Zj 5,9 ile calu i jakie koła
Moderator: Mroczny
Zj 5,9 ile calu i jakie koła
Witam, posiadam ZJ 5,9L. Czy 4cale liftu wystarczą aby weszło 33"? Mam akurat takie i nie chciał bym kupować innych. Co myślicie o zestawie zawieszenia Zone?
Re: Zj 5,9 ile calu i jakie koła
Coś jakby brakuje łączników stabilizatora tył i przydałby się regulowany panhard przedni. Co do jakości/trwałości tego wynalazku nic nie powiem, bo rzecz mało znana jak sądzę.
A 33" przy 4" liftu to średnio widzę. Zresztą pytanie jakie to 4" wyjdą, bo z tym bywa różnie....
A 33" przy 4" liftu to średnio widzę. Zresztą pytanie jakie to 4" wyjdą, bo z tym bywa różnie....
Nie wyda. Trzeba podcinać błotniki.
Profesjonalne przygotowanie aut do motorsportu i turystyki.
https://www.facebook.com/CYBUL.eu
https://www.facebook.com/CYBUL.eu
dokładniecybul pisze:Nie wyda. Trzeba podcinać błotniki.
Na nalewkach 32" będzie robił?
zależy jakich - większość i tak ma koło 33

i ten lift to z wahaczami zrób

i ten lift to z wahaczami zrób
Jeśli lift to od razu cały zestaw, typu Rough Country.
A opony coś pokroju bieżnika km1, jeśli weszło by 33" nawet z cięciem i bez problemów z mostami to km2.
A opony coś pokroju bieżnika km1, jeśli weszło by 33" nawet z cięciem i bez problemów z mostami to km2.
Też mam ZJta 5.9 i 3.5" lift niedawno zakładany. Opony 31" wchodzą praktycznie na styk, 33" bez większej rzeźby jest niewykonalne.
Pod 33" potrzeba 5,5", żeby zawieszenie mogło poprawie pracować.
Zgadzam się z kolegą Suchorzem
Mam 33"/12.5"/15" BFG KM2 i prześwit od osi koła do rantu błotnika wynosi ponad 62cm
Mam 33"/12.5"/15" BFG KM2 i prześwit od osi koła do rantu błotnika wynosi ponad 62cm
ZJ 4.0 95' RC5,5", winda,snorkel, MT33"