Blazer czy warto kupić ;-)
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Blazer czy warto kupić ;-)
http://allegro.pl/show_item.php?item=2121842431 wygram w totka i se kupie !
Kurde, drogo, jak na takie proste auto! Potargować....
Jak na doinwestowanego, to wodotrysków nie widzę
Jak na doinwestowanego, to wodotrysków nie widzę
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
Nie mówiłem o tym
Jak już musi byc V8 
Narazie będę miał S10 z 91 krótkiego
Fota:

Narazie będę miał S10 z 91 krótkiego

Fota:
http://otomoto.pl/chevrolet-blazer-tere ... 97924.html <--- Znalazłem takie coś ;D
Chyba jadę we wtorek po niego
)
Chyba jadę we wtorek po niego

Ja go chyba widziałem przy takim jednym warsztacie ostatnio, jeśli to jest z Łodzi...
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
Tak, a nie wiesz cio on tam robił lub co to był za warsztat !?
Bo jak taki 4x4 to chłopaki mi go oglądali
Masz szansę go jakoś obadać !?
Bo jak taki 4x4 to chłopaki mi go oglądali

Masz szansę go jakoś obadać !?
Nie dam głowy, że to był ten na 100%, to bylo jakieś 2 tyg. temu, akurat byłem w tym podworku bo blachy (tam są różne zakłady, a przy tym warsztacie czasem stoją jakieś amerykańce), to tu dokładnie: http://maps.google.pl/maps?q=Boles%C5%8 ... e&t=h&z=18
Limanowskiego 89, ale nie wyszukuje warsztatu samochodowego pod tym adresem. Jak będę miał po drodze, to podjadę, bo to nie jest tak blisko mnie...
Limanowskiego 89, ale nie wyszukuje warsztatu samochodowego pod tym adresem. Jak będę miał po drodze, to podjadę, bo to nie jest tak blisko mnie...
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
Nie wiem kurde jutro po niego jadę trochę się cykam po tych fotach 

- michal_oca
- jestem tu nowy...
http://otomoto.pl/chevrolet-blazer-zadb ... 12246.html
Ciekawe przełączanie napędów. Myślałem, że po 94 roku były już tylko przyciski.
Ciekawe przełączanie napędów. Myślałem, że po 94 roku były już tylko przyciski.
1998 Chevrolet Blazer 4.3 V6 + LPG
Możesz tam podjechać !? Kurde boje się, że jednak mnie wepchnał pod górkę !xymenez pisze:Nie dam głowy, że to był ten na 100%, to bylo jakieś 2 tyg. temu, akurat byłem w tym podworku bo blachy (tam są różne zakłady, a przy tym warsztacie czasem stoją jakieś amerykańce), to tu dokładnie: http://maps.google.pl/maps?q=Boles%C5%8 ... e&t=h&z=18
Czyli jednak nie byłeś w łodzi? Bierz tego z '95 - niewiele ponat 1000 zł więcej, a niebo nowocześniejszy, w dodatku ciekawy i rzadki okaz z tym ręcnym przełączaniem napędów (prawdopodobnie mechaniczne, a nie pneumatyczne, więc niepsujące się!)
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
Bylem kupiłem tego z łodzi.
Wiesz dolicz do tgo Gaz... 3..5 klocka i już nie robi się tak kolorowo...
Kto ci każe sekwencję zakładać?Gzubi pisze:Bylem kupiłem tego z łodzi.
Druga generacja też działa i kosztuje 1,5k
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Powodzenia w tym modelu z założeniem ogólnie instalacji
)
Zapytaj się kogo kol wiek Ci powie... ten stary na gaźniku bajka, ten nie za bajka ;D

Zapytaj się kogo kol wiek Ci powie... ten stary na gaźniku bajka, ten nie za bajka ;D
A co w nim jest takiego egzotycznego?Gzubi pisze:Powodzenia w tym modelu z założeniem ogólnie instalacji)

- michal_oca
- jestem tu nowy...
Siwy ma zwykły gaz w roczniku 95 i z tego co wiem, śmiga mu bardzo przyjemnieGzubi pisze:Powodzenia w tym modelu z założeniem ogólnie instalacji)

1998 Chevrolet Blazer 4.3 V6 + LPG
Mialem taki przecież! I gaz byl zwykla kuchenką I czy II generacji i śmigal wyśmienicie! I mniej palil, niż 99 obecnie na wtrysku... No problem, chłopie!
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
Kostuch pisze:A co w nim jest takiego egzotycznego?Gzubi pisze:Powodzenia w tym modelu z założeniem ogólnie instalacji)
To jest mono, dual wtrysk. Jest Pajączek i z niego idzie wtrysk na prawą i lewą stronę...
Gzubi pisze: To jest mono, dual wtrysk.

Też mam CSFI w silniku 5,7 i zwykła instalka działa bez problemu.
w swoim GMC jimmy 95 4,3 mam gaz ll generacji i tez bezproblemowo chodzi spalanie pomiędzy 18-22l to chyba nie tak zle co?
GMC Jimmy 1995r.
No ten co mam musi mieć blosa... za dużo powietrza dostaje i gaśnie...
Gubisz się w zeznaniach.Gzubi pisze:No ten co mam musi mieć blosa... za dużo powietrza dostaje i gaśnie...
Blos to gaźnik gazowy i nijak się ma do sekwencyjnego wtrysku.
Nie ma czegoś takiego, że silnik za dużo powietrza dostaje - ile zassie, tyle będzie miał. Przecież turbiny tam nie masz.
Może być za dużo powietrza względem paliwa (a raczej za mało paliwa względem powietrza) - kwestia regulacji a nie opowiadania bajek, że "nie da się", "musi mieć blosa", itd.
Z tego co mi powiedzieli i napisałem, to nie mam sekwencyjnej instalacji gazowej tylko instalację z tego co widziałem 2 gen STAG 2 i jakieś tam numerki. Zasada działania takiej instalacji, ni jak jest podobna do zasady działania instalacji sekwencyjnej tj. nie ma wtrysków.
W gaze 2 generacji powietrze musi być stopniowane, dlatego żeby działał nie może być go dużo.
Oznacza to wysoki spadek właściwości silnika na benzynie i większe spalanie ( nie ma powietrza ). Pozostaje z 2 gen zrobić 4 lub kupić BLOS który to reguluje....
W gaze 2 generacji powietrze musi być stopniowane, dlatego żeby działał nie może być go dużo.
Oznacza to wysoki spadek właściwości silnika na benzynie i większe spalanie ( nie ma powietrza ). Pozostaje z 2 gen zrobić 4 lub kupić BLOS który to reguluje....
Gzubi pisze:...
Oznacza to wysoki spadek właściwości silnika na benzynie i większe spalanie ( nie ma powietrza ). ...

A wiesz w ogóle na jakiej zasadzie działa instalacja drugiej generacji?
Jaka jest różnica w kaloryczności paliw?
Takie coś jak zwężka Venturiego albo prawo Bernoulliego coś ci mówi?
Jak jesteś taki super i wspaniały to mi wytłumacz, a nie mędrkuj się jak przekupa na targu.
Prawo Venturiego znam, Bernoulli stwożył równanie nie prawo, na gazie się nie znam.... nie mam uprawnień !
Ja tylko przytaczam to co mówili gazownicy, u których byłem.
Czym się różni druga gen od pierwszej też ie wiem.
W sumie wiem... ceną !
Prawo Venturiego znam, Bernoulli stwożył równanie nie prawo, na gazie się nie znam.... nie mam uprawnień !
Ja tylko przytaczam to co mówili gazownicy, u których byłem.
Czym się różni druga gen od pierwszej też ie wiem.
W sumie wiem... ceną !