uszczelniacz tylnego mostu - wałka ataku rozmiar
Moderator: Marcin-Kraków
uszczelniacz tylnego mostu - wałka ataku rozmiar
Tak,
to znowu ja, w trasę jutro lecę a z mostu się mooocno poci. Ktoś zna może rozmiar uszczelniacza bo jeden już mam, okazał się za duży :-/
to znowu ja, w trasę jutro lecę a z mostu się mooocno poci. Ktoś zna może rozmiar uszczelniacza bo jeden już mam, okazał się za duży :-/
Blazer S-10 '97 4.3
Re: uszczelniacz tylnego mostu - wałka ataku rozmiar
Ale wymiana uszczelniacza na ataku, to rozebranie dyfra, bo trzeba dobrze napiąć łożyska. Chyba że drutujesz... 

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
co nie zmienia faktu, że nadal nie znam rozmiaruKostuch pisze:Ale wymiana uszczelniacza na ataku, to rozebranie dyfra, bo trzeba dobrze napiąć łożyska. Chyba że drutujesz...

Blazer S-10 '97 4.3
Bo ten moment wynika z napięcia łożysk ataku - dokręcasz atak tak długo, aż przy obracaniu zacznie on stawiać moment oporu podawany w danych technicznych (oczywiście bez kosza satelitów).kmc1974 pisze:co nie zmienia faktu, że nadal nie znam rozmiaruKostuch pisze:Ale wymiana uszczelniacza na ataku, to rozebranie dyfra, bo trzeba dobrze napiąć łożyska. Chyba że drutujesz...napisz coś więcej o tym napinianiu... w F125P wystarczyło szczelinomierzem zmierzyć luz i przy dokręcaniu się tego trzymać. Z kolei na forum blazera nie ma żadnej informacji o napinaniu, odkręcić, wymienić, skręcić
Jedyne czego nie znam to moment z jakim trzeba dokręcić :-/
Napięcie łożysk bocznych i ustawianie luzu to osobna bajka.
Generalnie w tych mostach nie jest to szybka i przyjemna operacja, bo wszystko robi się podkładkami dystansowymi. A jak się wymienia łożyska i trzeba wszystko od początku ustawiać, to zabawa trwa jeszcze dłużej...
Uszczelniacz jest jakiś calowy ale typowy - pytaj w sklepach internetowych z częściami do amerykanów.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
A na koniec jego wymiana moze nic nie dac jak będzie flansza miala juz wyrobiony rowek przez stary uszczelniacz.
ale to widać na początku, czy ma to sens 

racja, na razie czekam na uszczeniacz, bo zamówiony do mostu 8.5'' okazał się nie włąściwy i musiałęm zamówić w rock auto uszczelniacz do mosty 7.5''Salata123 pisze:ale to widać na początku, czy ma to sens
Gdyby ktoś potrzebował uszczelniacza to mam na zbyciu

Blazer S-10 '97 4.3