Ładowarka AGM
Moderator: Marcin-Kraków
Ładowarka AGM
Miał ktoś do czynienia z takim wynalazkiem http://allegro.pl/ladowarka-do-akumulat ... 12472.html ? Zrobiłem sobie przenośne światło hotelowo-imprezowe na AGMie 17Ah ale muszę to to czymś ładować. Bubel, szukać czegoś
innego?

Galloper LWB - turysta
Re: Ładowarka AGM
Chcesz ladowac w domu i wozic w aucie?
Nie wyglada solidnie.
Nie wyglada solidnie.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Ja bym kupił prostownik Yato malutki albo taki z Lidla - przynajmniej będzie pożytek większy, bo 4A lub 1A daje prądu, więc coś większego też idzie naładować.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Masz rację, w sumie mikroprocesor z Lidla nie wiele droższy. Tak ładuję w domu i na czas wyjazdu wrzucam do auta. Mam coś podobnego na ogrodzie, 3x4,5W świeciło kilka(naście)ładnych wieczorów. Zrobiłęm sobie taki test łopatologiczny, LED 8W przy ok. 40 godzinie świecenia się poddałem i odłączyłem więc starczy w zupełności. Najbardziej zależy mi na tym aby szło to przemieszczać, do sąsiadów obóz obok, pod maskę żeby przyświecić, toytoy itp itd. wokół auta mam osobne oświetlenie.
Galloper LWB - turysta
Ja zabieram latarke warsztatowa led. Jest ladowana z sieci 230, z auta 12, ma magnes do przyczepiania do jakiegokolwiek ferroagnetyka (np boku auta) i haczyk do wieszania.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Tak jasne, lampki biwakowe też posiadamy, tylko chodzi mi o wyjazdy gdzie auto jest kilka dni nie ruszane. Na MRU świetnie takie rozwiązanie zdawało egzamin ponieważ 1 żarówka 8W LED oświetlała nam bardzo dobrze całą izbę w bunkrze, gdzie przy noclegu i posiadówkach długich pod ziemią nie było to nawet straszne w targaniu na plecach. W takim wypadku albo nie naładujesz lampy, albo tachasz ze sobą zapas baterii, a tak w razie czego możesz z tego naładować telefon lub podpiąć jakieś audio i wiesz że wytrzyma więcej niż kilka godzin. W sumie to lampa tylko że z większą baterią
Zresztą to jest dodatek przy okazji, mam założone AGM'y do podtrzymania pompy pieca w razie zaniku napięcia i do oświetlenia wiaty na ogrodzie.

Galloper LWB - turysta