Tahoe 2001 ustawienie drążków skrętnych
Moderator: Marcin-Kraków
Tahoe 2001 ustawienie drążków skrętnych
Witam , mam pytanie jak ustawić drazki skretne , wiadomo regulacja na kluczach skrętnych ale czy wystarczy ustawić obie strony na taką samą wysokość ? U mnie jest lift 2' , problem jest taki że prawa strona albo jest za luźna albo za sztywna bo kolo na większych dziurach drga natomiast lewą stroną idealnie wybiera nierówności, będę wdzięczny za podpowiedź, pozdrawiam
Re: Tahoe 2001 ustawienie drążków skrętnych
Ustawiasz tak, żeby była równa wysokość skoku. Jak liftujesz, to ograniczasz skok koła w dół, aż do jego braku... Dlatego lift na drążkach to słaba opcja 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Ok dzięki a jak ustawić tak żeby była równa wysokość skoku ? Co się mierzy
Zamień na próbę amortyzatory stronami.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Amortyzatory zamieniane nawet te co były w komplecie z liftem okazały się za sztywne i są inne wsadzone zawieszenie chodzi dużo lepiej ale dalej problem tylko z prawym kołem rozumiem ze jak jest podniesiony 3 lub 4 ' to jest bardzo sztywny ale u przy dwóch calach lewą stroną pracuje bardzo ładnie dlatego obstawiam że lewy drazek jest źle ustawiony , a przerabiał ktoś temat wywalenia drążków i wstawienia
Coiloverów ? Ciekawy jestem z jakiego auta by podpasowac oczywiście trzeba by przerobić mocowania
Coiloverów ? Ciekawy jestem z jakiego auta by podpasowac oczywiście trzeba by przerobić mocowania
Odległość do odbojów w górę i w dół. Podnosisz, kręcisz, zrzucasz, jedziesz kawałek, żeby się ułożyło, mierzysz, podnosisz, kręcisz, zrzucasz, jeździsz, mierzysz, podnosisz, kręcisz, zrzucasz, jeździsz, mierzysz... Tak do skutku

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Co znaczy "koło na większych dziurach drga"?
Po za tym do liftu dwa cale zalecane są do Tahoe uchwyty do drążków z przesuniętym podparciem. Kiedyś sobie nawet takie zakupiłem.
Leżą w szafie, bo mi przeszła mania wielkości

Po za tym do liftu dwa cale zalecane są do Tahoe uchwyty do drążków z przesuniętym podparciem. Kiedyś sobie nawet takie zakupiłem.
Leżą w szafie, bo mi przeszła mania wielkości

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.