lift cherokee
Moderator: Mroczny
lift cherokee
witam kolegow
pewnie temat juz kilkanascie razy poruszany ale potrzebuje pomocy. znajomy kupil autko izaczynamy przerobki jak najszybciej
auto docelowo ma stacc na 33x12'5x15
no i teraz jaki lift polecicie i jakiej firmy
przy zakladaniu go na jakie niespodzianki sie nastawic
co dodatkowego trzeba dokupic
jakie felgi stalowki
kazda dobra rada sie przyda
z gory dzieki za podpowiedzi
pewnie temat juz kilkanascie razy poruszany ale potrzebuje pomocy. znajomy kupil autko izaczynamy przerobki jak najszybciej
jakie felgi stalowki
Re: lift cherokee
kupcie gotowy i kompletny lift - i przemyślcie wzmocnienie napędu
zestaw napewno tylko jaki
4,5"wystarczy i jakiej firmy
a tyl juz jest wzocniony i blokada zalozona bo orginal sie posypal

a tyl juz jest wzocniony i blokada zalozona bo orginal sie posypal
- kulkagsx1200
jak kasa nie gra roli to oldmanemu . widzialem na aucie i szczerze powiem ze rubicon sie chowa http://www.google.pl/imgres?q=old+man+e ... 9,r:12,s:0
tu moze cos znajdziesz
tu moze cos znajdziesz

jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

jakoś nie jestem pod wrażeniem old emu 
Założyłem do Mitsubischi L200 i po pół roku pociekł przedni
teraz w Patrolu Y61 po nie całym roku zaczyna się pocić i dość mocno również przedni
A auta używane codziennie po asfalcie i na niedzielne wypady po lesie bez żadnych prawie extremalnych akcji

Założyłem do Mitsubischi L200 i po pół roku pociekł przedni
teraz w Patrolu Y61 po nie całym roku zaczyna się pocić i dość mocno również przedni
A auta używane codziennie po asfalcie i na niedzielne wypady po lesie bez żadnych prawie extremalnych akcji

- kulkagsx1200
dokladnie to samo sie dzieje z innymi "markowymi" zestawami
amory rubicona padly po ok 5kkm , nie jest to jedyny przypadek niestety .
dlatego w xj najlepiej samemu zrobic sobie lift ok 2-2,5 " kupic amory do liftu skyjackera (moze nie padna ) zalozyc dodatkowe piora z poldolota sprezyny z jakiegos merca lub pospringu i latac
.
w swoim xj mialem zwykle amory z przedluzkami , piora z poldolota i podkladki na sprezyny . przez dwa i pol roku jak go mialem lift nawet nie zmniejszyl sie o milimetr . trzymal caly czas 2.5"

amory rubicona padly po ok 5kkm , nie jest to jedyny przypadek niestety .
dlatego w xj najlepiej samemu zrobic sobie lift ok 2-2,5 " kupic amory do liftu skyjackera (moze nie padna ) zalozyc dodatkowe piora z poldolota sprezyny z jakiegos merca lub pospringu i latac

w swoim xj mialem zwykle amory z przedluzkami , piora z poldolota i podkladki na sprezyny . przez dwa i pol roku jak go mialem lift nawet nie zmniejszyl sie o milimetr . trzymal caly czas 2.5"
jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

a pracowało to to? wykrzyże?
ja jednak wolę kompletne zestawy - amor można wymienić na inny. Ale w kicie ma być wahacz, wężyki, śrubki itd. A w wyższych SYE warto zrobić, wały, półosie dłubnąc
To nie parch, ze tylko sprężyny i amory i będzie jakoś jechać
ja jednak wolę kompletne zestawy - amor można wymienić na inny. Ale w kicie ma być wahacz, wężyki, śrubki itd. A w wyższych SYE warto zrobić, wały, półosie dłubnąc
To nie parch, ze tylko sprężyny i amory i będzie jakoś jechać
jest sporo ciekawych zestawów trzeba tylko poszukać widziałem taki fajny za ponad 12 koła do liftu 7" tylko stronki teraz nie pamiętam
jak to ma wszystko naprawdę fajnie pracować
to trzeba zamienić tylne resory na sprężyny
firmy które to potrafią zrobić, zrobią od razu swój solidny lift
to trzeba zamienić tylne resory na sprężyny
firmy które to potrafią zrobić, zrobią od razu swój solidny lift
Do 33 cale wystarczy 4,5 cala - tylko oczywiście trzeba nadkola wycinać.thorosz pisze:witam kolegow
jakie felgi stalowki
Jestem Sawis jeżdżę dżipem,Nie ciekawym jestem typem.
ale to będzie bardzo duże wycinanie + zamiast nadkoli pas transmisyjnysawis pisze:Do 33 cale wystarczy 4,5 cala - tylko oczywiście trzeba nadkola wycinać.
lepiej 5,5 " + nieduże podcięcie i masz 33"
lub 4,5" + niewielkie podcięcie i masz 31"
EDIT:
literówka
Ostatnio zmieniony wt lis 01, 2011 3:30 pm przez Sygma, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja na 2" bez problemów śmigałem na 31" - bez cięcia.Sygma pisze:ale to będzie bardzo duże wycinanie + zamiast nadkoli pas transpisyjnysawis pisze:Do 33 cale wystarczy 4,5 cala - tylko oczywiście trzeba nadkola wycinać.
lepiej 5,5 " + nieduże podcięcie i masz 33"
lub 4,5" + niewielkie podcięcie i masz 31"
na fabrycznych felgach będzie tarło o wahacz i pewnie przedni zderzaksawis pisze: Ja na 2" bez problemów śmigałem na 31" - bez cięcia.
jak masz dobrą felgę.. to na styk się zmieści
Na fabrycznych szprychówkach były - oczywiście trzeba ograniczyć trochę skręt - ze zderzak bez problemów było.Sygma pisze:na fabrycznych felgach będzie tarło o wahacz i pewnie przedni zderzaksawis pisze: Ja na 2" bez problemów śmigałem na 31" - bez cięcia.
jak masz dobrą felgę.. to na styk się zmieści
no i jeszcze kwestia rozmiaru opon
nie każda 31" ma ten sam rzeczywisty wymiar a to przy takiej sytuacji ma znaczenie
nie każda 31" ma ten sam rzeczywisty wymiar a to przy takiej sytuacji ma znaczenie
plus mocniejsze pół osie albo opony slikisawis pisze:Do 33 cale wystarczy 4,5 cala - tylko oczywiście trzeba nadkola wycinać.thorosz pisze: auto docelowo ma stacc na 33x12'5x15

thorosz nie napisałeś w jakim modelu Jeepa chcesz ten lift, a to ma znaczenie.
Lift 1,5" za 800$ to już lekka przesada, a pod koła 33" to stanowczo za mało.kulkagsx1200 pisze:jak kasa nie gra roli to oldmanemu . widzialem na aucie i szczerze powiem ze rubicon sie chowa http://www.google.pl/imgres?q=old+man+e ... 9,r:12,s:0
tu moze cos znajdziesz
i chyba żaden z gotowców nie jest na tyle kompletny, by po zamontowaniu go jechać bezpiecznie w teren 

Czemu?
Wogole... zeby 33 sie zmiescilo to tego bulwara trzeba az 4,5 dzwignac?
Wogole... zeby 33 sie zmiescilo to tego bulwara trzeba az 4,5 dzwignac?

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
podaj konkretny lift a napiszę Ci czego w nim brakuje by pojechać w teren.
oczywiście samochód na takim gotowcu postawisz..
ale jeden wyjazd w teren i będziesz dorabiał/poprawiał to czego brakuje
Dlatego uważam, że jak robić to raz i solidnie by nie pchać się potem w dodatkowe koszty związane z naprawami.
oczywiście samochód na takim gotowcu postawisz..
ale jeden wyjazd w teren i będziesz dorabiał/poprawiał to czego brakuje
Dlatego uważam, że jak robić to raz i solidnie by nie pchać się potem w dodatkowe koszty związane z naprawami.
kity do podniesienia wozu są fajowe
ale potrzebujecie jeszcze sye zmotać i powzmacniać wszystko od silnika do opony
ale potrzebujecie jeszcze sye zmotać i powzmacniać wszystko od silnika do opony
- Misiek Cypr
-
Jesli to jest XJ i 33", to z dobrym zestawem nie bedzie musial tak od razu zmieniac napedu. I tak cos wykonczy, wiec wtedy pojda mocniejsze poloski i takie tam.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
I po co w tych jeepach te silniki, ktorymi sie tak zachwycamy?
Jak do zwyklych malych kolek (33) trzeba cala zawieche i pol napedu przerobic i tak bez gwarancji,ze nie pitolnie.
Zamiast jak w japoncu: montujesz kit i jezdzisz.
Takie spostrzezenie - bez zlosliwosci.
Jak do zwyklych malych kolek (33) trzeba cala zawieche i pol napedu przerobic i tak bez gwarancji,ze nie pitolnie.
Zamiast jak w japoncu: montujesz kit i jezdzisz.
Takie spostrzezenie - bez zlosliwosci.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...