contik pisze:da się to do ON zaadoptować??
te rolkowe ponieważ nie mają żadnych membran nadają się zarówno do etyliny jak i ON
Moderator: Marcin-Kraków
Jeżeli pompa jest dobrana pod względem ciśnienia to nie ma powodu przebudowywania układu paliwowego.Micha pisze:zabuduj elektreczna pompe, mechaniczna mozez wybudowac ale za to musisz reduktor cisnienia zabudowac jeden przewod spowrotem do zbiornika i wszystko dzila. w moim ami tez to mam od holley wszystko gra i jestem zadowolony.
micha
ten zawor ale nie moze tego cisnienia zamnknac, sprerzyna za slaba i ten gaznik dostanie za duzo paliwa, ta elektryczna pompka ma tak samo na wolnych obrotach te same cisnienie, ten regulator da tylko tyle paliwa do komory ile ona potrzebuje a ta reszta plynie spowrotem do zbiornika.ZBYCHU pisze:Micha pisze:silnik nie moze tyle spalic ile ta pompka do gaznika wleje.
micha
a o zaworku iglicowym słyszał, on reguluje poziom paliwa w komorze pływakowej
Władek pisze:Do Zbycha w szczególności pytanie: czy rzeczywiście należy oprócz pompki zastosować również regulator, a jeśli tak to czy jest on do nabycia (na jakich warunkach) czy też regulator uzyskuje się "drogą zmoty"?
Micha pisze:ten zawor ale nie moze tego cisnienia zamnknac, sprerzyna za slaba i ten gaznik dostanie za duzo paliwa, ta elektryczna pompka ma tak samo na wolnych obrotach te same cisnienie, ten regulator da tylko tyle paliwa do komory ile ona potrzebuje a ta reszta plynie spowrotem do zbiornika.ZBYCHU pisze:Micha pisze:silnik nie moze tyle spalic ile ta pompka do gaznika wleje.
micha
a o zaworku iglicowym słyszał, on reguluje poziom paliwa w komorze pływakowej
drugie, ta pompka pracuje caly czas z tym samym ciesnieniem to musisz miec odplyw do zbiornika, tak samo jak ta mechaniczna ona tez ma odplyw do zbiornika, i ten odplyw mozez do elektrycznej wziasc.
jak troche pomyslisz, to jest calkiem proste. potrzebujesz tylko pompke, regulator i troche werzyka do paliwa no i 1 do 2 godzin roboty, to zalezy jak ty szybko myslic umjesz.
micha
jak ty to wiesz to po co sie tu pytosz. najpierw nom nerwe sepsujesz siebje tez a potem idzez do kogo innenego. na drugi raz wes sie 2 zloty i opowjadej to wszystko twojemu frizerowi.Władek pisze:Kurcze, ja cały czs mówie o fabrycznie nowych elektrycznych pompach paliwa o ciśnieniu nominalnym 0,10 bara
Zbychu! Nie nerwujsja! Pytam, bo się na tym nie znam a ludziska widzisz co piszą!![]()
Skoro zatem mówisz, że do UAZ-a taka pompka jest jak najbardziej przydatna i nie trzeba nic więcej oprócz niej i MUSI działać, to pozostaje mi wysłać Ci jeszcze jedno pytanie na priv, co za chwilę czynie!
Pozdrawiam!
Micha pisze:Władek pisze:Kurcze, ja cały czs mówie o fabrycznie nowych elektrycznych pompach paliwa o ciśnieniu nominalnym 0,10 bara jak ty to wiesz to po co sie tu pytosz. najpierw nom nerwe sepsujesz siebje tez a potem idzez do kogo innenego. na drugi raz wes sie 2 zloty i opowjadej to wszystko twojemu frizerowi.
micha
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości