BLAD P1870 - CHEVROLET BLAZER - PROSZE O POMOC!

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

diuuuna2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

BLAD P1870 - CHEVROLET BLAZER - PROSZE O POMOC!

Post autor: diuuuna2 » pn paź 22, 2007 9:31 am

Witam wszystkich Forumowiczow - mam kolejny problem i znow kiepsko z pomoca u fachowcow...wiekszosc jest strasznie zapracowana i na rozmowy nie ma czasu))) W dwoch warsztatach powiedziano mi, ze mozna z tym jezdzic, ale to troche dziwne, bo w koncu kontrolki od czegos sa..., moze ktorys z Panow jest w stanie mi pomoc - wczoraj przy bardzo szybkiej jezdzie zaswiecila mi sie kontrolka zolta silnika ( tryb awaryjny???) - dzis pojechalam montowac gaz i gazownicy podpieli samochod pod komp. - wyszlo, ze jest to blad P1870 - z tym, ze oni nie wiedza tez, o co tu chodzi - dodam, ze sugeruja jakies klopoty ze skrzynia biegow - jednak jadac wczoraj nie odczulam zadnych zlych i dziwnych objawow, mimo zapalenia sie tej zoltej kontrolki - skrzynia pracuje tak jak poprzednio - zadnych raptownych szarpniec, dziwnych przeskokow itp - moze ktos na forum spotkal sie juz kiedys z tym problemem i wie, jak go mozna rozwiazac - jesli jest to jakas wada skrzyni, nie chce, zeby posypala sie kompletnie, bo jak wiadomo koszty naprawy sa wysokie. Bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam, Magda
DIUUUNA2

KG92RS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: KG92RS » pn paź 22, 2007 10:06 am

Awatar użytkownika
Arturosxp

Post autor: Arturosxp » pn paź 22, 2007 7:29 pm

Bylo juz na forum wspominane na ten tamat.

Sa do tego zestawy
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/SUPERIOR ... enameZWD2V

Ja generalnie sciagam z USA cos takiego

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Complete ... enameZWDVW
Artur B

diuuuna2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: diuuuna2 » pn paź 22, 2007 8:02 pm

[quote="Arturosxp"]Bylo juz na forum wspominane na ten tamat.

Sa do tego zestawy
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/SUPERIOR ... enameZWD2V

Ja generalnie sciagam z USA cos takiego

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Complete ... enameZWDVW[/quote

]Dzieki za linki - mam teraz problem, bo wyjezdzam w piatek do Niemiec na dwa dni i nie mam pojecia, czy ten blad ma jakies praktyczne przelozenie - chodzi mi o to, czy przy dluzszej trasie moze to wplynac w jakis gorszy sposob na prace skrzyni biegow - przed wymiana oleju w skrzyni dwukrotnie odczulam szarpniecia przy przeskakiwaniu biegow, jednak ustalo to po zmianie oleju. W tej chwili skrzynia zachowuje sie normalnie. zanim zamowie zestawy, o ktorych pisales, minie troche czasu, wiec przed wyjazdem tego nie skoryguje - a tak na marginesie, same zestawy nie sa takie drogie a jak ma sie sprawa z naprawa - tak orientacyjnie... Jeszcze raz dzieki za pomoc - Magda
DIUUUNA2

Awatar użytkownika
Arturosxp

Post autor: Arturosxp » pn paź 22, 2007 8:13 pm

Sam zestaw naprawczy wymaga wyjecia elementu sterujacego olejem, rozwiercenia i zamontoaniu tych zaworkow. Ja jednak kupilem caly ten element (mam zalaczona instrukcje jak to zrobic)i wydaje mi sie ze to juz nie bedzie problem. Najlepiej jechac do jakiegos zaprzyjaznionego warsztatu aby Cie nie skroili z kasy.
wyslalem CI wiecej informacji na prv
AB
Artur B

diuuuna2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: diuuuna2 » pn paź 22, 2007 8:35 pm

Oczywiscie w moim przypadku najlepiej bedzie zamowic naprawiona czesc i dac ja do wstawienia komus zorientowanemu, choc przyznam, ze o to drugie bedzie trudniej, zwlaszcza, ze tak na prawde dopiero na forum dowiedzialam sie czego dotyczy ta usterka - ale poprobuje w dwoch innych warsztatach a jak nie, pojade dalej. Na razie auto stoi u gazownikow i mam nadzieje, ze po przekazaniu im wszystkich wskazowek z forum, nie bede miala z gazem klopotow - po przetestowaniu dam znac, czy wszystko jest o.k., jakie jest spalanie itp. POZDRAWIAM i DZIEKUJE, MAGDA
DIUUUNA2

KG92RS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: KG92RS » pn paź 22, 2007 10:17 pm

To tak jeszcze w sprawie "zorientowanych" od skrzyń biegów. Z czystym sumieniem mogę polecić www.automat.pl -> warsztat w Nadarzynie, prowadzony przez p. Marka Olczaka, chyba najwiekszy autorytet w Polsce, w zakresie automatycznych skrzyń biegów. Znam osobiscie i testowałem na własnej skórze.

Pozdrawiam,
KG

diuuuna2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: diuuuna2 » wt paź 23, 2007 6:06 am

No to szkoda, ze juz nie mieszkam w Nadarzynie - dwa lata temu wyprowadzilam sie stamtad...))) Niestety nie mialam okazji tam serwisowac samochodu, bo wtedy jezdzilam jeszcze manualem. Ale czesto bywam w W-wie i jesli tutaj nic nie poradze, na pewno tam zajade. Dzieki za dobry adres.
Pozdrawiam, Magda
DIUUUNA2

KG92RS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: KG92RS » wt paź 23, 2007 9:54 am

diuuuna2 pisze:jesli tutaj nic nie poradze, na pewno tam zajade.
Muszę przyznać, że nawet olej w skrzyni wymieniam tylko u Olczaka :)
A choć Szymona znam od kilku lat, to nie znam jego kwalifikacji w sprawach skrzyń, jakoś nie było okazji :)

Pozdrawiam,
KG

Awatar użytkownika
Arturosxp

Post autor: Arturosxp » czw lis 08, 2007 11:59 am

Witam,
Wczoraj Boris wymienil mi układ rozprowadzajacy płyny w skrzyni Wyglada na to ze teraz duzo lepiej zachowuje sie samochod. Nie wspominajac o tym ze nie zapalila sie jeszcze kontrolka błedu.
Mam nadzieje ze tak zostanie.
dzieksa boris
Artur B

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”