nissan patrol GR 1990 przekaznik lub sterownik
Moderator: Marcin-Kraków
nissan patrol GR 1990 przekaznik lub sterownik
Witam serdecznie. sprawa wyglada tak. troszku podtopilem mojegop patrola, napewno zalalem przekaznik i sterownik do swiec. Nic sie nie dzialo ale za dwa dni przy podgrzewaniu swiec zauwazylem, ze grzeja sie bardzo krótko, i był problem z odpaleniem samochodu. Juz po odpaleniu przekaznik pstrykał jak oszalały i wlaczał oraz wyłączał podgrzewanie swiec. Wydaje mi sie ze to wina przekaznika, ale rozebralem go, był suchy, jednak bardzo malo prawdopodobne aby dostala sie tam woda, byl bardzo bardzo szczelnie zamkniety, mialem problem aby go otworzyc. Moje pytanie brzmi, czy sterownik, który znajduje sie na prawym słupku od wewnatrz samochodu zaraz koło bezpieczników mozed powodowac takie zachowanie przekaznika, czy te 2 elementy sa jakos powiazane ze soba, i czy moge zdiagnozowac blad, czy to na przekazniku ( w zasadzie to on mi pstryka cały czas), czy to na sterownkiu i jak mam to zrobic, pozatym auto pali i wszystko jest ok.
proszę o pomoc i dziekuje.
proszę o pomoc i dziekuje.
-na 99,99% poszedl sterownik, wyjmij go i wysusz niekiedy ... wraca do pelnej sprawnosci,
ale szanse male- pod scalakami pewnie bedzie sporo wody, musisz poczekac az odparuje... mozesz przedmuchac
-sa powiazane bezposrednio wizaka kabli
-sprawdz przekaznik na krotko - wszystko sie wyjasni
-sprawdz tematy z ost. dwoch tygodni -> bylo o tym sporo

ale szanse male- pod scalakami pewnie bedzie sporo wody, musisz poczekac az odparuje... mozesz przedmuchac
-sa powiazane bezposrednio wizaka kabli
-sprawdz przekaznik na krotko - wszystko sie wyjasni
-sprawdz tematy z ost. dwoch tygodni -> bylo o tym sporo

..."Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki."
Sun Tzu
Sun Tzu
Re: nissan patrol GR 1990 przekaznik lub sterownik
Witam po bardzo długiej przerwie. Nie ma już patrola, ale problem naprawiłem.
Sterownik wyjąłem, wysuszyłem, przedmuchałem... i zaczął działać.
Dziękuję wszystkim za pomoc

Sterownik wyjąłem, wysuszyłem, przedmuchałem... i zaczął działać.
Dziękuję wszystkim za pomoc

WG RHD 4.7V8 HO lift 4" kostka, winda...
-
No widzisz, optymizm kolego, optymizm 

PATROL Y61 V8 LONG TURYSTYK
3 lata się suszył;)
Y60 2.8 SWB lift 2"OME,285/75r16 SIMEX copy. Winch .Podcięty. Snorkel,Stal przód i tył, MBC