Awaria (prawdopodobnie ukladu paliwowego) Chevy Trailblazer

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Bochen Marek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Awaria (prawdopodobnie ukladu paliwowego) Chevy Trailblazer

Post autor: Bochen Marek » wt sty 02, 2007 10:35 pm

Witam wszystkich uczestnikow forum.Bylbym zobowiazany gdyby ktos mogl mi pomoc w problemie jaki mam ostatnio z moim Chevroletem Trailblazerem.Otoz, przy rozgrzanym silniku zaczyna mi odcinac paliwo( przynajmniej takie jest wrazenie),pompa byla sprawdzona i jest Ok. Probowalem zamieniac przekazniki i chwile chodzi dobrze po czym problem sie powtarza. Kazdy przekaznik dosc mocno sie nagrzewa. Czy ktos mial moze taki problem? Jezeli tak prosze o info, bede zobowiazany.Pozdrawiam. Marek

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » wt sty 02, 2007 10:36 pm

słaba pompa po dłuższej pracy i rozgrzaniu może nie dawać ciśnienia albo wręcz stawać
#noichuj

boris.blank

Post autor: boris.blank » wt sty 02, 2007 10:45 pm

Zapala się Check ? Jak tak to trzeba ściągnąć kody. Nalezłoby sprawdzić ciśnienie paliwa. No i tak dalej i tak dalej... :)21
Pierwsza rzecz to podłaczyć silnik pod Snap-on'a i zobaczyć co pokaże.

Bochen Marek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bochen Marek » śr sty 03, 2007 7:51 am

Dziekuje serdecznie za pomoc , ale jeszcze jedno pytanie mam w zwiazku z pompa.Czy jest mozliwe aby pompa zacierala sie przez dluzszy czas( w moim przypadku ok.3 tygodnie).Moj Trialblazer ma 3 lata i wydaje mi sie to dziwne tym bardziej ze przebieg nie jest duzy (ok.80000).Wczesniej mialem tez amerykanski samochod dodge grand caravan i tam ewidentnie zatarla sie pompa, ale przebieg byl znacznie wiekszy.Czy problem pompy moze wystepowac np. wskutek gorszej jakosci polskiego paliwa, czy ewentualnie awarie takie sa domena samochodow amerykanskich?Jezeli ktos posiada tego rodzaju informacje bardzo prosze o pomoc.Z gory dziekuje wszystkim.

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » śr sty 03, 2007 8:28 am

Bochen Marek pisze:czy ewentualnie awarie takie sa domena samochodow amerykanskich?
awarie pomp elektrycznych są domeną...pomp elektrycznych

nie pomaga im jezdzenie na rezerwie, a jak się ma pecha to jedno wypompowanie paliwa do zera załatwia sprawę

jak każde urządzenie pompa się zużywa. czasem wolniej, czasem szybciej, czasem natychmiast...kalendarzyk małżeński tu nie działa
:)21
#noichuj

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » śr sty 03, 2007 1:31 pm

Pompe elektryczna zatarlem w Audi pare lat temu - wynik jezdzenia na kilku ostatnich litrach paliwa. Zaczela sie przycierac i jeczec w pewnym momencie, ale jeszcze pare tygodni dzialala. Potem z dnia na dzien stanela.

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » śr sty 03, 2007 5:55 pm

u mnie tez sie zacierala jakis czas...nie wiem jak u ciebie ale u mnie nie ma kontrolki rezerwy i kusilo zeby jezdzic do konca a ona przeciez chlodzona paliwem.pare takich numerow i zmarla.teraz po zaplaceniu 0k 400 zl sie nauczylem tankowac
chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”