przy hamowaniu??
Moderator: Mroczny
przy hamowaniu??
witam
mam maly problem .gdy naciskam na pedal hamulca albo jak trzymam na hamulcu przykladowo na swiatlach zauwazylem jakis dziwny dzwiek ,nie wiem jak to opisac ,moze ktos z was mial cos takiego?
pozdrawiam
mam maly problem .gdy naciskam na pedal hamulca albo jak trzymam na hamulcu przykladowo na swiatlach zauwazylem jakis dziwny dzwiek ,nie wiem jak to opisac ,moze ktos z was mial cos takiego?
pozdrawiam
KUBA
Re: przy hamowaniu??
Taa, pompa od ABSu ci sie włącza i jest już zjechana. Rok <92 i ABS masz ?KUBAZ pisze:witam
pozdrawiam
Re: witam
Hehe, to nie świadczy o tym że niemaKUBAZ pisze:witam
rok 12 90r.podobno nie abs-u.przynajmniej takiego przy hamowaniu nie wyczowam

Zobacz czy masz. Lampke check antilock albo pod maska czy masz ABS
-
Re: witam
No pisałem. Pompa ABSu jeśli takowy masz. Rocznik pasuje.KUBAZ pisze:witam
tak to sie dzieje raczej na postoju(np.stoje na czerwonym swietle i trzymam hamulec ,gdy jestem na d).taki dziwny dziwiek,napewno to nie jest piszczenie klockow)
witam
witam
to z tego wynika ,ze mam ABS?
przeciez powinienem czuc pod noga taki jakby odbijanie jakby byl ,a u mnie takiego czegos wogole nie ma. w takim razie jest zepsuty czy co?
mam sie tym przejmowac czy zostawic w spokoju?
to z tego wynika ,ze mam ABS?
przeciez powinienem czuc pod noga taki jakby odbijanie jakby byl ,a u mnie takiego czegos wogole nie ma. w takim razie jest zepsuty czy co?
mam sie tym przejmowac czy zostawic w spokoju?
KUBA
Kubaz, no jak nie działa ci abs to jedna sprawa, to raczej normalne, ciesz sie że ci cały czas nie dziwga pedału.
vandall, no jak warczy to pompa na wykończeniu. poczytaj tu:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=8701
vandall, no jak warczy to pompa na wykończeniu. poczytaj tu:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=8701
witam
zgodnie z ta instrukcja to mam zrobic tak:
godzina 9 rano zadzwonic do serwisu (moj akurat przypada w szczecinie)
i powiedziec tak:
mam jeepa 90 rok ,mam walnieta pompe ABS-u,ktora jest na wieczystej gwarancji co wiaze sie z nie odplatna naprawa.
kiedy moge przyjechac na wymiane?
czy tyle wystarczy?
jak nie to mam poprosic o numer telefonu do chryslera na polske tak?
prosze o odpowiedz
godzina 9 rano zadzwonic do serwisu (moj akurat przypada w szczecinie)
i powiedziec tak:
mam jeepa 90 rok ,mam walnieta pompe ABS-u,ktora jest na wieczystej gwarancji co wiaze sie z nie odplatna naprawa.
kiedy moge przyjechac na wymiane?
czy tyle wystarczy?
jak nie to mam poprosic o numer telefonu do chryslera na polske tak?
prosze o odpowiedz
KUBA
- Discotheque
-
- Discotheque
-
A czy te dziwne dźwięki to nie taki jakby zgrzyt ? Bo może to dużo hałasu o nic . U mnie kiedy stoje na hamulcu ale nie wdepnę go do spodu też zgrzyta , ale to po prostu wychodzą wszystkie luzy na sinenblokach w zawieszeniu . Paść chce ruszyć , a że jest zahamowany nie do końca to sobie tak "zgrzyta zębami". A jak się na to jeszcze nałoży nierówna praca na wolnych obrotach na pieprzonym gazie to wydaje się , że cuś jest nie tak .
Kubaz - sprawdź czy też słyszysz te odgłosy jak wdepniesz pedał do końca . Spróbuj go wtedy powolutku popuszczać i wciskać . Bo jak wtedy się odezwie to ewidentnie sinenbloki na drążkach i wahaczach .
Tak mi się przynajmniej wydawa.

Kubaz - sprawdź czy też słyszysz te odgłosy jak wdepniesz pedał do końca . Spróbuj go wtedy powolutku popuszczać i wciskać . Bo jak wtedy się odezwie to ewidentnie sinenbloki na drążkach i wahaczach .
Tak mi się przynajmniej wydawa.

Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
witam
witam
z tymi dzwiekami jest tak:
przy kazdym nadepnieciu hamulca daje znak.jak trzymam hamulec to daje dzwiek wylacza sie i za 10sek znowu.nie ma znaczenia czy mocno cisne czy slabo.dzwieki tylko sa jak dotykam hamulca.
z tymi dzwiekami jest tak:
przy kazdym nadepnieciu hamulca daje znak.jak trzymam hamulec to daje dzwiek wylacza sie i za 10sek znowu.nie ma znaczenia czy mocno cisne czy slabo.dzwieki tylko sa jak dotykam hamulca.
KUBA