Zczytanie kodow kontrolnych z Renixa (OBD II)
Moderator: Mroczny
Zczytanie kodow kontrolnych z Renixa (OBD II)
Niestety gazownicy nadal twierdza ze czasy wtryskiwaczy sa niepoprawne i w zwiazku z ta sytuacja gaz nie chodzi dobrze (IV generacja - wtrysk w fazie lotnej).
W zwiazku z ta sytuacja chce zczytac diagnoze autka poprzez ODBII (bo takowy sytem jest obslugiwany).
Teraz pytanie kto to robil na Renixie?
Czy tekie interface z allego wystarcza? (jest tego masa)
Czy wymagany jest dodatkowy soft?
Co wplywa na czas wtryskiwaczy?
(u mnie czyjnik przepustnicy jest oki, map jest raczej oki - sensora "pukania" nie sprawdzalem).
Power dystrybutor?
Bo juz trace reszte wlosow i wygladam coraz starzej ;]
W zwiazku z ta sytuacja chce zczytac diagnoze autka poprzez ODBII (bo takowy sytem jest obslugiwany).
Teraz pytanie kto to robil na Renixie?
Czy tekie interface z allego wystarcza? (jest tego masa)
Czy wymagany jest dodatkowy soft?
Co wplywa na czas wtryskiwaczy?
(u mnie czyjnik przepustnicy jest oki, map jest raczej oki - sensora "pukania" nie sprawdzalem).
Power dystrybutor?
Bo juz trace reszte wlosow i wygladam coraz starzej ;]
-
Mistrzu ! Pamiętaj, że w twoim jepku są wtryskiwacze o mniejszej wydajności niż w nowszych i czasy otwarcia będą odpowiednio dłuższe a może też być sytuacja taka, że powyżej pewnych obrotów po prostu leją ciurkiem bo nie miały tak szybkich czasów otwarcia/zamknięcia i producent uznał, że nie ma sensu tym sterować jak lepiej je po prostu otworzyć na full aby uzyskać określoną wydajność.
Wydaje mi się, że czeka cię zakup instalacji III gen z własnym sterownikiem. A to pech.
Wydaje mi się, że czeka cię zakup instalacji III gen z własnym sterownikiem. A to pech.
-
Brzmilo prawie dobrze - ale jednak to nie to - a szczescie.
Renix nie jest taki zly ;]
A mianowicie po dodaniu obrotow czasy sie stabilizuja (tylko na wolnych cuduje) - wstepnie rozmawialem z Wiktorem - obejrzy autko - bo silniczek wymaga sprawnego oka.
Prawdopodobne cos ne tak z podcisnieniem - sterownik odczytuje pelne obciazenie silnika i podaje takei czasy wtryskiwaczy.
(czasem sa wrecz wzorowe - czyli 4-14 ms)
Ale ja sie poddaje i niech fachowiec pa3.
Pozdrowienia.
Renix nie jest taki zly ;]
A mianowicie po dodaniu obrotow czasy sie stabilizuja (tylko na wolnych cuduje) - wstepnie rozmawialem z Wiktorem - obejrzy autko - bo silniczek wymaga sprawnego oka.
Prawdopodobne cos ne tak z podcisnieniem - sterownik odczytuje pelne obciazenie silnika i podaje takei czasy wtryskiwaczy.
(czasem sa wrecz wzorowe - czyli 4-14 ms)
Ale ja sie poddaje i niech fachowiec pa3.
Pozdrowienia.
-