dojazdówka
Moderator: Marcin-Kraków
dojazdówka
Witam
czy ktoś zamiast zapasu pełnowymiarowego używa koła dojazdowego? W miejscu koła mam zbiornik LPG i rozważam takie rozwiązania.
Pozdrawiam, Marcin
czy ktoś zamiast zapasu pełnowymiarowego używa koła dojazdowego? W miejscu koła mam zbiornik LPG i rozważam takie rozwiązania.
Pozdrawiam, Marcin
-
-
-
ja tez przez 10 lat gumy nie zlapalem wywalilem zapas kupilem latke w sprayu i .....zlapalem gume 300km od domu w niedziele i latka g...dala bo ona sie nie nadaje przy wiekszych nieszczelnosciach ledwo mi sie wulkanizatora uprosic udalo zeby jednak zaklad otwozyl a i tak mnial tylko nizszy profil .teraz kolko woze 

chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18
-
-
-
-
ja w terranku mialem specjalne wzmocnienie w zderzaku co by kolko nie obwislo, podstawa sukcesu to 2 punkt mocowania na zderzaku gdzie oparty bedzie caly ciezar tak aby zawias nie pracowal podczas jazdy.....deko pokombinowac trzeba.... mam gdzies katalog z US z dodatkami do 4x4 , jak znajde to zamieszcze scan wieszaka do twojego blazerka i adres www ...pozdrowienia 

KANGOO 1,6 4X4 prawie TERENOWE
BYLY KIA SPORTAGE AUTOMAT,UAZ,SAMURAJ,WRANGLER,TERRANKO,BLAZEREK
BYLY KIA SPORTAGE AUTOMAT,UAZ,SAMURAJ,WRANGLER,TERRANKO,BLAZEREK
-
Naleałoby rozebrać (rozciąć) LS 4drzwi po wypadku i zobaczyć czy ma wzmocnienia do mocowania. Bo w 3drzwi pod blachą są nakrętki - prawy botnik jest gotowym elementem wychodzącym w takim stanie z fabryki.
Niemniej sądzę, że po zdjęciu boczka prawego możnaby się pokusić o dodanie płaskownika nagwintowanego i wytrasowanie otworów na karoserii pod stelaż. Zato po tej operacji byłby Blazer very very long.
Niemniej sądzę, że po zdjęciu boczka prawego możnaby się pokusić o dodanie płaskownika nagwintowanego i wytrasowanie otworów na karoserii pod stelaż. Zato po tej operacji byłby Blazer very very long.
Ups. Zasugerowałem się "drzwiami" więc nie wziąłem pod uwagę, że to moze być klapa. Jak tak to faktycznie tylko dojazdówka. Ja przynajmniej mam otwieraną samą szybę więc nie muszę za każdym razem odchylac koła, chociaż i tak zawsze się upier... bo koło jest jednak duże.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.