Nagrzewnica

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Leszek Wałbrzych
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Nagrzewnica

Post autor: Leszek Wałbrzych » wt lis 06, 2007 8:07 pm

Zauważyjem wyciek (kapanie) płynu chłodzącego w kabinie po prawej stronie. Nagrzewnica pewnie. Jak się do niej dobrać? :D po zdjęciu plastików u dołu natknąłem się na obudowę nagrzewnicy. Odkręciłem śruby, które trzymały ją w całości i stanąłem. Czy mam zrzucić całą deskę rozdzielczą :)3 . Może po prostu nalać do chłodnicy jakiejś berbeluchy zatykającej wycieki i dać d.. siana? Ile wchodzi plynu?

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt lis 06, 2007 8:47 pm

Zapomniał dodać że to chewi Lacetti :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Arturosxp

Post autor: Arturosxp » śr lis 07, 2007 7:40 am

jaki masz motor?

klucz13 - czy ty kiedys komus pomogles na forum??
Artur B

boris.blank

Post autor: boris.blank » śr lis 07, 2007 7:13 pm

Rzeczywiście warto abyś napisał , który rocznik auta.
Nagrzewnica w Blazerach działa cały czas. W pierwszych modelach aby ją wyjąć wystarczy rozkręcić obudowę i zdjąć rurki dolot/wylot. Trzeba też odkręcić dolną częśc deski rozdzielczej.
W nowszych rocznikach 1995-2000 zabawa jest przednia, odkręcasz i zdejmujesz deskę rodzielczą i już masz obudowę na wierzchu :)21
Układ jest ciśnieniowy więc dolewanie cudów samouszczelniaczy tylko ci zamuli układ chłodzenia. Nagrzewnice starsze były miedziane i łatwo się lutowało, nowsze są aluminiowe i jak nie masz dobrego spawacza TIG lub dobrego uszczelniacza to tylko wymiana.

Leszek Wałbrzych
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Leszek Wałbrzych » sob gru 29, 2007 10:52 am

To nie lacetti. tak dla sprostowania :D . dziękuję za podpowiedź. rocznik jest 97, więc zabawa była przednia, niestety :)3

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”