NOWY NABYTEK 6.5 TD I PARE PYTAŃ:)

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

QUBUS126
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

NOWY NABYTEK 6.5 TD I PARE PYTAŃ:)

Post autor: QUBUS126 » pn lut 19, 2007 7:50 pm

Witam,jestem byłym posiadaczem g-klasy i postanowiłem zaryzykować i kupiełm (ze względu na mocny silnik) GMC SIERRA 6.5 TD z 97 roku.Jestem ciemny na temat tego samochodu? Czy ktoś może zna parametry tego silnika moment i ajki zakres? wiem że ma 189KM i to tyle co wiem:(.Na co muszę szczególnie uważać? Jakie oleje lać ( przebieg 240tys km).Co do automata lać? Co do mostów? Co do reduktora?
Czy tylni most ma pełną blokade automatyczna czy LSD? Co moge poprawic aby mi przednie przerobione reflektory w nocy jakoś świeciły,bo czuje się jak w maluchu:(.Z góry dziękuje za odpowiedzi i jakąś pomoc i wszystkich serdecznie pozdrawiam,Kuba

boris.blank

Post autor: boris.blank » śr lut 21, 2007 7:36 am

So Sierry masz światła na www.lmctruck.com kup soczewki i żadna glina się nie przyczepi. Nie wiem jaki masz most unloaded/loaded więc czy ma LSD to powinno być na blaszce przykręconej do pokrywy.
Silnik jest nie do zajechania na korku powinnien być typ zelacanego oleju
10W30 5W30 najprawdopodobniej. Najlepszy jest olej GM bo najtańszy.
Jak wyjmiesz bagnet ze skrzyni to skap parę kropel na białą szmatkę i zobaczysz jaki jest jego kolor no i sprawdź zapach. Jak jest w odcieniu brązu i śmierdzi spalenizną to tarczki slag trafił i to ty będziesz tym co zrobi remont. jak olej jest w kolorze barszczu to jest OK.
Z tym silnikiem powinienieś mieć 4L80E więc to jedna z najsilniejszych skrzyń GM.

QUBUS126
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Dzięki

Post autor: QUBUS126 » śr lut 21, 2007 9:18 am

Dzieki za odpowiedz,wiem że poprzedni własciciel lał do silnika 10W 40,także myśle że nie będe lał nic lepszego żeby nie wypłukać.Orięntujesz sie jeszcze może jakim momentem obrotowym dysponuje ta jednostka?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Maqlinka

Post autor: Maqlinka » śr lut 21, 2007 9:28 am

Ta jednostka chyba jest montowana w Hummer-ach - to powinno ułatwić poszukiwania :)2 :wink:
Life's Too Short For A Full Time Job

boris.blank

Post autor: boris.blank » śr lut 21, 2007 12:44 pm

Ta jednostka dysponuje wystarczającym monentem obrotowym dla tego samochodu i nie zawracałbym sobie głowy takimi pierdołami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”