Pojawił mi się problem z hamulcami mianowicie. Pedał hamulca wpada bardzo głęboko i bardzo powoli wraca do góry. Poziom płynu jest ok klocki są ok. Na zgaszonym silniku pedał wpada bardzo głęboko i jest wrażenie jak by niebyło hamulca. Jak podniosę obroty na 2000 i wcisnę hamulec to słychać jęczącą pompę wspomagania. Wspomaganie hamulca jest tu hydrauliczne czy jest możliwość przedostania się płynu od wspomagania do układu hamulcowego. Czy występuje zestaw naprawczy pompy i serwa.
Zaobserwowałem, że hydrol w zbiorniczku jest brudny. Chcę odpowietrzyć czy na ABS jest odpowietrznik.
Tahoe hamulce 2001
Moderator: Marcin-Kraków
Tahoe hamulce 2001
Ludzie o wiele częściej waliliby się młotkiem w palec,
gdyby ból występował dopiero po roku
Re: Tahoe hamulce 2001
kup patrola4x4rd pisze:Pojawił mi się problem z hamulcami mianowicie. Pedał hamulca wpada bardzo głęboko i bardzo powoli wraca do góry. Poziom płynu jest ok klocki są ok. Na zgaszonym silniku pedał wpada bardzo głęboko i jest wrażenie jak by niebyło hamulca. Jak podniosę obroty na 2000 i wcisnę hamulec to słychać jęczącą pompę wspomagania. Wspomaganie hamulca jest tu hydrauliczne czy jest możliwość przedostania się płynu od wspomagania do układu hamulcowego. Czy występuje zestaw naprawczy pompy i serwa.
Zaobserwowałem, że hydrol w zbiorniczku jest brudny. Chcę odpowietrzyć czy na ABS jest odpowietrznik.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam, pompę ABS odpowietrzasz razem z hamulcami. Płyn hamulcowy wymień, na taki jak masz napisany na pokrywce zbiorniczka. Jeżeli problem pozostanie, sprawdź pompę hamulcową.4x4rd pisze:Pojawił mi się problem z hamulcami mianowicie. Pedał hamulca wpada bardzo głęboko i bardzo powoli wraca do góry. Poziom płynu jest ok klocki są ok. Na zgaszonym silniku pedał wpada bardzo głęboko i jest wrażenie jak by niebyło hamulca. Jak podniosę obroty na 2000 i wcisnę hamulec to słychać jęczącą pompę wspomagania. Wspomaganie hamulca jest tu hydrauliczne czy jest możliwość przedostania się płynu od wspomagania do układu hamulcowego. Czy występuje zestaw naprawczy pompy i serwa.
CHEVROLET TAHOE 98" 5.7 + LPG
http://www.robertus.pl
http://www.robertus.pl
Opisane objawy wskazują na pompę hamulcową.Płyn od wspomagania nie zmiesza się z płynem hamulcowym ,bo na połączeniu pompy i serwa hydraulicznego jest pod spodem otwór i tamtędy wycieka w przypadku nieszczelności.
GMC Safari 1997 4,3 vortec
Okazało sie ze przewód skorodował. Amerykańce mają dość grube przewody 6.3 zewnętrzna.
Ludzie o wiele częściej waliliby się młotkiem w palec,