W piątek stałem się dość przypadkowo posiadaczem w.w. Chevroleta za rozsądną cenę. Nigdy nie byłem posiadaczem auta amerykańskiego, tym bardziej trochę terenowego.... to dla mnie w ogóle inna bajka motoryzacyjna niż do tej pory, stąd liczę na Waszą pomoc!
1) Obsługa napędów (2wd, 4wd hi, 4wd lo); rozumiem że na co dzień jezdze na 2wd... kiedy uzywam 4wd hi i lo? Czy muszę się zatrzymywać aby przelaczac je ?
2) Obsługa panelu klimy - jest cos takiego jak AC off i tylko nawiew ? Bo z tego co patrzę to jest AC off ale wtedy nic nie leci - tak ?
3) Nie podświetla się kabina jak wchodzę do auta - to normalne czy powinna się świecić ? (jest gdzies włącznik/wyłącznik tego? )
4) Ile autko powinno palić ? (ja mam sekwencyjny gaz)
5) Wskaźniki na desce... Pierwszy raz mam taki zestaw i pytania - ile powinna wynosić temp wody? 90? Ile ciśnienie oleju ? Ładowanie pokazuje mi minimalnie poniżej 14... to chyba przy mało? Wskazówka paliwa przy przyspieszaniu lekko się podnosi przy hamowaniu lekko opada - ten typ tak ma ?
6) Dramat.... oświetlenie - czy reflektory z przodu (rozumiem że to te uniwersalne ogólnodostępne prostokąty na H4) to świeczki? u każdego taki dramat przy świeceniu ? Tak ma być ?
7) Czy te auto generalnie może coś zdziałać w terenie ? Czy wejdą mi bez przeróbek koła 31`` AT ? (mogę mieć w rozsądnej cenie)
Dobra, chyba tyle wystarczy na początek, mam nadzieję że dobrze sprecyzowałem pytania

ps. jakieś foto postaram się dodać na dniach
Pozdrawiam, Marcin