Mały duży problem z zapalaniem JGC 5.2 97r
Moderator: Mroczny
Mały duży problem z zapalaniem JGC 5.2 97r
Witam.
Mam problem z zapalaniem auta. Może ktoś miał coś takiego.
Mianowicie rano muszę długo kręcić zanim zapali, a gdy już to zrobi czuć niespalone paliwo. Jak już zapali to zapala w miarę normalnie. Pompa daje ciśnienie prawidłowe gdyż jest nowa, kompresja ok, świece nowe i przewody również.
Co zauważyłem to to ze gdy rozładował mi sie aku i podłączyłem baterie zewnątrz to zapalił od strzała, wiec powtórzyłem sytuacje i rozładowałem aku do zera i jeszcze raz zewnętrze źródło zasilania i trach od strzała. Aku testowałem na testerze do aku.
Czy moze być ze komp sie resetuje na rozładowanym akumulatorze i wtedy coś zaczyna porzadnie działać. Moze jakiś alarm szwankuje, może immo??
Mam problem z zapalaniem auta. Może ktoś miał coś takiego.
Mianowicie rano muszę długo kręcić zanim zapali, a gdy już to zrobi czuć niespalone paliwo. Jak już zapali to zapala w miarę normalnie. Pompa daje ciśnienie prawidłowe gdyż jest nowa, kompresja ok, świece nowe i przewody również.
Co zauważyłem to to ze gdy rozładował mi sie aku i podłączyłem baterie zewnątrz to zapalił od strzała, wiec powtórzyłem sytuacje i rozładowałem aku do zera i jeszcze raz zewnętrze źródło zasilania i trach od strzała. Aku testowałem na testerze do aku.
Czy moze być ze komp sie resetuje na rozładowanym akumulatorze i wtedy coś zaczyna porzadnie działać. Moze jakiś alarm szwankuje, może immo??
Re: Mały duży problem z zapalaniem JGC 5.2 97r
kluczykowanie 

podmien kompa
a jak nie bedzie to do elektryka

a jak nie bedzie to do elektryka

- Misiek Cypr
-
Zrob kluczykowanie, OBD nie zawsze mowi prawde, a ten egzemplarz sam mowi co go boli, jak sie zna haslo
Na jeeporgu, jest haslo podane. Sekwencja przekrecania kluczyka, a potem to juz czytac bledy. Sie rozjasni

Na jeeporgu, jest haslo podane. Sekwencja przekrecania kluczyka, a potem to juz czytac bledy. Sie rozjasni
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Kluczykowanie Nie pokazało błędów tak samo obd. Ciśnienie na listwie paliwa 3.5 bara. Zapala jak mu sie chce. Raz odpali od strzała a raz trzeba kręcić. Wtryski są w zajebistym stanie. Świece nowe. Przewody nowe już nie mam pomysłu.
Czujnik temperatury plus sprawdzić jeśli jest LPG czy któryś elektrozawór nie przepuszcza.
Niva 1.9D Ironman 2" Kumho KL-71 29''
Jeep XJ 4.0 HO Rancho 4,5'' 5000HD Duratrack 31''
Jeep XJ 4.0 HO Rancho 4,5'' 5000HD Duratrack 31''
czujnik położenia wału szwankuje ?
daj jakaś inną sprawną używkę (nawet pożycz od kogoś)
albo odepnij kompa i oczyść złącze, pryśnij jakimś specyfikiem do złącz elektrycznych i podepnij je ponownie
daj jakaś inną sprawną używkę (nawet pożycz od kogoś)
albo odepnij kompa i oczyść złącze, pryśnij jakimś specyfikiem do złącz elektrycznych i podepnij je ponownie
Który czujnik temperatury??
Czujnik połozenia wału czy halla w aparacie??