skrzynia automat.
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
skrzynia automat.
potrzebuję pomocy skrzynia automatyczna przełącza mi tylko do dwójki i dalej nie -samochód dodge caravan 3,0 96r
-
-
- jestem tu nowy...
skrzynia automatyczna
Może jeszcze nie przesądzajmy ,że trzeba robić remont skrzyni. Dzwoniłem do firmy ,która robi remonty skrzyń i powiedzieli że to prawdopodobnie sprawa elektoniki,może któryś z czujników , bo z objawów wynika że skrzynia przełączyła się na tryb awaryjny, ale da się jechać. Trzeba zrobić test komputera skrzyni,który wskaże co jest niesprawne.Byłem w serwisie chryslera, ale powiedzieli że mogą mnie zapisać na przyszły tydzień-jest to autoryzowany serwis-dobre nie?
Ciekawe czy jak ktoś bedąc w trasie przyjedzie wymienic żarówkę,to powiedzą mu ,że w przyszłym tygodniu? Jutro tam jade jeszcze raz.
Ciekawe czy jak ktoś bedąc w trasie przyjedzie wymienic żarówkę,to powiedzą mu ,że w przyszłym tygodniu? Jutro tam jade jeszcze raz.
ale dochodzi do dwojki i co dalej?nie wrzuca w gore czy przepuszcza?to znaczy slizga??sprawdz na bagnecie olej czy nie przypalony oraz jaki stan
Ostatnio zmieniony czw cze 29, 2006 5:46 pm przez golony, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- jestem tu nowy...
skrzynia automatyczna
Olej jest dobry istan oleju też. AUTO ZACHOWUJE SIĘ JAK BY JECHAŁO NA JEDNYM BIEGU CAŁY CZAS /DO PRZODU/ TO CO WCZESNIEJ PISAŁEM TO NIE BYŁO PRZEŁACZENIE NA DWÓJKE TYLKO PRZEŁACZYŁO SIĘ Z BĘZYNY NA GAZ I TO BYŁO TO LEKKIE SZARPNIĘCIE JAKBY ZMIENIŁ SIĘ BIEG. TRYB AWARYJNY TO JEST PODOBNO CAŁY CZS DWÓJKA. DZIĘKI ZA ZAINTERESOWANIE KAŻDY GŁOS COŚ WNOSI DO PROBLEMU. JUTRO POJADĘ NA DIAGNOSTYKĘ KOMP.SKRZYNI KTÓRA MA WYKAZAC POWÓD USTERKI. ZOBACZYMY?
-
- jestem tu nowy...
skrzynia automatyczna
Oby tak to sie skończyło,na usterce elektycznej,bo trochę sie zraziłem do automatów. choć jeżdże nim już trzy lata i do tej pory nie mogłem powiedziec złego słowa.Bardzo wygodne i komfotrowe auto tylko te ciągłe problemy z najdrobniejszymi naprawami,Teraz myślę o jakimś nie drogim terenowcu.Miałem kiedys nivę i samochód to nie jest ,ale ten komfort z częściami i naprawami jest tez coś wart .
-
- jestem tu nowy...
skrzynia automat.
byłem dzisiaj z moim dodgem w serwisie chryslera, zbadali komputerowo skrzynie i stwierdzili " błąd komnwertera" jednak jest to usterka mechaniczna . Dzwoniłem do mechaników od skrzyń i jest to do zrobienia za 1200 zł.Dodatkowo stwierdzili że dobrze byłoby wymienić sonde lambda /2szt/ po 300-400zł i jak tu jeżdzić amerykańskimi samoichodami?
Dobre, wygodne, komfortowe,ale do momentu naprawy potem same problemy, głownie z mechanikami,bo częsci drogie,ale są.
Dobre, wygodne, komfortowe,ale do momentu naprawy potem same problemy, głownie z mechanikami,bo częsci drogie,ale są.
-
- jestem tu nowy...
skrzynia automat.
Z moją skrzynią w dodgu sprawa wyjasni sie w poniedziałek,mechanik oglądał jeżdził i stwierdził,że może nie trzeba będzie wyjmować skrzyni tylko swprawdzić tłoczki które steruja biegami,a mozna to zrobic z zewnątrz. -zobaczymy. Mimo wszystko zmieniam auto na jakies terenowe tylko jakie? W pobliżu mam swoich zaufanych mechaników,którzy naprawiają auta niemieckie.I poprzednio jak miałem audi i volkswagena
nie było żadnych problemów,zostawiałem rano i w tym samym, dniu było gotowe.Nie interesowały mnie części .Tylko w niemieckich terenowych wyboru wielkiego nie ma: opel lub ford nie wiem co lepsze? Dobre by było jakie niezbyt duże auto z niedużym silnikiem,bo ceny benzyny gazu i ropy niebezpiecznie pną się do góry
nie było żadnych problemów,zostawiałem rano i w tym samym, dniu było gotowe.Nie interesowały mnie części .Tylko w niemieckich terenowych wyboru wielkiego nie ma: opel lub ford nie wiem co lepsze? Dobre by było jakie niezbyt duże auto z niedużym silnikiem,bo ceny benzyny gazu i ropy niebezpiecznie pną się do góry
-
- jestem tu nowy...
skrzynia automat.
No to mam Dodga naprawionego,całe szczęscie nic poważnego moja skrzynia to skrzynia trzybiegowa więc bardziej mechaniczna jak elektoniczna i zablokowany był jeden tłoczek/ jakis paproch/ i już działa.
I koszt naprawy niezbyt duży jak na amerykańca.Tylko mechanik żle ustawił dzwignię zmiany biegów i tam gdzie ma być np.parking- jest on troche obok i problem z zapaleniem samochody bo pali tylko na P i N a one są trochę obok.Musze jutro pojechać to poprawic.NIe wiem tylko jak to rozliczyć bo godzina pracy mechanika to np.80zł a,mój dojazd / 30km/ plus strata mojego czasu to niby ma być zaz darmo? Tak są wszyscy przyzwyczajeni ,że mechanik może coś sknocić i trzeba drugi raz jechać ,ale jakoś pieniędzy nigdy za ten dojazd i stracony czas nie oddaje. W moim przypadku warsztat naprawiający skrzynię to 30km w jedną strone.
I koszt naprawy niezbyt duży jak na amerykańca.Tylko mechanik żle ustawił dzwignię zmiany biegów i tam gdzie ma być np.parking- jest on troche obok i problem z zapaleniem samochody bo pali tylko na P i N a one są trochę obok.Musze jutro pojechać to poprawic.NIe wiem tylko jak to rozliczyć bo godzina pracy mechanika to np.80zł a,mój dojazd / 30km/ plus strata mojego czasu to niby ma być zaz darmo? Tak są wszyscy przyzwyczajeni ,że mechanik może coś sknocić i trzeba drugi raz jechać ,ale jakoś pieniędzy nigdy za ten dojazd i stracony czas nie oddaje. W moim przypadku warsztat naprawiający skrzynię to 30km w jedną strone.