Jaki akumulator do Blazerka?
Moderator: Marcin-Kraków
Jaki akumulator do Blazerka?
No właśnie czego używacie? Ja dziś wywaliłem stary meksykański akumulator z Wall Martu i kupiłem Bannner 69Ah. Generalnie wybór był dosyć mały przez lewy plus. Do akumulatora dokupiłem austriackie przejściówki/klemy ze standardu europejskiego na klemy amerykańskie. Zobaczymy jak to się sprawdzi. Dotychczasowy akumulator miał 75Ah.
Pozdrawiam, Marcin
Pozdrawiam, Marcin
-
-
-
- jestem tu nowy...
Re: Jaki akumulator do Blazerka?
maly wybor jest nie z powodu lewego plusa tylko z powodu ilisci miejsca. 70 Ah to max co sie uda zmiescic bo wszystko powyzej ma po prostu wieksza obudowe.banner to chyba najlepszy wybor....aa warto sprawdzac co jakis czas poziom elektrolitu bo slyszalem ze akumulator w blazerze ma trudne warunki pracy ze wzgledu na przegrzewanie sie gdyz znajduje sie w bliskim otoczeniu silnika a przegapienie tego jak wiadomo grozi przedwczesnym zasiarczeniemMarcin1 pisze:No właśnie czego używacie? Ja dziś wywaliłem stary meksykański akumulator z Wall Martu i kupiłem Bannner 69Ah. Generalnie wybór był dosyć mały przez lewy plus. Do akumulatora dokupiłem austriackie przejściówki/klemy ze standardu europejskiego na klemy amerykańskie. Zobaczymy jak to się sprawdzi. Dotychczasowy akumulator miał 75Ah.
Pozdrawiam, Marcin
chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18