Dzisiaj zabrałem się ponownie do grzebania przy regulatorze napięcia, ponieważ ładowanie było zbyt wysokie. Robię to na włączonym silniku bo inaczej nie da się ustawić żądanej wartości. W pewnym momencie silnik zgasł, no i koniec. Nie chce odpalić, kiedy stacyjka jest w pozycji ON nic się nie dzieje, świece nie grzeją, woltomierz nic nie pokazuje, nie zapalają się żadne kontrolki. Na START rozrusznik kręci, ale nie odpala, tak jakby nie było paliwa. Co zepsułem? Jakiś bezpiecznik? Chyba wszystkie obejrzałem i nic nie znalazłem..
Samochód jak w podpisie, Toyota LC BJ73 instalacja 24V
Brak pozycji ON w stacyjce
Moderator: Marcin-Kraków
- sebastian2357
Brak pozycji ON w stacyjce
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
- Kolega Gajowy
-
Re: Brak pozycji ON w stacyjce
Robię to na włączonym silniku bo inaczej nie da się ustawić żądanej wartości. W pewnym momencie silnik zgasł, no i koniec.

-
-
czyli te odbiorniki które działają z włączoną stacyjką nie robią - tzn np nawiew
Kostka stacyjki, przekaźnik za nią, duży bezpiecznik w okolicach aku jesli taki jest
Kostka stacyjki, przekaźnik za nią, duży bezpiecznik w okolicach aku jesli taki jest
- sebastian2357
HaHa, jaki komputerKolega Gajowy pisze:komputer sie przypalił

PS Regulator napięcia też jest mechaniczny, dogiąć spręzynkę-więcej woltów, odgiąć-mniej

TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była