Cześć wszystkim,
Potrzebuję lampy roboczej, do wykorzystania głównie na biwaku, ale czasem przyda się też do jazdy po lesie, różnych pracach po ciemku itd. Od zwykłych halogenów roboczych, zamocowanych na stałe w pojeździe bardziej odpowiadałaby mi lampa z mocowaniem magnetycznym, przenośna. Znalazłem w necie coś takiego:
http://www.terenowiec.pl/towar/p/id/3246/
Ktoś ma opinie na temat tej lampy, a może polecacie inną lampę tego typu?
Przenośna lampa robocza
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Przenośna lampa robocza
Ja sobie popełniłem coś takiego z lampy LED do dziennych, tyle że bez aku. Lampa ma długi przewód zakończony krokodylkami i gniazdo zapalniczki. Mogę dzięki temu ładować telefony bez włączania zapłonu, jest też bezpiecznik. Całość kosztowała mnie grosze.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
sam robiłeś czy kupowałeś gotowca?
No piszę, że sam. Lampę, przewód i bezpiecznik miałem, kupiłem gniazdo i krokodylki. Zapinam krokodylki bezpośredni do aku, daję rozgałęziacz podłączam 2 telefony, rozciągam przewód (8m), montuję na drzewie i mam światło i prąd. Dodatkowo telefony są pod maską, więc mogę je zostawić na noc, albo jak idę na obiad. Na lampie jest wyłącznik. Pół godziny roboty, koszt ok 10 pln i jest super na biwakach. Prawie super, bo lampa ma dość małą moc i wąski kąt, daje też trupi kolor światła, ale taką miałem i zastosowałem. Na biwakach lepsze są świeczki, ale na szybko można taką lampę pstryknąć i coś tam wokół namiotu ogarnąć.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.