Róznice
Moderator: Mroczny
Róznice
http://www.mudmaster.pl/product.php?id_product=629
http://www.mudmaster.pl/product.php?id_product=434
Rozumie że pierwszy z linku może poprawić kąt mostu ze względu na kształt wieszaka ale z drugiego jak poprawia?
Ma ktoś to może u siebie?
http://www.mudmaster.pl/product.php?id_product=434
Rozumie że pierwszy z linku może poprawić kąt mostu ze względu na kształt wieszaka ale z drugiego jak poprawia?
Ma ktoś to może u siebie?
NO I JEST RZOPA
Re: Róznice
chcesz robić lift na czymś takim ?
bez regulowanego panharda .... most przesunięty będzie o jakieś 2-3cm w lewo
o wadach wieszaków można doczytać
zrób klepanie resorów + dołożenie jednego pióra od poloneza i będzie dobrze
to jest najlepsze i sprawdzone rozwiązanie
najlepsze... po za kupieniem drugich dedykowanych do liftu
o wadach wieszaków można doczytać
zrób klepanie resorów + dołożenie jednego pióra od poloneza i będzie dobrze

o tym lifcie piszesz z doświadczenia miałeś dłuższe wieszaki czy poloneza lub lift z USA ? czy z zaczytania
nie podałeś żadnego argumentu
to ja podam dlaczego taki lift chce zastosować
bo na wyjeździe poza granice w razie awarii ciężko znaleźć poloneza i jeszcze ciężej kumatego kowala
bo jeszcze ciężej znaleźć rubikona czy innego zona
bo dokładając resor auto się utwardza to samo lifty USA
bo klepanie osłabia resor
bo znalazło by się pod płotem z 6 kompletów oryginalnego zawiasu do xj
bo komfort nieznacznie się zmieni
bo praca zawieszenia pozostanie prawie w oryginale trzeba tylko lekko podciąć conieco
bo do 30 cali to i tak duży lift
każdy lift ma wady nie tylko wieszaki
p.s regulowany panhard robi się w 5 min
bo na wyjeździe poza granice w razie awarii ciężko znaleźć poloneza i jeszcze ciężej kumatego kowala
bo praca zawieszenia pozostanie prawie w oryginale trzeba tylko lekko podciąć conieco

NO I JEST RZOPA
sie nie znaszAśka&Kuba pisze:o tym lifcie piszesz z doświadczenia miałeś dłuższe wieszaki czy poloneza lub lift z USA ? czy z zaczytania
bo praca zawieszenia pozostanie prawie w oryginale trzeba tylko lekko podciąć conieco![]()

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
a jak ktoś chciał by dokładać pióro to idealnie pasuje z wołgi lepiej niż z poloneza a jak ktoś chce poloneza to z trucka bo jest dłuższe i i ciut grubsze 

NO I JEST RZOPA
nie chciałem pisać wcześniej.. by nikogo nie urazićAśka&Kuba pisze:o tym lifcie piszesz z doświadczenia miałeś dłuższe wieszaki czy poloneza lub lift z USA ? czy z zaczytania
ale taki lift to niestety druciarstwo
za to tanie
przy poprzednim XJ od tego zaczynałem.. i szybko nie spodobało mi się
druciarstwo zostało wywalone i zastąpione bardziej solidną robotą
w obecnym nie idę na skróty tylko dedykowany z USA + odpowiedni osprzęt do tego
wady wieszaków ?
przede wszystkim pogarsza kąt wału, pojawią się też wibracje
główka będzie podniesiona zbyt do góry.. a powinna być w poziomie lub lekko do góry
o komforcie można mówić jak ma się NOWE resory... a nie minimum 13 letnie, pordzewiałe i częściowo klapnięte
jak masz tył klapnięty, to ile cm musisz mieć tych wieszaków by otrzymać wysokość seria + 2,5" ?
no ale kto w czym gustuje

pełna zgoda...Aśka&Kuba pisze: bo do 30 cali to i tak duży lift
do jazdy na wprost i po czarnym

Ale jest napisane że przywracają kąt mostu mozna też kliny zastosować a przy lifcie nawet z usa i tak musisz wał zmienić jak chcesz zrobić porządnie chyba że wydałeś tyle kasy na zawias ze na wale będziesz oszczędzał i opuścisz reduktor
Resory mam ok 1do 1,5 mi wystarczy auto ma robić a nie wyglądać
Napisz co było nie tak dokładnie co się działo jak miałeś taki lift z linku ?
Resory mam ok 1do 1,5 mi wystarczy auto ma robić a nie wyglądać
Napisz co było nie tak dokładnie co się działo jak miałeś taki lift z linku ?
NO I JEST RZOPA
Na 2'' lifcie takie przesunięcie ? Weź jaj sobie nie róbSygma pisze:bez regulowanego panharda .... most przesunięty będzie o jakieś 2-3cm w lewo

Hm. Klepanie resorów, powiadasz... Czyli też lift, tylko inaczejSygma pisze: zrób klepanie resorów + dołożenie jednego pióra od poloneza i będzie dobrze

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
zrob jak sygma pisze
daj pioro z poloneza do tylu,zadne wolgi,wywarzasz otwarte dzrwi
na przod daj sobie te podkladki
mialem tak w xjotach i do 31 cali bylo super
nie modzisz wtedy z walami reduktorami i innymi pierdolami a lifta robi sie w pol dnia,i kosztuje 500zl a nie 3 kola
daj pioro z poloneza do tylu,zadne wolgi,wywarzasz otwarte dzrwi

nie modzisz wtedy z walami reduktorami i innymi pierdolami a lifta robi sie w pol dnia,i kosztuje 500zl a nie 3 kola

tomek 79 pisze:
daj pioro z poloneza do tylu,zadne wolgi,wywarzasz otwarte dzrwi![]()

Kilka lat objeździłem na takim lifcie w XJ'cie, ponad 130 tys km, nic nie tłukło, nie urwało, żadne tam kąty, srąty... Po prostu jeździło, na 31''.
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
Nie chce poloneza ani wołgi ani dodatkowego pióra hd OME napisałem dlaczego
Jeśli ktoś wie jakie są różne w wieszakach w dwóch linkach to poprosze wyjaśnienie
Wiem jak sie jeżdzi na polonezach wiem jak sie jezdzi na lifcie z usa za 1000 $ gdzie tez były dłuższe wieszaki jak sie jezdzi na podkładkach.Nie pytam się was co mam sobie zrobić bo doskonale wiem co chce bo przećwiczone zostały wszyskie możliwości Proszę przeczytać pierwsz post i dać odpowiedź jak ktoś wie
Jeśli ktoś wie jakie są różne w wieszakach w dwóch linkach to poprosze wyjaśnienie
Wiem jak sie jeżdzi na polonezach wiem jak sie jezdzi na lifcie z usa za 1000 $ gdzie tez były dłuższe wieszaki jak sie jezdzi na podkładkach.Nie pytam się was co mam sobie zrobić bo doskonale wiem co chce bo przećwiczone zostały wszyskie możliwości Proszę przeczytać pierwsz post i dać odpowiedź jak ktoś wie
NO I JEST RZOPA
Wiem doskonale jak trudno znaleźć kumatego kowala i wiem również jaką ma sie mine jak wydało sie 4 koła na zawias i nie trzyma on parametrów i również wiem jaką ma sie minę jak okazuje sie że po roku z markowych 4,5 cala jest 2,75.
Chyba kolejny raz będę musiał wydać kase żeby sie przekonać cóż nauka kosztuje
Chyba kolejny raz będę musiał wydać kase żeby sie przekonać cóż nauka kosztuje
NO I JEST RZOPA
Ale nie przy dwucalowym lifcie, tylko co najmniej 3.5 - 4 calowymAśka&Kuba pisze:Ale jest napisane że przywracają kąt mostu mozna też kliny zastosować
Przy dwóch calach jak chłopaki napisali główka mostu zbyt mocno pójdzie do góry

Inna sprawa, że żeby uzyskać 2 cale liftu na samych wieszakach, to musiały by być one dłuższe od fabrycznych o około 4 cale

F150 302 V8
Były wsadzone Wołga, polonez truck, polonez i robią najlepiej w kolejności podanej od najlepszego do najgorszego wiec wiem co pisze Bangtomek 79 pisze:
daj pioro z poloneza do tylu,zadne wolgi,wywarzasz otwarte dzrwi:
NO I JEST RZOPA
Masakra czy wy czytacie w ogóle to co pisze nie potrzebuje liftu 2 cale wystarczą mi wieszaki z linka!!Kuba M. pisze:Inna sprawa, że żeby uzyskać 2 cale liftu na samych wieszakach, to musiały by być one dłuższe od fabrycznych o około 4 caleAśka&Kuba pisze:Ale jest napisane że przywracają kąt mostu mozna też kliny zastosować
CZYM SIĘ RÓŻNIĄ!!
NO I JEST RZOPA
chcesz zdjęcia ?misman pisze:
Na 2'' lifcie takie przesunięcie ? Weź jaj sobie nie rób![]()
chyba taka oczywista oczywistośćmisman pisze: A co z przodem ? Zostawić ?
przód dajesz sprężyny z ZJ 5.2 V8.. a nie jakieś podkładeczki
Ja już wszysko wiem i wybiorę lift z pierwszego linku czyli wygięte szekle a jak kiedyś ktoś będzie miał podobny problem może poczytac sobie w Google wpisując shackles or aal lub http://www.rocky-road.com/xj-budget-lift.html i sam zdecyduje co mu lepiej pasuje
NO I JEST RZOPA
wyglądemAśka&Kuba pisze: CZYM SIĘ RÓŻNIĄ!!
bo niby czym mają się różnic ?
PROSTE najlepsze rozwiązanie springi z v8 i polonez i komfort jak w samuraju się robi bueheheh
Sygma dobrze że mają ten sam kolor bo napisałbyś ze kolorem. Widzę że sie znasz nie jednego xj zajechałeś jak cos to dopytaj na jeep orgu
Forumowi experci peace z mojej strony OFF
Sygma dobrze że mają ten sam kolor bo napisałbyś ze kolorem. Widzę że sie znasz nie jednego xj zajechałeś jak cos to dopytaj na jeep orgu
Forumowi experci peace z mojej strony OFF
NO I JEST RZOPA
nie chcę Cię Kuba martwić ale wieszak taki zmienia siły i naciski. Resor będzie bardziej gibki. Do skałek i wykrzyżu ma sens ale do napiżdżania szybkiego po dziurawych drogach i bezdrożach, z ładunkiem - nadaje się tak jak i cały dzip. Średnio
Nie martwisz mnie bo co jak co ale do szybkiego pokonywania dziur jeep sie nadaje idealnie czego nie mozna powiedzieć o terenowkach w dieslu bo tam słowo szybko nabiera dziwnego znaczenia hihihi
Każdy może mieć swoją opinię ja sobie robię auto pod siebie i nie musze wszystkiego opisywać ale jak juz napisze że będzie tam jeszcze poduszka pneumatyczna
Każdy może mieć swoją opinię ja sobie robię auto pod siebie i nie musze wszystkiego opisywać ale jak juz napisze że będzie tam jeszcze poduszka pneumatyczna
NO I JEST RZOPA
poducha zmienia postać rzeczy..