naprawa wentylatora spal
Moderator: Marcin-Kraków
naprawa wentylatora spal
Coś mi nie kontaktuje wentylator Spal. Jak przyciskam w jednym miejscu obudowę to się załącza. Podejrzewam, że coś nie kontaktuje. Chciałbym go rozebrać ale jest jakby zanitowany. Czy te wentylatory są w ogóle rozbieralne? Czy ktoś je próbował otwierać?
rybak
Re: naprawa wentylatora spal
porozginać blaszki i można rozebrać ...szczotki się kończą ,albo syfu się napchało , rdza czasem na szczotkotrzymaczu . jak komutator nie wypalony za bardzo to można się pobawić ..
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
jak delikatnie to zrobisz to rozbierzesz i złożysz
jak masz imadło i zdolności manualne dasz rade
jak masz imadło i zdolności manualne dasz rade
Czwarte serce 

Udało mi się. Ale generalnie nie jest to do naprawy, gdyż obudowa jest sklejona na uszczelniacz poliuretanowy i trochę się niszczy plastikowa cześć przy demontażu. Poza tym problem jest z odciągnięciem szczotek w trakcie montażu. Musiałem robić specjalne odciągi z drutu , które później zwolniłem po zmontowaniu całości. Zobaczymy jak to pochodzi
.

rybak
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
takie problemy to nie problemyuadam pisze:Udało mi się. Ale generalnie nie jest to do naprawy, gdyż obudowa jest sklejona na uszczelniacz poliuretanowy i trochę się niszczy plastikowa cześć przy demontażu. Poza tym problem jest z odciągnięciem szczotek w trakcie montażu. Musiałem robić specjalne odciągi z drutu , które później zwolniłem po zmontowaniu całości. Zobaczymy jak to pochodzi.

Czwarte serce 

- Alberciczek
Jak nie jest rozbieralny jak jest? Przecie sam go rozebrałeś i naprawiłeś
Nie siej więc defektyzmu 

Dżip Blank Szyroki 4,7 QD chyba zielony był....Jak był nowy...