naprawa wentylatora spal

masz problem z alternatorem, rozrusznikiem ? nie wiesz jak podłączyć halogeny ?

Moderator: Marcin-Kraków

uadam

naprawa wentylatora spal

Post autor: uadam » śr maja 02, 2012 8:39 pm

Coś mi nie kontaktuje wentylator Spal. Jak przyciskam w jednym miejscu obudowę to się załącza. Podejrzewam, że coś nie kontaktuje. Chciałbym go rozebrać ale jest jakby zanitowany. Czy te wentylatory są w ogóle rozbieralne? Czy ktoś je próbował otwierać?
rybak

Awatar użytkownika
rtrwoga

Re: naprawa wentylatora spal

Post autor: rtrwoga » śr maja 02, 2012 8:46 pm

porozginać blaszki i można rozebrać ...szczotki się kończą ,albo syfu się napchało , rdza czasem na szczotkotrzymaczu . jak komutator nie wypalony za bardzo to można się pobawić ..
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » czw maja 10, 2012 8:29 pm

jak delikatnie to zrobisz to rozbierzesz i złożysz

jak masz imadło i zdolności manualne dasz rade
Czwarte serce :cry:

uadam

Post autor: uadam » czw maja 10, 2012 9:14 pm

Udało mi się. Ale generalnie nie jest to do naprawy, gdyż obudowa jest sklejona na uszczelniacz poliuretanowy i trochę się niszczy plastikowa cześć przy demontażu. Poza tym problem jest z odciągnięciem szczotek w trakcie montażu. Musiałem robić specjalne odciągi z drutu , które później zwolniłem po zmontowaniu całości. Zobaczymy jak to pochodzi :lol: .
rybak

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » czw maja 10, 2012 10:24 pm

uadam pisze:Udało mi się. Ale generalnie nie jest to do naprawy, gdyż obudowa jest sklejona na uszczelniacz poliuretanowy i trochę się niszczy plastikowa cześć przy demontażu. Poza tym problem jest z odciągnięciem szczotek w trakcie montażu. Musiałem robić specjalne odciągi z drutu , które później zwolniłem po zmontowaniu całości. Zobaczymy jak to pochodzi :lol: .
takie problemy to nie problemy :)21 robiłem gorsze rzeczy :)21
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
Alberciczek

Post autor: Alberciczek » pt maja 11, 2012 9:08 am

Jak nie jest rozbieralny jak jest? Przecie sam go rozebrałeś i naprawiłeś :)2 Nie siej więc defektyzmu :)21
Dżip Blank Szyroki 4,7 QD chyba zielony był....Jak był nowy...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”