Bladziu stuka na zimnym czy to popychacze?
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
Bladziu stuka na zimnym czy to popychacze?
Od jakiegoś czasu jak ze dwa dni to po odpaleniu stuka na zimnym, kilka pierwszych razów trwało to może ze 2 sekundy, dzisiaj po raz pierwszy około pół minuty, czyżby to popychacze? Miał ktoś coś podobnego?
Chevy Blazer 4.3 4x4 LT '99
Re: Bladziu stuka na zimnym czy to popychacze?
Zima jest...wszystko sie psujestarywariat pisze:Od jakiegoś czasu jak ze dwa dni to po odpaleniu stuka na zimnym, kilka pierwszych razów trwało to może ze 2 sekundy, dzisiaj po raz pierwszy około pół minuty, czyżby to popychacze? Miał ktoś coś podobnego?

Oleum?
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
-
- jestem tu nowy...
Re: Bladziu stuka na zimnym czy to popychacze?
kilka dni temu bylem na zmianie oleju, bede wymieniał dość często, teraz po 11tys, dlatego ze poprzedni właściciel nie dość ze nie dbał o poziom oleju to również podejrzewam ze nie zmieniał, był po prostu czarny jak e dieslu, zmieniłem GM 5W30, na razie cisza. Rozcięty filtr oleju jak i korek do spuszczanie z magnesem nie wykazał opiłków, można się spodziewać na dnie miski błotka, ale aby zdjąć miskę do mycia nie trza przypadkiem zwalać przedniego mostu?
Chevy Blazer 4.3 4x4 LT '99