w samochodzie tu i uwdzie chciałbym blacharke zrobic, a tu w domu transformator spawalniczy, zrobiony domowym sposobem, 20 lat temu, bez regulacji

Moderator: Marcin-Kraków
oczywiściekonrad1983nr1 pisze:nie wiem czy dobrze trafiłem, ale problem mam taki:
w samochodzie tu i uwdzie chciałbym blacharke zrobic, a tu w domu transformator spawalniczy, zrobiony domowym sposobem, 20 lat temu, bez regulacji. Prąd jest zbyt duży żeby tym blachy w samochodzie spawać. Istnieje możliwość dorobienia regulacji?? Bez ingerencji w transformator!!
Teraz nie da sie chyba zalegalizowac butli typu gasnicowego bez gwintu do przykrecania oslony zaworu(duzy gwint dookola gornego konca butli). Legalizuja tylko nowe typy butli. Napelniac bez legalizacji nikt nie chce.hal9 pisze: Można je potem napełnić lub zalegalizować jeśli tego będzie wymagał lokalny dystrybutor gazów technicznych.
oslona nie jest obowiazkowa z tego co wiem, np. Linde jej nie stosuje,hal9 pisze: Podejrzewam że to widzimisie dystrybutorów lub ich niechęc do egzekwowania przepisów.
Może ktoś zna temat na 100% i się wypowie ?
jak nie da rady inaczej zrob legalizacje...hal9 pisze:No to wykorzystam zawarty w nich CO2 i będą czekać na lepsze czasy, szkoda.
Dzięki za odpowiedź.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość