Kupować Blazera - proszę o wskazówki

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

trojan_t
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Kupować Blazera - proszę o wskazówki

Post autor: trojan_t » sob sie 19, 2006 6:22 pm

Witam, jestem nowym forumowiczem.
Przymierzam się do kupna Blazera (znalazłem kilka ciekawych ofert) i proszę o podpowiedź na co zwrócić uwagę.
To co mnie aktualnie zainteresowało:

1. http://www.autoscout24.ch/AS24Web/Detai ... ge=1&row=1

2. http://www.autoscout24.ch/AS24Web/Detai ... ge=1&row=2

Proszę o Wasze uwagi i wskazówki. Bez opinii specjalistów trudno kupić dobrze tego typu samochód. Dla informacji: wynieśliśmy się z rodziną na wieś, wiadomo - śnieg, błoto, i trzeba coś kupić żeby się tu nie zakopać ;)

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » pn sie 21, 2006 8:16 pm

jesli nie miales wczwsniej terenowki to faktycznie trudno kupic cos fajnego...generalnie blazer swietny silnik dobra skrzynia niezle zawieszenie i prowadzenie ..beznadziejny dostep do niektorych punktow np swiece aparat zaplonowy nie wszystkim podoba sie otwieranie tylnych drzwi a dokladnie podzial szyby i burtu co czasem moze spowodowac pobrudzenie przy zaladynku ...najwazniejsze z racji kosztow sa napedy i skrzynia..oraz silnik ktory dobrze eksploatowany jest nie do zdarcia rozrzad naprawia sie po 500tys km..ja jestem zadowolony jezdze 10 lat.wybrane modele jesli maja nominalny przebieg wydaja sie byc jeszcze bezobslugowe przez dlugi czas...aha lepiej kupic drozej i lepszy niz przyzydzic pare tysi bo sie to za chwile zostawi w serwisie.pozdrawiam

trojan_t
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: trojan_t » wt sie 22, 2006 8:02 am

Wielkie dzięki za odpowiedź i wskazówki. Jadę dzisiaj obejrzeć oba chociaż ten młodszy ma chyba sporo wad - niestety po niemiecku ze Szwajcarem to jak po polsku z chinolem - niby język ten sam ale ni cholery nie można skumać ;) Wszystko okaże się na miejscu. Dam znać jak wrażenia!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”