Ma ktoś jakiś pomysł?

Moderator: Marcin-Kraków
Na asfalcie też blokuje.jaszyn pisze:Witam. Mam balzera 97r. Przedni napęd działa, ale jak ostko się skręci kołami to mam wrażenie że przód nie ciągnie a wręcz przeciwnie koła się blokują - jak koła są ustawione prosto to wszystko jest OK.
Ma ktoś jakiś pomysł?
nie masz racji...nie wolno jezdzic z napedem na 4 po asfalcie gdy nie masz mechanizmu roznicowego miedzy osiami bo zaraz cos urwiesz a pozatym auto sie fatalnie prowadzi i mozna wyleciec z drogi na zakrecie..ale powodzenia ci zycze smigaj na zdrowieRaga pisze:Lamina. OK. Tylko, że jeśli nie ma mechanizmu różnicowego międzyosiowego, to przy różnych rozmiarach opon będzie mu także jedne "bardziej blokowały". Mam te same objawy w patrolu przy minimalnie różnej wysokości biezniku. A to, że z włączonym napędem na skręconych kołach ruszanie jest utrudnione a opory duże to wcale nie normalne w samochodach 4x4Niektóre samochody mogą mieć większe opory, ale jednak nie powinno to byc aż tak bardzo odczuwalne, o ile oczywiście jakieś mechanizmy nie są zjebane
A z włączonym napędem wolno jeździć po asfalcie, tylko szkoda półosi i całych mechanizmów sprzodu, które sie wczesniej zużywają. Nie wolno w przypadku różnych rozmiarów (wysokości) opon.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość