zeuropeizowałem Blazera

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Marcin1
Kontaktowanie:

zeuropeizowałem Blazera

Post autor: Marcin1 » pt gru 29, 2006 11:48 pm

Witam

Własnie wróciłem od elektryka z przeróbki świateł amerykańskich (głównie z tyłu - całe czerwone ze stopem i kierunkowskazem na tych samych żarówkach) na europejskie. Mam normalne lampy (nie żadne wklejanki tylko firmowe w wersji na rynek japoński - takie same jak na europejski) z żółtym kierunkiem, jedną żarówką stop/pozycja i przeciwmgielnym.

Najwięcej zabawy było z obejściem przełącznika zespolonego oraz wymianą przerywacza kierunkowskazów - amerykański był dostosowany do większych mocy (3 żarówki na stronę, a teraz są dwie).

Jakby ktoś chciał to moge polecić elektryka od takich spraw w Łodzi.

Pozdrawiam, Marcin

boris.blank

Post autor: boris.blank » sob gru 30, 2006 11:16 am

A kierunki robiłes w okienkach wstecznego czy normalnie ?

Ja mam zagwostkę bo szukam lamp przednich do Blazera 99 ale soczewkowych. Jest na Allegro taki Blazer ale koleś juz z takimi światłami sprowadził. Nie masz pomysłu gdzie w USA można poszukać. Spróbuję jeszcze zapytać na www.s10forum.com.

Marcin1
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin1 » sob gru 30, 2006 8:43 pm

Kupiłen normalne (europejskie) lampy na tył w GM. O lampy takie jak te:
http://moto.allegro.pl/item153557153_la ... ratis.html
Na przód też sprowadziłem sobie lampy z GM. Kupuję tu bo mało liczą za przesyłkę: http://www.oegmparts.com/
minusem jest to, że tak wypełniają dokumenty, że ich przesyłki są zawsze clone i jest doliczany VAT.

Pozdrawiam, Marcin

Marcin1
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin1 » sob gru 30, 2006 8:50 pm

boris.blank pisze:A kierunki robiłes w okienkach wstecznego czy normalnie ?

Ja mam zagwostkę bo szukam lamp przednich do Blazera 99 ale soczewkowych. Jest na Allegro taki Blazer ale koleś juz z takimi światłami sprowadził. Nie masz pomysłu gdzie w USA można poszukać. Spróbuję jeszcze zapytać na www.s10forum.com.
Może tu:

http://tinyurl.com/upoh4

Szukaj jako "euro projector style" ale nie są to lampy asymetryczne wbrew nazwie "euro". Asymetryczne do Polski trzeba wyszukiwac jako "right hand rule on the road headlights".

Pozdrawiam, Marcin

boris.blank

Post autor: boris.blank » sob gru 30, 2006 9:36 pm

O to mi chodziło ! Dziękuję - już wysłałem info do mojego człowieka w US aby pakupił.

Marcin1
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin1 » sob gru 30, 2006 10:25 pm

Opłaca się przez kogoś z USA? Wiele firma wysyła do Polski i to w bardzo dobrej cenie. Ostatnio kupowałem tak w RockAuto.

Pozdrawiam, Marcin

boris.blank

Post autor: boris.blank » ndz gru 31, 2006 8:43 am

Ale wiesz on to dorzuca do większego zamówienia a NAPA nie wysyła do Polski.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”