy post miał iść do Raffi-ków na priva a jakimś cudem znalazł się tutaj.
PS. Wcześniejszy post miał iść do Raffi-ków na priva a jakimś cudem znalazł się tutaj.
wracając do tematu reduktora, jak przełączasz z 4x4-full na 2wd to staraj robić się to jednym zdecydowanym szybkim ruchem, wtedy wyjdzie bez problemu.
Pozatym możesz wymienic olej (litr ATF nic nie kosztuje). Jeśli przy wymianie wypłyną ci takie małe plastiki chyba zółte to już bedziesz wiedział co jest
No i używać trzeba reduktora, wtedy też działa. A z podciśnieniem reduktor nic nie ma, bo ktoś pisał...
Pozatym możesz wymienic olej (litr ATF nic nie kosztuje). Jeśli przy wymianie wypłyną ci takie małe plastiki chyba zółte to już bedziesz wiedział co jest

No i używać trzeba reduktora, wtedy też działa. A z podciśnieniem reduktor nic nie ma, bo ktoś pisał...
bardzo przepraszam ze zapomniałem o tym wirniku ale nie przyszły używkibodek1 pisze:Dobra nie chodzi tu o ferment . Krótko . Zjarałem rep-a 8000 . Walnął mi wirnik . Zadzwoniłem z pytaniem czy mają nowe i w jakiej cenie. Nowa dostawa miała być w cenie coś 1600 netto , ale była nadzieja na dostawę w starej cenie to znaczy ok.1000 . Kolega z firmy obiecał mi jednak kontak za 3-4 dni informując , że jest możliwość załatwienia używanego wirnika za ok.400PLN. Czekałem ponad tydzień i żadnego telefonu więc zadzwoniłem . Kolego , który odebrał telefon nic o sprawie nie wiedział , ale zapisał ponownie mój nr tel. i obiecał , że ktoś oddzwoni z informacją . I znów dupa. Żadnego telefonu . Może Wy jesteście przyzwyczajeni do takiego załatwiania sprawy , ale ja nie . Nie mam pretensji o wirnik bo może nie mieli , nie załatwili nie wnikam . Czekałem bo bardzo mi zależało , żeby mieć wyciągarę na Ostrzyce .Gdybym wiedział , że nici z tego to wbrew ich opinii poszukałbym czlowieka , który mi wirnik przewinie . Mam pretensję tylko do tego , że umawiali się na telefon i totalnie mnie zignorowali. Moja dewiza to rzetelność , a tu jej po prostu zabrakło . Pozdrawiam.

jeśli bedziesz chcial to sa nowe
Ty naprawde tracisz nerwy, albo czesto trafiasz na zapominalskichbodek1 pisze:RaFFI! Serdeczne dzięki za "załatwienie" wirnika do rep-a 8000 . Już dwa tygodnie czekam na telefon . Więcej nie zadzwonię , ale widzę , że "słowo" to dla Was pusty wyraz . Sorry za sarkazm , ale jestem przyzwyczajony do spelniania obietnic , a Wy niestety tylko mówicie natomiast z realizacją coś kiepsko . Pozdrawiam Bogdan Bieńkowskiraffi pisze:a moze poszli do lasu??
![]()
![]()
![]()

bez obrazy

był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...
-
MACIEK27 pisze:Ty naprawde tracisz nerwy, albo czesto trafiasz na zapominalskichbodek1 pisze:RaFFI! Serdeczne dzięki za "załatwienie" wirnika do rep-a 8000 . Już dwa tygodnie czekam na telefon . Więcej nie zadzwonię , ale widzę , że "słowo" to dla Was pusty wyraz . Sorry za sarkazm , ale jestem przyzwyczajony do spelniania obietnic , a Wy niestety tylko mówicie natomiast z realizacją coś kiepsko . Pozdrawiam Bogdan Bieńkowskiraffi pisze:a moze poszli do lasu??
![]()
![]()
![]()
![]()
NIe wiem po czym tak wnioskujesz , ale myślę Maciuś , że po przeczytanych Tu postach temat bardziej Ciebie dotyczy. Oczywiście bez urazy![]()
![]()
Z Raffi temat wyjaśniony i zakończony więc pa,pa![]()
bez obrazy
mowie o podcisnieniu bo przeca zeby zapiac przodfek to potrzebne ONO jest co niePKi pisze: No i używać trzeba reduktora, wtedy też działa. A z podciśnieniem reduktor nic nie ma, bo ktoś pisał...

A jak kolega jest swiezy to moze na wszystko co sie zalancza wajcha nazywa REDUKTOREM!!
Bez podcisnienia lampki napedu tez sie nie zapala

no chyba ze sie myle ... jak tak to sorry gregory

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
- Discotheque
-
zadam laickie pytanie ktore nurtuje mnie od ostatniego posadzenia xj'a w blocku po pachy na poznanskim poligonie!!
o co chodzie z tym PART TIMEM
zawsze myslalem ( i sie mylilem) ze to blokada mostow jest!! a jak sie utopilem w blocku to kola na part timie zachowywaly sie normalnie, tak jak na full time, jedno mialem w powietrzu i DUPA, brak przyczepnosci!!
kurna - a przeca na asfalcie nie mozna wymiantac na PART'cie bo mosty wybuchaja
bo ne ma roznicowki 
o co tu loto
oczywisci biore pod uwage ze to MOZE u MNIE w aucie cos nie loto

o co chodzie z tym PART TIMEM

kurna - a przeca na asfalcie nie mozna wymiantac na PART'cie bo mosty wybuchaja

o co tu loto

oczywisci biore pod uwage ze to MOZE u MNIE w aucie cos nie loto

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
- Discotheque
-