Centralny zamek problem
Moderator: Marcin-Kraków
Centralny zamek problem
Mam problem z Centralnym zamkiem w pajero II
z kluczyka zamykają się tylko drzwi które zamykamy, natomiast jak otwieram kluczykiem to jest tak:
otwieram stronę kierowcy to się otwierają drzwi kierowych + bagażnik, otwieram drzwi od pasażera otwiera się wszystko.
Próbowałem podłączyć to pod przez przekaźniki do centralki od alarmu ale dzieje się to samo.
Może macie jakąś rade dla mnie?
z kluczyka zamykają się tylko drzwi które zamykamy, natomiast jak otwieram kluczykiem to jest tak:
otwieram stronę kierowcy to się otwierają drzwi kierowych + bagażnik, otwieram drzwi od pasażera otwiera się wszystko.
Próbowałem podłączyć to pod przez przekaźniki do centralki od alarmu ale dzieje się to samo.
Może macie jakąś rade dla mnie?
# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Re: Centralny zamek problem
wygląda jakby instalacja była od anglika
żle coś jest spięte
musisz sprawdzić ile kabli odchodzi od siłownika zamka kierowcy a ile od pasażera
tylko jeden siłownik jest główny w twoim wypadku to siłownik pasażera
żle coś jest spięte
musisz sprawdzić ile kabli odchodzi od siłownika zamka kierowcy a ile od pasażera
tylko jeden siłownik jest główny w twoim wypadku to siłownik pasażera
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Przyzwyczajć się

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
po kablach widziałem ze jest niby ok. Moze siłownik szwankuje?
Z anglikiem to nic wspólnego nie ma bo mam faktury zakupu od nowości z niemiec, bo kupiłem od pierwszego właściciela.
Z anglikiem to nic wspólnego nie ma bo mam faktury zakupu od nowości z niemiec, bo kupiłem od pierwszego właściciela.
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Wychodzi na to że masz 2 siłowniki sterujące, zamień je na chwile i wtedy sprawdź, jak będzie działać to padło sterowanie w siłowniku, a jak będzie tak samo, to coś dalej w instalacji lub samym sterowniku centralnego.
Pajero II 94r Krótki. BFG 33/10,5 R 15 , Body lift 2". - Sprzedany
Od początku.
Centralny oryginał, czy dokładany?
tutaj się chyba trochę zamotałeś:
Napisz jeszcze raz jak to działa i jaki to zamek. Jak i do czego to jest spięte? Alarm? Sterownik radiowy?
Bo usterek może być kilka: uwalony switch, rozregulowany siłownik, padnięty siłownik, przerwany przewód...
Centralny oryginał, czy dokładany?
tutaj się chyba trochę zamotałeś:
Rozwiń tą myśl :dz kluczyka zamykają się tylko drzwi które zamykamy, natomiast jak otwieram kluczykiem to jest tak
Napisz jeszcze raz jak to działa i jaki to zamek. Jak i do czego to jest spięte? Alarm? Sterownik radiowy?
Bo usterek może być kilka: uwalony switch, rozregulowany siłownik, padnięty siłownik, przerwany przewód...
To, że jesteśmy w dupie, to jasne. Problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać.
działało tak od początku. Centralny jest fabryczny. Ja dołożyłem alarm i chciałem to spiąć razem ale wystąpił właśnie taki problem jak napisałem i dalej nie wiem. Jak nie dojdę to zostanie jakiś elektryk co zakłada centralne... i zapewne będzie chciał ażeby były nowe....
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Wygląda na padnięte switche w siłownikach. Teraz doczytałem to zdanie, które mnie zmotało 
Albo poprzecinane przewody w przelotkach drzwiowych. Sprawdź, czy tam nie masz nic pouszkadzane.
Najlepiej dostać się do wiązki siłownika i sprawdzić, co tam się pojawia na przewodach sterujących. Możesz zajrzeć na elektrodę i poszukać opisu do swojego auta.
A jeśli się na tym nie zbytnio znasz i nie masz ochoty na rozgryzanie idei japońskich elektryków, to oddaj to do jakiegoś rzetelnego alarmiarza, który ci to ładnie zepnie z alarmem.
A swoją drogą, jak siłownik jest zużyty/uszkodzony, to faktycznie najlepiej go wymienić na nowy. I w starszy autach często nawet fabrycznie były montowane siłowniki wyglądające jak uniwersalne. Zastąpienie oryginalnego uniwersalnym też nie jest trudne. Zazwyczaj udaje się wykorzystać istniejące cięgła.

Albo poprzecinane przewody w przelotkach drzwiowych. Sprawdź, czy tam nie masz nic pouszkadzane.
Najlepiej dostać się do wiązki siłownika i sprawdzić, co tam się pojawia na przewodach sterujących. Możesz zajrzeć na elektrodę i poszukać opisu do swojego auta.
A jeśli się na tym nie zbytnio znasz i nie masz ochoty na rozgryzanie idei japońskich elektryków, to oddaj to do jakiegoś rzetelnego alarmiarza, który ci to ładnie zepnie z alarmem.
A swoją drogą, jak siłownik jest zużyty/uszkodzony, to faktycznie najlepiej go wymienić na nowy. I w starszy autach często nawet fabrycznie były montowane siłowniki wyglądające jak uniwersalne. Zastąpienie oryginalnego uniwersalnym też nie jest trudne. Zazwyczaj udaje się wykorzystać istniejące cięgła.
To, że jesteśmy w dupie, to jasne. Problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać.
- janusz k160
-
Możesz mieć też siłowniki syfem zapchane ( czyli do wymiany ). Ja po kilku wymianach onych przyzwyczaiłem się 

Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci