Robimy spis blazerow w Polsce
Moderator: Marcin-Kraków
- Marek Glinka
Honde se kup tam są normalne.czesław&jarząbek pisze: w silnichakch brigs&straton są [cenzura] plastikowe gazniki
Co japonia to japonia

Tylko jakby to powiedzieć: z briggsem nie potrafiłeś sobie poradzić a z taką kolubryną ?

Marecki jestem......
Toyota Hilux 2,4D to już historia

Chevy Blazer M1009 6,2D też chyba podzieli losy Hila

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
chrzanię
żadnej hondy nie bede kupował
skoro husqvarna wkłada brigsa to widocznie tak musi być.
od 10lat niezmiennie mam husqvarne z brigsem i poza łożyskami kół i body z abs'u nic się nie sypie
dawno bym ją zmienił bo mi się już znudziła, ale...
nie ma ciekawych nowości
ten pierdolony brigs ciągle dobrze działa

żadnej hondy nie bede kupował
skoro husqvarna wkłada brigsa to widocznie tak musi być.
od 10lat niezmiennie mam husqvarne z brigsem i poza łożyskami kół i body z abs'u nic się nie sypie
dawno bym ją zmienił bo mi się już znudziła, ale...
nie ma ciekawych nowości
ten pierdolony brigs ciągle dobrze działa

#noichuj
Czeslaw widze ze znasz sie na pilach i innych temu podobnych maszynach, wiesz ja mam odkurzac do lisci husqvarna i mi cos z silnikiem nie tak, glosno klekocze, mocy nie ma jak kiedys....
zawsze o niego dbalismy (tzn. dawalismy do serwisu na przeglad, bo sam oprocz czyszczenia swiec i filtra powietrza to niewiele zrobie) i po takiej wizycie w serwisie szczezl.... mowia ze remont trzeba zrobic, mi sie to wydaje troche dziwne, moze pomozesz
a i kosiarke tez mam z silnikiem B&S i pile spalinowa jeszcze-ale z nimi to narazie wszystko ok. w kosiarce tylko musze olej wymienic. a powiedz czy powinno sie wymieniac w tej kosiarce olej raz na sezon czy to olac i co 2 sezony (w sezonie robi ok. 20h, moze troche wiecej) ?
pozdrawiam
zawsze o niego dbalismy (tzn. dawalismy do serwisu na przeglad, bo sam oprocz czyszczenia swiec i filtra powietrza to niewiele zrobie) i po takiej wizycie w serwisie szczezl.... mowia ze remont trzeba zrobic, mi sie to wydaje troche dziwne, moze pomozesz

a i kosiarke tez mam z silnikiem B&S i pile spalinowa jeszcze-ale z nimi to narazie wszystko ok. w kosiarce tylko musze olej wymienic. a powiedz czy powinno sie wymieniac w tej kosiarce olej raz na sezon czy to olac i co 2 sezony (w sezonie robi ok. 20h, moze troche wiecej) ?
pozdrawiam
- Marek Glinka
- Jimmy strzeszkowice
- jestem tu nowy...
Mam Jimiego 2,8 86 r.
Niewiem czy sie zalicze do grona Blazerów ale ponoc moj Jimmy to pomniejszona wersja Balzera 

Nobert tUS
GMC Jimmy 2,8 86r dwie sztuki jedna do jazdy a jedna dawca
GMC Jimmy 2,8 86r dwie sztuki jedna do jazdy a jedna dawca
Witam
Wlasnie dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy blazerków
mam S10 4,3L TFI Automat
narazie jest fabryczny ale i tak narazie niezamierzam w nim dokonywać wiekszych przeróbek. narazie musze sie nacieszyć jazdą. a dopiero później postawie go na klocki i bedze zabawa++
POSZUKUJE manuala do mojego blazerka może wiecie gdzie można dostać takowego ? za info z góry serdecznie dziękuję
Wlasnie dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy blazerków
mam S10 4,3L TFI Automat
narazie jest fabryczny ale i tak narazie niezamierzam w nim dokonywać wiekszych przeróbek. narazie musze sie nacieszyć jazdą. a dopiero później postawie go na klocki i bedze zabawa++
POSZUKUJE manuala do mojego blazerka może wiecie gdzie można dostać takowego ? za info z góry serdecznie dziękuję
Zbliżają się sztandary króla piekieł
Blazerek znowu śmiga :)
Moja K5 miała pęknięte "koło zamachowe".Teraz już zrobiony śmiga od paru miesięcy bezproblemowo.W hurtowni POLEX w Warszawie chcieli za takie koło 1200zł
!!! Horror zwłaszcza że w USA kosztuje średnio 40$
Znalazłem w końcu sklep internetowy (oczywiście w USA) który przysłał mi takie koło za 80$ (koło + koszty wysyłki). Skąd więc w polskiej hurtowni cena 1200zl?????...nie mogę tego zrozumieć....zwłaszcza że niektóre części w Polsce kosztują dokładnie tyle samo co w USA........
Ps moze ktos zna w okolicach warszawy lub w samej stolicy kogos kto za rozsadne pieniadze zajmuje się blacharką?....szukam blacharza a nie "wymieniacza blach" ...
..a moze ktoś ma za rozsądne pieniądze jakieś części do K5 z silnikiem diesla?...
pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Znalazłem w końcu sklep internetowy (oczywiście w USA) który przysłał mi takie koło za 80$ (koło + koszty wysyłki). Skąd więc w polskiej hurtowni cena 1200zl?????...nie mogę tego zrozumieć....zwłaszcza że niektóre części w Polsce kosztują dokładnie tyle samo co w USA........
Ps moze ktos zna w okolicach warszawy lub w samej stolicy kogos kto za rozsadne pieniadze zajmuje się blacharką?....szukam blacharza a nie "wymieniacza blach" ...

Chevy Blazer K5 6.2 Diesel 1985r wersja militarna( CUCV ?,? ), opony BF Goodrich MT 35x12,5x15
- Marek Glinka
Re: Blazerek znowu śmiga :)
Co do części to nie tylko Ty nie możesz zrozumiećopetany pisze:Moja K5 miała pęknięte "koło zamachowe".Teraz już zrobiony śmiga od paru miesięcy bezproblemowo.W hurtowni POLEX w Warszawie chcieli za takie koło 1200zł!!! Horror zwłaszcza że w USA kosztuje średnio 40$
Ps moze ktos zna w okolicach warszawy lub w samej stolicy kogos kto za rozsadne pieniadze zajmuje się blacharką?....szukam blacharza a nie "wymieniacza blach" .....a moze ktoś ma za rozsądne pieniądze jakieś części do K5 z silnikiem diesla?...

Ale i na Wagonowej potrafią przywalić ( za przegub gumowy wałka kierownicy 560$

Z blacharzem może byc kłopot. Jest podobno taki w okolicach Starej Miłosnej. Widziałem jego robotę na Blazerze i ...całkiem nieźle. Ale ponoć drogi i mocno zawalony robotą.
Myśmy się spotkali Na Trasie AK przy Powązkowskiej?
Marecki jestem......

- Blade
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Na 100% pewnien nie jestem, choć wydaje mi sie że kiedys się spotkałem z tym określeniem. Ma on takie oznaczenie (w postaci napisu TAHOE) na schowku widoczne na zdjęciu http://www.viknet.pl/jacekz/obraz%20087.jpg a jeśli chodzi o wyposażenie to ma klimatyzacje, elektryczne szyby, centralny zamek.
Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi... ;]
-
-