Biegi terenowe w Grandzie 4l benzyna
Moderator: Mroczny
Biegi terenowe w Grandzie 4l benzyna
Koledzy niech mnie ktoś oświeci w temacie zmiany biegów terenowych w Grandzie 4l. benzyna z 1999r.Skrzynia Selec Trac. Szukałem w postach ale nie znalazłem. Próbowałem przełączać na poszczególne pozycje ,ale idzie to bardzo ciężko. Czy przy zmianie trzeba , tą dżwignie podciągnąć do góry?.Czy można zmieniać gdy samochód jedzie czy trzeba się zatrzymać, czy zmieniamy na P, czy można na D. Nie chciałbym przez swoją niewiedzę czegoś zepsuć w samochodzie ,który mam drugi dzień.
Re: Biegi terenowe w Grandzie 4l benzyna
na N ale tylko jak stoisz bo jak jedziesz to zmienisz tylko raz 

saleta pisze:na N ale tylko jak stoisz bo jak jedziesz to zmienisz tylko raz

Alfred w Wj możesz przełączać jak autko lekko sie toczy ale skrzynia i tak na N masz ST więc reduktor NV 242 więc sam wybierasz czy jedziesz na 2wd 4 wd czy 4 LO czyli zblokowany mech róznicowy miedzy mostowy i zredukowane przełożenie tylko pamietaj na tym nie jeździmy po czarnym
WJ 2004 special edition 4,0 QD,Lift +6"+przeł 3,91
Klub KAJMAN
Klub KAJMAN
no a ja jeszcze dozuce od siebie ze trzeba to wrzucic szybkim energicznym ruchem 

SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
- kulkagsx1200
wszystkie tryby prócz LO mozesz przelaczac podczas ruchu pojazdu bez wzgledu na predkosc , jedynie by wrzucic tryb LO musisz sie zatrzymac i po przelaczniu skrzyni biegów w pozycje N wrzucasz LO na reduktorze i ponownie zapinasz bieg w skrzyni biegów. Ciezko sie wlacza bo to mechaniczne jest , zero elektroniki dzieki bogu
trza prubowac , az wyczujesz kiedy wchodzi. czasami mozna sprubowac lekko ruszyc . moze se zgrzytnac , na pewno nic jej sie nie stanie
. Reszta pozycji wchodzi spokojnie choc czasem trwa chwilek zanim sie wypnie np. ktorys bieg 

jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

dziękuję za podpowiedzi.