Czujnik cofania
Moderator: Marcin-Kraków
Czujnik cofania
Witam
Chcialbym zamontowac czujnik cofania do HDJ
Czy ma ktos jakies doswiadczenie z tego typu urzadzeniami.
Czy warto zainwestowac wiecej i wsazdic np z wyswietlaczem lcd ? A jakwg was sprawa kamery cofania ? tylko ze to chyba sa duzo wieksze koszta, wiec raczej odpada ( wole drozszy czujnik , jak byle jaka kamere z najnizszej polki)
Moje wytycznie
- musi byc w miare trwale (samochod czasami bedzie w lekkim terenie jezdzil
- musi miec mozliwosc odlaczania ( zeby mi na lace w orach nie pikaj jak nienormalny - potrzebuje go tylko do miasta)
- musi byc z dobrych materialow ( nie interesuja mnie badziewia za 29.99zl
-z przynajmniej 4 czujniki
Bede wdzieczny za wszystkie uwagi , bo zupelnie sie na tym nie znam
pozdawiam Drako
Chcialbym zamontowac czujnik cofania do HDJ
Czy ma ktos jakies doswiadczenie z tego typu urzadzeniami.
Czy warto zainwestowac wiecej i wsazdic np z wyswietlaczem lcd ? A jakwg was sprawa kamery cofania ? tylko ze to chyba sa duzo wieksze koszta, wiec raczej odpada ( wole drozszy czujnik , jak byle jaka kamere z najnizszej polki)
Moje wytycznie
- musi byc w miare trwale (samochod czasami bedzie w lekkim terenie jezdzil
- musi miec mozliwosc odlaczania ( zeby mi na lace w orach nie pikaj jak nienormalny - potrzebuje go tylko do miasta)
- musi byc z dobrych materialow ( nie interesuja mnie badziewia za 29.99zl
-z przynajmniej 4 czujniki
Bede wdzieczny za wszystkie uwagi , bo zupelnie sie na tym nie znam
pozdawiam Drako
Od ciebie zależy, jak rozbudowany czujnik cofania chcesz mieć. Czy najprostszy z dwoma czujnikami i buzzerem, czy rozbudowany z czujnikami z tyłu i przodu i wyświetlaczem. To tylko kwestia kasy i zamiłowania do bajeru. We wszystkich czujniki są hermetyczne i zbliżonej konstrukcji, tak więc się nie musisz martwić o ich trwałość. Ich montaż jest dokładnie opisany w instrukcjach, a na wyposażeniu w zestawie dostaniesz specjalne wiertło do wykonania otworów na wymiar.
Co do podłączenia, to też kwestia dodania jakiegoś wyłącznika w obwód zasilania urządzenia i po sprawie. Nie ingerujesz przecież w jakieś obwody auta.
Kamera może być narażona na zbyt trudne warunki i w twoim przypadku raczej odpada (jest jeszcze delikatny monitor).
Co do podłączenia, to też kwestia dodania jakiegoś wyłącznika w obwód zasilania urządzenia i po sprawie. Nie ingerujesz przecież w jakieś obwody auta.
Kamera może być narażona na zbyt trudne warunki i w twoim przypadku raczej odpada (jest jeszcze delikatny monitor).
a znasz moze jakas dobra marke takiego szpeju ?
a na allegro jest maser tego http://www.allegro.pl/item156787741_par ... cd_fv.html
a na allegro jest maser tego http://www.allegro.pl/item156787741_par ... cd_fv.html
http://www.allegro.pl/item154076619_abs ... iecie.htmlBłażej pisze:Kolega chwali, zdaje się, Steel Mate. Ja nie mam zdania. Montuje, co klient przywiezie. Minęły mi czasy nawracania i wyjaśniania...
cenca zkosmosu.
Jak narayie sklaniam sie do tzch valeo.
ZESTAW 1 /zawiera 4 tylne czujniki oraz sygnał dźwiękowy/ - ok.300zł
ZESTAW 2 /zawiera 4 tylne czujniki oraz kolorowy wyświetlacz do zamontowania na lusterku wstecznym lub desce rozdzielczej / -360zl
ZESTAW 3 /zawiera 4 tylne czujniki oraz kolorowy wyświetlacz do zamontowania na desce rozdzielczej/ 400zl
ZESTAW 4 /zawiera 4 przednie czujniki oraz sygnał dźwiękowy/ 300zl
ZESTAW 5 /zawiera: 4 czujniki przednie, 4 czujniki tylne, wyświetlacz montowany na desce rozdzielczej/ 550zl
ZESTAW Nr 6 - DO SAMOCHODÓW DOSTAWCZYCH /zawiera 4 tylne czujniki, wyśw. montowany na desce rozdz. oraz kabel o dług. 10m/ 430
tak mniej wiecej kształtują sie ceny wyjściowe
ZESTAW 2 /zawiera 4 tylne czujniki oraz kolorowy wyświetlacz do zamontowania na lusterku wstecznym lub desce rozdzielczej / -360zl
ZESTAW 3 /zawiera 4 tylne czujniki oraz kolorowy wyświetlacz do zamontowania na desce rozdzielczej/ 400zl
ZESTAW 4 /zawiera 4 przednie czujniki oraz sygnał dźwiękowy/ 300zl
ZESTAW 5 /zawiera: 4 czujniki przednie, 4 czujniki tylne, wyświetlacz montowany na desce rozdzielczej/ 550zl
ZESTAW Nr 6 - DO SAMOCHODÓW DOSTAWCZYCH /zawiera 4 tylne czujniki, wyśw. montowany na desce rozdz. oraz kabel o dług. 10m/ 430
tak mniej wiecej kształtują sie ceny wyjściowe
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
- Balkandriver
- Kontaktowanie:
CZUJNIK COFANIA
A czy dołączone tam wiertełko do zrobienia otworów na czujniki nadaje się tylko do wywiercenia w plastikowym zderzaku , czy da radę zrobić otwór w blaszanym również. I czy więcej niż jeden otwór?
BALKANDRIVER
BALKANDRIVER
Frontera Long 2.8 TDi
http://www.fotolandia4x4.com - relacje, zdjęcia.
http://www.fotolandia4x4.com - relacje, zdjęcia.
- Miskiller
-
wiertalem tym w stali... bez problema przewiercilo 4mm blache w uchwycie zderzaka tylniego w gr-e... 6 dziur cztery po 1,5 mm i 2 po 4 mm i frez nadal zyje... a jego wymiar 20 mm, czujniki maja takie paski gumy po bokach sluzacej do trzymania czujnika w otworze...
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..