tli się kontrolka kierunku przy hamowaniu

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

PRYMUS_BMW
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

tli się kontrolka kierunku przy hamowaniu

Post autor: PRYMUS_BMW » czw gru 16, 2010 10:50 am

Po ostatnich akcjach z akumulatorem jestem przeczulony i jadąc dziś rano zaobserwowałem taki objaw.
Przy hamowaniu lekko świeci się mi kontrolka lewego kierunkowskazu, przy wrzuceniu kierunkowskazu cyk jest 2 razy szybszy niż normalnie czyli tak jakby się przepaliła żarówka po kilku km jazdy objawy zniknęły - jakieś przebicie na kabelkach ??? Co sądzicie ?
pozdrawiam
=========

Always look on the bright side of wife and drive... :-)

MixhaL
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: tli się kontrolka kierunku przy hamowaniu

Post autor: MixhaL » czw gru 16, 2010 11:04 am

Może przerywacz fiksuje jeżeli chodzi o szybsze miganie natomiast przy hamowaniu nie wiem co to może być.

ramzes

Post autor: ramzes » czw gru 16, 2010 1:58 pm

masa gdzies ginie ....
era Hdi :)21

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

Awatar użytkownika
qki0
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: qki0 » pn gru 20, 2010 3:09 pm

ramzes pisze:masa gdzies ginie ....
może być i to.
zobacz również wszystkie wtyczki od lamp i (właśnie jak masz boczne kierunki zrobione? - dołożone czy w lusterkach? - tam też sprawdź) czy nie są zaśniedziałe i czy jest dobry kontakt. główny punkt od masy do deski masz z prawej strony środkowej konsoli - musisz zdjąć tą osłonkę(dwie śrubki) na środku pomiędzy skrzynią i środkowym panelem - tam sprawdź czy masa jest dobrze przykręcona. a jak to wszystko nie pomoże to (w sumie powinno być na początku) - jak masz przerobione kierunki z przodu? - może magik jakiś podłączył się nie tak jak trzeba?
p.s. jak przy hamowaniu to obstawiam tylne lampy(pewnie tu też było mieszane bo to hamerykaniec z krwi i kości :lol: :lol: :lol: )
pozdro
Chevy Trailblazer LS 04r. 4.2Vortec 275 bhp

http://www.grajwlotto.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”