KUPNO XJ
Moderator: Mroczny
KUPNO XJ
Witam mam zamiar kupic jeepa do 10tys zl z racji tego ze mam do pracy 150km dziennie zastanawiam sie nad 2.1d lub 2.5 benzyna /gaz bo o silniku 2,5d niczego dobrego sie niedowiedzialem niby jednostka nieudana.Mam kilka pytan na co zwrocic szczegolna uwage przy zakupie oraz na jakim poziomie jest spalanie czy realne jest 7 litrow ON dla siLnika 2,1d oraz ile pali lpg motor 2,5.pozdrawiam i licze ze dzieki wam stane sie posiadaczem wymrzonego jepka.
Re: KUPNO XJ
uuu panie..
polegniesz z kretesem
kup sobie monde 1.8 na gaz za 5 tysięcy z 96-97 roku i jeździj do tej roboty w ciszy. komforcie i tanio. jeepka kup sobie 2.1d lub 4.0lpg i uzywaj go do lekkiego terenu, turystyki i w weekendy.
polegniesz z kretesem
kup sobie monde 1.8 na gaz za 5 tysięcy z 96-97 roku i jeździj do tej roboty w ciszy. komforcie i tanio. jeepka kup sobie 2.1d lub 4.0lpg i uzywaj go do lekkiego terenu, turystyki i w weekendy.
Tu jest kupa informacji na temat tego silnika (2,5 VM):adam27 pisze:Witam mam zamiar kupic jeepa do 10tys zl z racji tego ze mam do pracy 150km dziennie zastanawiam sie nad 2.1d lub 2.5 benzyna /gaz bo o silniku 2,5d niczego dobrego sie niedowiedzialem niby jednostka nieudana.
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=46
2,5 pali niewiele mniej niż 4,0, więc specjalnych oszczędności tu nie będziesz mieć.adam27 pisze: Mam kilka pytan na co zwrocic szczegolna uwage przy zakupie oraz na jakim poziomie jest spalanie czy realne jest 7 litrow ON dla siLnika 2,1d oraz ile pali lpg motor 2,5.pozdrawiam i licze ze dzieki wam stane sie posiadaczem wymrzonego jepka.
2,1 nie wiem ile, ale 7 litrów to raczej tylko w trasie.
- kulkagsx1200
Jeśli interesujesz się zużyciem paliwa, to Jeep nie jest dla Ciebie 

Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper