Wrazenia? Mimo,ze 2,5 a nie 4.0 to fajnie jedzie. Zaskoczyla mnie zwrotnosc tego bobla. Fajnie i lekko chodzacy uklad kierowniczy, no i niezle hamulce.
Z wad to przedewszystkim resor...

Ale do meritum. Ma pewne problemy.
- zgnite progi. Na alledrogo , ktos tam za 90 zera oferuje strone. Warte to cos? NIe wiem, bo do tej pory zadne moje auto nie gnilo.

- nieodbijajace kierunki. tutorial ze sprezynkami znalazlem

sprezynki musza byc pipowskie czy ktos ma jakies wymiary czy zamiennik? Mam ze 2 puszki z roznymi to moze bym cos dobral.
- nie dziala czujnik cisnienia oleju. Zgaduje,ze sam czujnik trza wymieniac. Zapytalbym bym gdzie jest czy jakis konkretny typ, ale jak ktos mi rzuci serwisowka to juz sobie znajde.
- czujnik temperatury plynu fixuje. Tzn lezy. Po zapaleniu leci na maxa i wraca - jak zegary w motocyklach na wtrysku, pozniej lezy albo podnosi sie delikatnie. Im wieksze obroty silnika tym wyzej. Czujnik? Bo mi mowia,ze termostat.
- antena automatyczna gdzies robi zware. Narazie wyjalem bezpiecznik, ale slyszalem,ze to typowa usterka. Jakis tutorial?
- sa problemy z radiem. Kostka iso ladnie zarobiona. Kupilem jakies z dupy radio za 100 zeta nowe i po podlaczeniu gra ok przy zapalonym zaplonie. Po zapaleniu silnika sie robia cuda. Przygasa, wyalncza sie mp3 zwalnia , stare radio chodzi.
w berlingo, ktore mialem na podorendziu nowe chodzi bez problemow.
- gasnie na gazie po zejsciu na sprzegle z wysokich obrotow - opanuje gazownik
- cos stuka z przodu z prawej strony, ale to ogarne. sworzen jakis pewnie.
Ma ktos jakas serwisowke do 2,5 ?
Aha, na orga niechce, bo tam podobno kultura je